Savaşta Organize Olmak

Discussion in 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' started by lezgin, Feb 7, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lezgin

lezgin User

Merhabalar, Klan olarak yaklaşık 25 kişiyiz gemilerimiz ortalama 20-35 lf4 (Geliştirmelerimiz full değil) full havoç full hercül klanın %85'i. Savaşlarda rahat bi en az 15-20 kişi oluyor ama savaştığımız klanlar full+full geliştirmeleri olsun argeleri olsun bizden kat kat yüksekler ve savaşmayı biliyorlar. Biz savaşmayı tam olarak bilmiyoruz ve commander'imiz yok. Organize olamıyoruz bizi yönetecek bi commander yetiştireceğiz ancak taktik bilmiyoruz 2 tane tartarus aramıza giriyor mayını bırakıp kaçıyorlar sonra diğerleri gelip kesiyor yani bizde bişeyler üretmek istiyoruz ancak ne yapacağımızı bulamadık.Sadece cıtıdal , sinek , aegis , specktrum ve cerrahtan oluşan ekibimiz var onlar speckt ile yetenek açtıklarında sineğimiz bozuyor yeteneklerini o arada aegis şamandıra atarken cıtıdal ise bizim hasarımızı arttırıp, bize vurulan damagelerin bi kısmını kendine çekiyor onları kesiyoruz ancak hem kalabalık hemde full oldukları için yinede bizi alıyorlar. Ne yapmamız gerekiyor bu konuda gerçekten fikire ihtiyacımız var.

2. JUPlTER

JUPlTER Guest

Merhaba,

Konunuzu yeni başlayanlar kısmına taşıyorum.

Tecrübeli arkadaşlarımızın tavsiyeleri olacaktır.

İyi forumlar.

3. lezgin

lezgin User

Sizin bir öneriniz yok mu modum ?

4. JUPlTER

JUPlTER Guest

Merhaba,

Ben hiç bir zaman komuta eden olamadım :) önermek zor her savaş farklı yaşanır ,aslında burada yazdığınız gibi, sorun iyi bir komuta da.Komuta eden kişinin oyunu ve savaş taktiklerini bilmesi ve sizleri yönlendirmesi gerekir.

Komander patlarsa grubun komple dağıldığını görürüz.Oyunda her geminin özelliğini bozacak bir gemi var, işte bu noktada sizinde grup olarak farklı planlarınız olmalı.

Her savaş aynı doğrultuda gerçekleşmez yani onların uyguladığı taktiğe anında bir b planı taktiği ile saldırmanız gerek.

Bunu da tecrübeli olan yönetici ile yada tecrübe edindikçe sizler anca sağlarsınız.

İyi forumlar.

5. lezgin

lezgin User

Commander da zor iş modum :) hergün savaşıyoruz bunları da savaşarak öğreneceğiz gibi gözüyor biz biraz kafayı çalıştırıp bişeyler üretelim öneriniz için teşekkür ederim.

6. JUPlTER

JUPlTER Guest

Merhaba,

Oyunda tecrübe edindikçe karşı savunma ve tuzakları öğrenirsiniz.

Savaşlarda çoğunluk değil ,taktikler kazanır :)

Rica ederim,arkadaşlarımızda fikir verirlerse iyi olur.

İyi forumlar.

7. lezgin

lezgin User

Taktik maktik yok 1 2 bam bam :D Diğer arkadaşlarında fikirlerini bekliyorum.

