Şehirlerimiz Hakkında Bilgi

Konusu 'Resmi Forum Oyunları' forumundadır ve KARANLIK tarafından 7 Aralık 2013 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. KARANLIK

    KARANLIK User

    Türkiye'nin en kalabalık ikinci ve dünyanın en kalabalık otuz sekizinci kenti.

    İzmir
     
  2. Elmasıyla meşhurdur, ve Ferhat ile Şirin efsanesi ile bilinir.

    Amasya
     
  3. Kurtuluş Savaşı'nın başlatıldığı Karadeniz'in incisi <3 Samsun'um <3
     
  4. sert bir yüksek yayla iklimi hakim sürer. Sibirya yüksek basınç merkezinin tesiri altında olduğundan, kış yedi ay devam eder. Kar yağışı fazla olduğundan, toprak uzun müddet karla kaplı kalır. İlkbahar ve sonbahar mevsimleri yok denecek kadar kısa sürer.

    Ardahan
     
  5. Ardahan ili,Türkiye Cumhuriyeti'nin kuzeydoğu köşesinde, Doğu Anadolu bölgesi'nde ve kısmen Doğu Karadeniz'de bulunan, Gürcistan sınırında kurulmuş olan bir ildir.

    Niğde
     
    Moderatör tarafından en son değiştirilen: 9 Aralık 2013
  6. KARANLIK

    KARANLIK User

    Niğde doğal güzellikleri, kültürel varlıkları ve termal kaynakları ile turizm açısından önemli cazibelere sahiptir. Günümüzden itibaren 10 bin yıllık kesintisiz bir yerleşim merkezi olan Nigde'de bu süreç içinde Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden günümüze ulaşmış birçok tarihi eser mevcuttur.

    Denizli
     
  7. Denizli Ege Bölgesinde yer alır. İzmir den sonra Ege Bölgesinin 2. en büyük şehridir.
     
  8. KARANLIK

    KARANLIK User

    Sizde bir soru sormalıydınız.

    Şırnak
     
  9. nüfusu 80 küsüratlarındaydı en son hatırlarsam doğu anadolu bölgesindedir

    ŞanlıUrfa
     
  10. KARANLIK

    KARANLIK User

    Lütfen herkesi bilgilendirecek net bilgiler veriniz.İnternettende araştırabilirsiniz.

    yakın döneme kadar Urfa adıyla anılmış, ancak 12 haziran 1984 de TBMM kararıyla "Şanlı" unvanını edinmiştir.
     
  11. admınım şehir?

    peki ben diyim Manisa
     
    Moderatör tarafından en son değiştirilen: 13 Aralık 2013
  12. Yanlış bilmiyorsam en çok Mesir Macunu ile meşhur olan bir ilimiz. :)

    Eskişehir
     
  13. FENOMEN

    FENOMEN User

    Eskişehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan aynı adlı ilin merkezidir. Ortasından Porsuk Çayı geçen şehir, içerisinde Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nin bulunması nedeniyle bir öğrenci kenti görünümündedir. 2011 yılının verilerine göre şehir merkezinin toplam nüfusu 648.396'dır.

    Met helvası, Nuga helvası, Haşhaşlı çörek, Kalabak suyu, Çibörek ve Lületaşı ile meşhurdur. İşlenebilir lületaşı, Türkiye'de yalnız Eskişehir'de çıkarıldığı için Eskişehir taşı olarak bilinir. Türkiye'de Eskişehir ve Sivrihisar dolaylarında yetişen bir çoban köpeği olan akbaş da şehre ait önemli değerlerdendir. Sanat kurumları ve tesisleri ile kültür ve sanatda gelişmiş bir şehirdir. Anadolu Üniversitesi ve büyükşehir belediyesi bünyesinde iki adet senfoni orkestrası bulunmaktadır. Ayrıca her yıl düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali ile şehirde müzik, tiyatro, resim ve sinema gibi dallarında sergiler ve gösteriler yapılmaktadır.

    Mardin
     
  14. Fenomen modum benımde bır oyun onerım varda paylasa bılırmıyım

    Mardin ilinin ilçeleri; Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Midyat, Nusaybin, Ömerli, Savur ve Yeşilli ‘dir.

    Kızıltepe: Kızıltepe Mardin’in güneybatısında yer alır. Artuklu ihtişamını yansıtan Ulu camii, Taşköprü, Tarassut Kulesi Şahkullubey Kümbeti, Harzem Harabeleri günümüze kadar ayakta kalan tarihi hazinelerdir.

    Mazıdağı: Sümerler devrinden beri mesken olduğu tahmin edilir. 50 metrelik bir tepenin üstünde bulunan Dermetinan Kalesi, Sultan Şeyhmus, Pir Hattap Türbeleri önemli ziyaret yerleridir. Zambırhan ve Asrihan iki mağaraları Taş Devrinden kalmadır.

