Şehirlerimiz Hakkında Bilgi

Konusu 'Resmi Forum Oyunları' forumundadır ve KARANLIK tarafından 7 Aralık 2013 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Kaleleri ve islami eserleriyle önemli bir ilimizdir.

    Konya ?
     
  2. KARANLIK

    KARANLIK User

    Mevlana müzesi

    İzmir
     
  3. Kızları oldukça güzeldir :D

    Van
     
  4. Efsanevi canavariyla ünlü bir ilimiz :p

    Kars
     
  5. Kars'ın kaşarı,hamur işi kızartmaları ve Sarıkamış Kayak Merkezi ile meşhurdur.

    Nevşehir ?
     
  6. KARANLIK

    KARANLIK User

    Peri bacalarıyla ünlü şehrimiz.

    Bartın
     
  7. Orman bakımından zengin olan ilin büyük bir kısmı Küre Dağları, Milli Parkı sınırları içerisinde yer alır.

    Kastamonu
     
  8. Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde bulunan turizm şehirlerinden bir tanesidir. Şehirde 12 ay turizm yapılabilmektedir. Eğlenceli kanyonları, geniş sahili ile yerli yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapmaktadır.

    Rize
     
  9. RİZE
    Doğuda Çayeli ve Güneysu ile, güneydeİkizdere, batıda Derepazarı ve Kalkandere, kuzeyde Karadeniz ile çevrilidir. Yeşillikler kenti olan Rize'de, çoğu Osmanlı döneminde yapılmış çok sayıda mimari eser bulunmaktadır. Rize ilinin tarihi zenginliklerinin yanı sıra, doğa güzellikleriyle de çekici bir turizm merkezi olup özellikleHemşin ve İkizdereyaylalarıları son yıllarda yayla turizminin en çok rağbet gören durakları olmuştur

    ERZİNCAN
     
    Moderatör tarafından en son değiştirilen: 16 Kasım 2014
  10. PAPATYA

    PAPATYA Guest

    Selam,

    Mesajalrınızda link bırakmamaya özen gösteriniz. Forum kurallarınca yasaktır.

    Erzincan denince tulum peyniri ve balıkçılar geliyor :) Aklımda öyle kalmış, çoğu balıkçı erzincanda deniz olmamasına rağmen balıkçılık ile ilgilenir gibisinden bir belgesel izlemiştim.

    Mersin ?
     
  11. FratOyan

    FratOyan User

    Mersin, Türkiye'nin 10. kalabalık illerindendir. Sıcak bir iklim yapısına sahiptir. Sevdiğim bir yer, tayin isteyebilirim oraya :)

    Tekirdağ
     
  12. PAPATYA

    PAPATYA Guest

    Köftesi ile meşhur yazlık bir şehirdir.

    Ordu ?
     
  13. FratOyan

    FratOyan User

    İlk aklıma gelen Fındık... :)

    Hatay?
     
  14. PAPATYA

    PAPATYA Guest

    Künefe :) ve Atatürk vefatından sonra topraklarımıza katılmış bir il.

    GaziAntep
     
  15. Gaziantep fıstığı ile ünlüdür.

    Elazığ
     
  16. PAPATYA

    PAPATYA Guest

    Gakkoş ve keban barajı gelmekte.

    Kütahya
     
  17. Vazosu, Germiyan Sokağı, Saat Kulesi, Zafertepe Anıtı, Tarihi Hükümet Konağı


    Bartın
     
  18. Bartın, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde Batı Karadeniz Bölümünde küçük bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye'nin 74. ili olmuştur. Doğusunda Kastamonu, güneyinde Karabük, batısında Zonguldak illeri, kuzeyinde Karadeniz bulunur. Orman bakımından zengin olan ilin büyük bir kısmı Küre Dağları Millî Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Bartın Çayı Türkiye'de üzerinde taşımacılık yapılan tek akarsudur.

    yeni şehir ise mersin :)
     
    Moderatör tarafından en son değiştirilen: 5 Ağustos 2015
  19. Ooooo tantuni ve Akdeniz şehri :)

    Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık onuncu şehri. 2015 itibarıyla 1.745.221 nüfusa sahiptir.Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Anamur, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mutilçeleri olmak üzere toplam 13 tane ilçesi bulunmaktadır. Büyükşehir belediyesi statüsü bulunmaktadır. Türkiye'nin güneyinde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanıdır.
    Kentin kuzeyindeki Yumuktepe höyüğünde yapılan kazılarda birçok katman ortaya çıkarılmıştır. Bunların en eskisi, MÖ 6300'lere, en yenisi ise Selçuklu dönemine tarihleniyor. Kazılardan çıkarılan eserler, Adana Arkeoloji Müzesi ve Mersin Müzesi'nde sergileniyor. Mersin'in tarih sahnesine çıkışı 19. yüzyılın ortalarına rastlamaktadır. Bu dönemde henüz bir köy olan bölge, konar göçer bir Türkmen aşiretine ev sahipliği yapmış ve adını da bu aşiretten almıştır. Ayrıca Kapadokya bölgesinden gelen Rumlar kent nüfusuna hakim hale gelmişler ve 1850'de kentte 5.250 Ortodoks Rum'a karşılık 1.600 Müslüman yaşamaktaydı. Kentin kaderi özellikle Amerikan İç Savaşı sırasında dünyadaki pamuk kıtlığını gidermek amacıyla Çukurova'da gelişen pamuk üretimi ve bölgenin 1866'da demiryolu ağına bağlanması ile değişmiştir. Bu dönemde Mersin hızla, Çukurova'nın tarım ürünlerinin ihraç edildiği bir liman ve ticaret merkezi haline gelmiştir. Şehrin bugünkü durumuna gelmesinde, şu anda azınlık olsalar da Hıristiyan Levantenlerinönemi yadsınamaz. Şehirde halen Levantenlere ait iki katedral bulunmaktadır, Latin-İtalyan Katedrali ve Arap-Ortodoks Katedrali. Ayrıca şehrin kuzeyine Rumlar için bir kilise yapılması da gündemdedir.

    Tekirda bea!
     
  20. Tekirdağın insanlarında genetik olarak H harfini söylememe hastalığı vardır.

    Kocaeli