8. ŁΞSTЯOX

ŁΞSTЯOX User

Aslında çözümün bir kısmını siz söylemişsiniz, tartarusları içinize sokmamanız gerekiyor. Bunun içinde buz roketlerinizin devreye girmesi gerekiyor. Örnek vereyim, bundan 1 sene kadar önce TR3'te hatrı sayılır bir klanda savaşıyordum. Ama gemim çok kötüydü, onun için benim tek görevim içeriye adam sokmamak ve gelenleri buzlamaktı. Buzu bol birine bu görevi vermelisiniz, bu sayede tartaruslardan kurtulursunuz. Ayrıca şu halde savaşmanız bence pek doğru değil, elitleriniz ne durumdadır bilmiyorum ancak geliştirmelerin çok iyi bir fark yarattığı apaçık ortada.
    Kasılmak içinde, 2li 3erli gruplarla cubi dönebilirsiniz bence.
    Taktiğe gelince de tüm diroit düzenlerinizin mevcut olması lazım, herkesin savaşma stili farklıdır. Bazıları kaçarak savaşır, bazıları hurra düşmanın üstüne çöker. Bir komutcu olması çok önemli gerçekten, ve komutculuk konusunda modumla aynı şeyleri paylaşıyorum :) Hayatım boyunca komut dinleyen oldum. Ama yine de elimden geldiğince anlatmaya çalışayım, bence ilk olarak rakibin en iyi oyuncusunu düşürmeniz gerektiği için tam tabiri ile o kişiye yapışmanız gerek, bunun içinde 1 adet full hız konfili cerrah veya sinek olabilir (tabii buz roketi olmalı). Siz ona çullanırken 2-3 aegis'iniz ve en az (benim görüşüm) 2 citadeliniz olması gerekir ki çok fazla hasar almadan o kişiyi indirebilin.
    Tavsiyem cerrahla kaçarak oynamanızdan yanadır.

Not: O kadar yazdım ancak lafı ağzımda gevelemiş olabilirim, gerçekten kusura bakma. Yıllarca bilgisayarımın fps sıkıntısından dolayı savaşmadan, bana saldırdıkları zaman mouse'u falan bırakıp ölmeyi bekleyerek oynadım. Son 1 yılda en fazla 25-30 savaş görmüşümdür.

ÖzgürMeriç and JUPlTER like this.
  9. Bu iş daha çok tecrübe işi. Fakat 25 kişilik klanda herkes mi yeni oyuncu ya da herkes mi hiç savaşacak kadar iyi bir gemi yapmamış ?
    Benim size önerim eğer kullanmıyorsanız bir iletişim programı kullanın(Teamspeak, Skype vs.)
    Bunun dışında diplomasinizi geliştirin ve ittifak arayışlarında bulunun, sonuçta düşmanınız var. Bu düşman klanla savaşan farklı ekiplerle birlikte aynı ortamlarda bulunarak, oradaki (varsa) tecrübeli arkadaşların yönettiği savaş gruplarına dahil olun. Böylelikle grup nasıl yönetilir ve ya savaş içerisinde bireysel olarak takıma ne gibi katkı sağlarsınız, yerinde öğrenmiş olursunuz.
    Yazarak bir yere kadar olur açıkcası.

ÖzgürMeriç likes this.
  10. lezgin

lezgin User

Şimdi Teamspeak zaten kullanıyoruz biz klanı kurduğumuzda bizim gemilerimizde sağlam değildi hep 4 iris , full lf3 , havocu olmayan gemileri aldık. Klana doğrudan full adam gelmedi herkes çekirdekten yetişme oyuncular kaç aydır oynuyoruz birbirimize çok bağlı olduğumuz için gemileri 1-2 ayda fulledik şu an en güçsüzümüz 20 lf4 10 havoç. Klan pek savaş görmedi biz bu klanı bi aile ortamı yaratabilmek için kurduk bize oyun işin bahanesi gibiydi son zamanlarda savaştığımız adamlar full+full olduğu için savaşmayı pek bilmiyoruz açıkcası hani eşit şartlarda bi gemi getir herkes keser.Ben acemi binbaşıyım ama kurmayları , acemi albayları kesiyorum savaştığımız adamlar herşeyini fullemiş sıralamadaki oyuncular senelerdir oynuyolar ve üstümüzde 400,480 k gösteriyolar yani savaşamadan adamlar geldiğinde gümlüyoruz ha kestiğimizde oluyor geçen spaceball'da sayıları azdı gittik 4-4 de ağlattık sonra 2 klan daha çağırdılar bak sana yemin ederim en az 50 kişilerdi böyle olunca kimse boş yere video vermek istemedi çıktık. Diplomasimiz zaten var şu an kalabalık bi klan bizim Ts'miz de oynuyorlar yani yeni değil aslında kurduğumuzdan beri çok iyi çevre yaptık genelde olgun insanlar ve yıllardır oynadıkları için kendileri rahat savaşabiliyo ama bize commender'lik yapacağı kimse olmadığı için çok zorlanıyoruz.Uzman yüzbaşı gemilerle baskına gidiyoduk ve bayada ses getiriyordu ama gemiler sağlam olunca klan kırmızısız durmuyo bide bizim ittifak olduğumuz klanlarla bi şartımız var savaşına savaşız aynı şekilde onlarda bize yani birisi kırmızımı yaktı bize hemen ittifak klanlarda yakıyor.

11. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

Bir savaşta 15-20 gemi çıkarabiliyorsanız çok güzel. Aranızdan 2-3 kişi aegis kullansın.

Kaçanları kovalamak, vur kaç yapmak için de 2-3 kişi tartarus kullanabilir. 2 tane de Spearhead alırsanız özellik açanların özelliklerini bitirebilirsiniz.

Geri kalanlarda Spectrum veya Cerrah kullanabilirler.

Savaşlarda ema ve kamufle yapmayı ihmal etmeyin. Hep bir arada kalın. Kaçanlar olursa dağılmamaya özen gösterin.

Mayın ile savaşanlar olursa sizde mayın atın. Bazen mayınların üzerine gelmeden insta atıp o mayını rakibin üzerine patlatabilirsiniz.

Bazen kesiliyormuş gibi yapıp düşmanı arkadaşlarınızın yanına çekin birden saldırın. :D

Portalda savaşacaksanız bazı gemiler 2 konfilerinide kalkanlı yapabilir. Diğerleri kaçanları kovalar.

Ben aslında bireysel savaşırım, uzun zamandır toplu savaş yapmıyorum. Aklıma gelenler bunlar. :)

İyi forumlar.

Last edited by moderator: Feb 8, 2017
    ÖzgürMeriç and lezgin like this.
  12. Hangi serverdesiniz siz? yeni gemi açıp sizin klana gelebilirim :D

13. lezgin

lezgin User

Çok teşekkür ederim modum firkirlerinizi çok beğendim şu mayın atma olayınıda şöyle yaparız birisi 3 den geriye doğru sayar herkes aynı anda mayın bırakır 2 saniye sonra instayı basarsak %60 kazanmayı garantileriz :) Bunları uygulayacağız tekrardan teşekkür ederim gerçekten mükemmelsiniz adam yılların oyuncusu ya :D

tr5'deyiz ancak kurallarımız biraz katı :)

Last edited by moderator: Feb 8, 2017
  14. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

Mesajlarınızı alt alta değil de bir kutucuk içinde yazmaya özen gösteriniz. Mesajlarınız birleştirilmiştir.

Fikirlerimi beğenmenize sevindim.

İsterseniz gruptan 5-6 gemi üst üste uçup bir noktaya mayın bırakabilirsiniz. Üzerinden admin gemisi bile geçse anında patlar.:)

İyi forumlar dilerim.

lezgin likes this.
  15. Darion26

Darion26 User

O kadar çok kişiyle birlikte çarpışmışlığım yok ama aranızda 1 spearhead taşırsanız sizin aranıza Tartaruslar girdikten sonra yetenek bozup onları yok etmenizi sağlayabilirsiniz. 3-5 Aegis kullanabilecek durumda adamınız varsa savaşta sağlayabildikleri can destekleri çift soğuma süresi destekleri ile baya iş görecektir. Odak yapmayı iyi bilmeniz gerekli aranızda savaşta en iyi kontrol sağlayabilen kişi odak seçmeyi doğru yapabilir diye düşünüyorum. Düşman klanı iyi tanıyın her durumda (kim fazla dayanıklı kim güçlü vuruyor vs.). Spearheadi savaşa girmeden önce kaç kişiler nasıl durumdalar diye özellik açıp yollayabilirsiniz. İlk saldırıyı yapmak önemli 1 saniyelik şok bile çok iş görecektir, karşıda commander kim ise ilk onu kesmek dağılmalarını baya kolaylaştırır. :)

