Saldırı modları

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve Default001.ini tarafından 29 Ocak 2018 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

3 tip saldırı modu oyuna eklensin mi?

1. Evet, Geliştirildiği takdirde olabilir.

oy sayısı 6
    85,7%
  2. Hayır, Gerek yok.

oy sayısı 1
    14,3%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Oyun giderek stratejiden uzaklaşıp ekipman gücüne dönmeye başladı.Buna karşı savaşlara biraz daha heyecan katabilecek ve yeri geldiğinde karşısındaki düşmandan güçsüz olduğu durumlarda bile savaşın seyrini değiştirebileceğini umduğum bir şey düşündüm.

Bu bahsettiğim modlar özel olarak satın alınmayacak bütün gemilerde varsayılan bir özellik olacak. Buton/Kısayol tuşu aracılığı ile tıpkı konfigürasyon seçer gibi saldırı modu seçeceğiz.

***Ama önceden belirteyim verdiğim örneklerde söylediğim oranlar sadece fikir vermesi açısından
    semboliktir. Kabul görürse elbette üzerinde derinlemesine çalışmalar gerektirir. Bu oranlarla dengeli olmayacağının farkındayım***

Şimdi konuyu girersek oyunda lazer saldırılarında gemide 3 ayrı saldırı modu olacak.
    İsmileri ve özellikleri;

1-Sniper mod: Bu modda saldırıya geçildiği takdirde gemi görsel olarak tek tek atış yapar. Gemide lazer atış hızı %30 azalır. Ancak isabet oranı %50,verdiği ortalama hasar ise %20 artar.
    *(Son anda kaçacak düşmanlara karşı tek atarak avantaj sağlayabilir. Özellikle agresif modda sizi bir an önce yok etmeye çalışan rakibiniz ıskaladığı takdirde tüm planlarını boşa çıkarıp ağır ama isabetli atışlarınızla yenebilirsiniz.)

2-Standart mod: Bu şu an oyunda mevcut saldırı modudur. Herhangi bir avantaj ya da dezavantaj söz konusu değildir.

3-Agresif mod: Bu modda gemi çılgınlar gibi lazer yağdırmaya başlar. Lazer atış hızı 2 kat artar.Ancak isabet oranı %30 ve verdiği hasar oranı %10 düşer.
    *(Belki üstü üste ıskalara neden olma ihtimali olsa da bunun yanında örneğin normalde 2 atış için geçen sürede üst üste belki 3-4 isabetli atış yapma ihtimali büyük avantaj sağlayabilir ve savaşın seyrini değiştirebilir.)

NOT1: Saldırı modları arasında geçiş yapmak istendiği takdirde 2-3 saniyelik bir geçiş süresi olacak öyle zırt pırt bir o moda bir bu moda geçiş yapılamayacak.

NOT2: Rsb cephanesi bu modlardan bağımsız olacak agresif saldırı modu seçili olsa da gemi standart hızında atış yapacak.

-Ek olarak bu konunun saldırı yönünde olduğu gibi savunma yönünde de jeneratörler üzerinden yine 3 tip savunma modu da düşünülüp oyuna eklenebilir. Ancak şimdilik bu kadarını yazıyorum.

Son düzenlenen: 1 Şubat 2018
    Shadow.sword bunu beğendi.
  2. Mantıklı ama biraz zor olabilir bu fikrin ama +1

Default001.ini bunu beğendi.
  3. Bence de kolay değil ancak Bigpoint bu oyunu tekrardan eski günlerine döndürme niyetindeyse artık ciddi bir dönüşüm geçirmeyi göze almak zorunda. Yoksa şunu indirdik,bunu bedava yaptıkla oyuncu kazanamazlar.

Shadow.sword bunu beğendi.
  4. Güncel

5. ben çok beğendim bide savunma ile ilgili ekleme yaparsan mükemmel olur oyuncuları farklı stratejilere yönlendirir oyuna renk katar +1

Default001.ini bunu beğendi.
  6. Desteğiniz için teşekkür ederim. Savunma modlarını ayrı bir konuda açmayı düşünüyorum.Genellikle hep diroit uçuş düzenlerinde sunulan kalkan-saldırı arasında yapılan seçimlerden ziyade hız ve kalkan jeneratörleri üzerinden hız-savunma arasında opsiyonlar düşünüyorum ancak onda tam bir fikir elde edebilmiş değilim.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.