    Midyat: Mardin’in bu çok önemli ilçesi gümüş işçiliğiyle ünlüdür. El sanatları açısından önemli bir yöre olan ilçe turistik açıdan oldukça çekicidir. İlçenin 18 km. doğusunda bulunan Deyrulumur Manastırı M.S.397 yılında inşa edilmiştir.
     
    Moderatör tarafından en son değiştirilen: 14 Aralık 2013
  15. FENOMEN

    FENOMEN User

    Oyunu paylaşabilirsiniz. Ancak isterseniz benim imzamdaki konuma girerek de önce bana gönderebilirsiniz. Ayrıca mardini güzel anlatmışsın fakat seninde bir şehir yazman gerekirdi :) Ben yazıyorum;

    Diyarbakır
     
  16. Diyarbakır, genelde dağlarla çevrili, ortası hafif çukurlaşmış görünümündedir. İl, Güneydoğu Torosların kollarıyla çevrilidir. İlin en yüksek dağı Muş sınırı yakınındaki Anduk Dağıdır (2830 m.). Diyarbakır’ın çevresi çukurluklarla kaplıdır. İlin ortası çukur bir havza durumundadır. Diyarbakır havzası denen bu çukur alanın eksenini batı-doğu doğrultulu geniş Dicle Vadisi oluşturur. Kuzeyden Güneydoğu Toroslar ile kuşatılmıştır. Bu dağlar Doğu Anadolu Bölgesi’yle Güneydoğu Anadolu’yu birbirinden ayırır. Diyarbakır havzasının güneybatısında Karacadağ bulunmaktadır. Urfa-Diyarbakır il sınırı üstündeki bu dağ, koyu renkli lavların yığılmasıyla oluşmuş eski bir volkan kütlesidir. Yüksekliği, Kolubaba doruğunda 1.957 metreyi bulur. İlin en önemli akarsuyu Dicle’dir. Elazığ ili sınırları içinden çıkan Dicle, daha sonra Diyarbakır ilinin topraklarına girer. Eğil’in doğusunda Dipni Çayı’nı da içerisine alarak güneye yönelir.Diyarbakır’a ulaşmadan önce Devegeçidi Suyu ile birleşir. GAP kapsamındaki projelerden bazıları Dicle Havzası’ndadır. Dicle, Diyarbakır ilindeki akarsuların tümüne yakınını toplar. Yalnızca ilin kuzeybatı köşesindeki küçük bir alanın suları Fırat ırmağına gider. Yüzölçümü 15.355 km2 olan Diyarbakır’ın 2000 yılı nüfus sayımına göre toplam nüfusu 1.364.209’dur.

    Sehırı Unutuyorum K.b Modum :D

    Yalova
     
  17. FENOMEN

    FENOMEN User

    Yalova, verimli ve bereketli ovalara sahiptir. Çınarcık, Gökçedere, Kirazlı, Kılıçköy ve Taşköprü ile deniz arasında birbirinden alçak tepeciklerle ayrılan büyüklü küçüklü ovalar oluşmuştur. Bu ovalar, akarsular boyunca uzanmakta olup çevrelerinde meyvecilik ve sebzecilik yapılmaktadır.

    Yalova'nın toplam yüzölçümünün (847.000 ha) %82'si, tarım arazisi (221.730 ha), orman alanı (468.090 ha) ve çayır-mera arazisinden (7.944 ha) oluşmaktadır.

    Siirt
     
  18. Siirt, dört mevsimin en güzel şekliyle yaşandığı iklimi, her türlü sebze ve meyvenin yetiştiği bereketli toprakları, el emeği göz nurunun ürünü olan battaniye ve kilimleri, şifa kaynağı Pervari Balı, iri taneli fıstığı, kendine has lezzeti olan Zivzik Narı, doğal güzellikleri, tarihi eserleri, bağrında barındırdığı evliyaları ile görülmeye değer bir yerdir.

    Kaplıcalar, türbeler, tarihi cami, kale ve köprüler Siirt’in tarihi ve turistik değerleri arasında oldukça önemli bir yere sahiptir.

    Antalya
     
  19. Akedin bölgesinde bulunan nerdeyse -ye düşmeyen iklimi vardır

    Bolu
     
  20. FENOMEN

    FENOMEN User

    Türkiye yüzölçümünün %1,015'lik bölümünü kaplayan Bolu İli, 8.276 km² (827.600 ha) yüzölçümü ile Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz bölümünde yer alır. İl arazisinin yaklaşık % 18’ini tarım alanları oluşturmaktadır. Orman alanları ise % 64’lük bir oran ile Türkiye ormanları içinde % 2,55’lik paya sahiptir. Çayır ve meraların kapladığı alan yaklaşık % 15’tir. Geriye kalan % 8 dolayında alan ise tarım dışı alanlardır.

    Erzincan