lezgin likes this.
  16. lezgin

lezgin User

Doğru söylüyorsun da daha commander yok klanımızda,hani savaşı yöneten arkadaşlar varda onlarda çok iyi bilmiyor bi organize olsak olamıyoruz. İlk başta toplanıyoruz birbirimize kenetleniyoruz sonra bi anda dağılıyoruz birisinin canı inince onu kovalıyorlar tek sorunumuz bu. Birbirimizi kollayacağımıza aksine kopuyoruz bu arada verdiğin öneriler için teşekkür ederim ilk commander'lerini kesmek çok mantıklı.

17. Darion26

Darion26 User

Yöneten arkadaşlar zamanla yetişecektir o yüzden sorumluluğu biraz onlara bırakıp gelişmelerini izlemek iyi olacaktır. Kovalama işine çok takılan arkadaşlara Aegis verirseniz grubun dağılma olayı azalabilir veya hepiniz spectrum kullanırken komutçu citadel, sentinel kullanabilir savaşta göze çarpacağı için onu takip edebilirsiniz.
    Ekstra olan şeyleri kullanmak işinize yarayabilir (Peti korumada kullanmak, kamikaze, akıllı mayın ve diroit düzenleri.)
    Grup sekmesini savaşta kapalı tutmayın (teknik bir gemi kullananlar için geçerli).
    Malesef daha fazla pek birşey aklıma gelmedi gelirse mutlaka yazacağım ama.
    İyi savaşlar :)

Edit: Kendi aranızda gruplar oluşturup ts de iki farklı odaya geçip savaşarak komuta uyma biçiminizi daha da kontrol altına alabilirsiniz.

lezgin likes this.
  18. lezgin

lezgin User

Öncelikle merhaba, elitlerimiz şu an bol ama hazıra dağ dayanmaz diye bi laf vardır. Kasılma konusunda herkes sıkıntı çekiyor zaten ama bi şekilde yapıyoruz kimisi kutu topluyor,kimisine low yapıyoruz veyahut sabah 5-6 gibi haritadaki cubileri dönüyoruz açıkcası elitimiz ne azalıyor nede artıyor kasılma konusunda çok büyük bir sıkıntımız yok yukarda Allah var. Herkese bi görev vericez onu zaten modum sağolsun söyledi. Diroit düzenleri herkeste hepsinden var ama komutçumuz yok işte büyük sıkıntılı nokta orası hani ts var ama yok gibi savaştığımı düşün :( Tüm fikirlerinizi değerlendireceğimizden emin olun hepsini tek tek uygulayacağız zaten deneye deneyede öğreniriz bişeyleri ben inanıyorum buna. İnanmakta çok önemli bak bazen kesiyoruz hepsini dağıtıyoruz isteyince oluyor yani biz bu başarıyı kendimizde gördüğümüz için,kendimizi dahada geliştirmek istiyoruz hani oyun her ne kadar işin bahanesi olsada,oyunda da iyi olmak istiyoruz. Dip notun için ilk başta estağfirullah diyorum. Az savaş görmüşün ama şimdi eski savaşlarında tadı kalmadı önceden dış şirketler gelip sıkmazdı savaşa dahil olmazlardı olurlarsada kınanırdı ve o kişi ayıplanırdı. Ama şimdi böylemi bi klan savaşı yapıyoruz her şirketten adam çağırıyorlar yetmiyor kendi şirketimizde sıkıyor. Biz oynadığımız sunucuda bunu kaldırmak için savaşlarda dış şirket veya ittifak klanları çağırmıyoruz yani tek başımıza bişeyler yapabiliriz bunu göstermek bizim amacımız. Her şey için çok teşekkür ederim eline koluna sağlık.

Tamamdır modum bundan sonra alt alta yazmayacağım. Bak sizde az marifetli değilmişsiniz ha :) o taktikte olur kaç sene düşünsem aklıma gelmez ya bunlar.

Komutçumuz cıtıdal kullanıyor konfi full hercül ağırda , droitlerde full kalkan extra olarak dp arttırma desteği olunca çok zor patlıyor :)
    He bu konfigle vuruyormu de yok ama o olmadan olmuyor.Ekstra olan şeyler işimize yarar elbette ama oyun çok pratik istiyor yani bi yandan peti patlat hemen aç korumaya al , diroit düzenlerini ayarla ema insta gerçekten pratiğe bakıyor ama bunu da en alttaki verdiğiniz yöntemle geliştireceğimize inanıyoruz ve zaten kendi aramızda vs atıyoruz ama hiç gruplara ayrılarak savaşmayı denemedik onu sık sık yapmaya özen göstereceğiz. Peki :) Gelirse yazmanı bekliyorum teşekkür ederim.

Last edited by moderator: Feb 9, 2017
    VALEYARD, Darion26 and ÖzgürMeriç like this.
  19. titans___

titans___ User

valla sizin gibi sağlam klanda olmak isterdim ama işde akıllı bombalarla 4-5 portlda atlayıp sayı avantajını kullanı keserlerdi ama sizde cita varsa grubunuzda ateşi çeki onlardan uzakdayken sıkın hem bir gemi yemleyin kalkanı çifti olsun çiftsiz zor bu bir ara 0.90a çift üçlendirici satılıyor 14tllik alınca 2 ay falan gidyor bende en azından sepromunuz rsbe ve uber kırmızı roket rokettde geliştirin uber roketde olmalı ben elmasda az dpi ile vur kaç kaçıyorum diğerleri tartarusları indiryor bana yazmasada olur arada insta kullanırım çok gemi ile idda edyorum zorlarım kaçar cita ateşi çekport savaşımı yapıyorsunuz yoksa stasyonmu bunlarda değişkenlik gösterir yıldırma ve kaçma uygulansın kesilmeden kaçın kescem diye hırs yapan oyuncunuz çok ondan kesiliyorsunuz psikolejilerin bozun kalkan sağlam kaçın bu sefer onlar hırs yapsın benim servır hoşaf gibi şirket düşman şirketlerle kanka dolu böle klan olsa daha ne isterim benim servır bencil ve kesilip duran çok bana da bulaştılar çokca ama çok kaçyorlar

lezgin likes this.
  20. server hangi server eğer tr1 tr2 tr3 veya global avrupa ise hades dönecekseniz başlayım o servere bi konuşalım falan bence ben sizin aradınız commander olurum bir de yok saol dersen şavaşlarda bir birinizden ayrılmayın 5 tane aegis olsun citadel falan hikaye boşver adamlar sizden coksa topluluk halinde geriye cıkarak şavaşın öne cıkana focuslanın bir kişi de bunları size söylesin elbet vardır aranızda bilgisi olan yoksa sıkıntı çekersiniz herkes bir ağızdan sunu yapak bunu yapak demesin bir kişi desin ama şavaşda diğer üyeler de misal aegis e vurun aegise diye boyle konuşun anlaşın işte oyun basit ama sayı olarak üstün oldukların da yapıcanız şavaş taktikleri yarar ama kazandırmaz eğlenirsiniz ama bunu uygularsanız bir de boyle kanser etmek istiyorsanız 3 4 kişi toplanın güve konfisi yapın cubı 4-5 olsun nrde kasılıyorsa o düşmanlarınız sürekli kesin toplu şavaşdan kaçın bu takti yaparsanız :D

lezgin likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.