Sizce Bitecek mi ?

Konusu 'Genel Konular' forumundadır ve ANTALYALI07 tarafından 22 Mart 2023 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Çocukluğumun geçtiği DarkOrbit'te düzen değişiyor mu sizce?

Yaklaşık 1.5 sene önce bırakmıştım DarkOrbit'i; fakat hala forumlardan, kavgalı olan klanların youtube videolarından oyunu izlemeye devam etmekteydim. DarkOrbit'te 3. parti yazılımlar aşırı derecede fazlaydı ve bir zaman sonra oyundan nefret eden, aynı zamanda da oyundan kopamayan herkes 3. parti yazılım kullanmaya başladı. Ben de dahil! Lakin bu forumda konu açan veyahut DarkOrbit'i doyasıya oynamak isteyen insanlar her zaman diğer insanlar kullanıyor ve benden daha hızlı gelişme aşamasına giriyor diye kullanıyordu bu 3. parti yazılımları, aramızda bana katılacak olanlar vardır; çünkü kullanmazsanız asla onlara yetişemezdiniz, bunu biliyordunuz. Şimdi yapılan 3. parti yazılımlarla ilgili düzenleme ağzımın suyu akıtmadı değil. Kafamda köşelere yapılan mayın tarlaları bile canlanmaya başladı.
    Sizce bu devran dönecek mi? Yönetim nasıl bir karar alacak? Daha sert yaptırımlar uygulanmaya devam edecek mi? Benim gibi eski oyuncular tekrardan PvP sahalarına geri dönecek mi? Aranızda benim gibi düşünenler var ise fikirlerinizi bekliyorum.

2. OPTİSYEN

OPTİSYEN User

Arkadaşlar saçmalamaya başladınız
    Bot kullanımına sözüm yok. Merkez ne düşünüyor bilmiyorum. Kendi fikrim şu şekilde:
    Günde işten 2 saat vakti kalıp oyun oynayan adam lazerlerini fullemek adına 12000adet impulse kesmez. Geliştirmeleri tamamlamak için karantina cpu kasacak ise 10-20bin adet viral tallon kesmek istemez. Bunları yapacağına gider başka oyun oynar. Yada bizler gibi oyunu çok seviyordur.
    (Ekleme: ben öğrenciyim adminim işsizim ben gidip kesiyorum :D)
    Fark ettiyseniz botların bir kısmı hala haritada tek başına yaratık kesiyor.

Bu gelen ban tren dediğimiz programa geldi. Bu program sadece kendine fayda sağlamakla kalmıyor. Diğer bütün otunculara zulüm ediyor. Gelişmesini engelliyot. Oyun oynatmıyor.

Devran dönüyor ufaktan. Çok iyi oldu bu. Haftalar sonra mindfire kestim. Bir günde 8 tane stroke kestim.
    Pvp sahaları daha bi canlandı. Dün arkadaşımla demek artık programsız oynacak bu kolsuzlar diyip bir ton rakimibizle çok keyifli savaşlar yaptık.

3. byzerg

byzerg User

mmorpg oyun oynayıpta zamanımız yok die şikayet edilen tek oyun darkorbit sanırım bunun sebebide milleti bota alıştırmaları. birçok mmorpg bu geride kalma olayına sezon sistemi getirerek çözüm bulmuş durumda belki darkorbitede böyle bir sistem getirilebilir.

tryhardD bunu beğendi.
  4. tryhardD

tryhardD User

Bu muhabbeti cidden ben de anlamıyorum eğer oyuna ayırabilecek vaktiniz yoksa başka oyunlar oynayabilirsiniz pvp serverlara gidebilirsiniz, bot kullanıp her türlü hile hurdayı yapıp sonra da vaktim yok demeniz inanılmaz saçma, kabul edilemez ve bunu savunacak hiçbir argümanınız yok. Ama bu genel kanının oluşmasının da sebebi bigpointin hala gereken aksiyonu almaması. 3-5 gün banlamayla şeref silmeyle olacak işler değil bunlar. Bu arkadaşlar zaten 2010'dan beri sürekli bot kullanıp denk geldikleri her açığı sömürmüş kişiler ve bu kişilere verilecek ceza GİŞ'te oldukça net yazıyor. Bu ceza da süresiz hesap kapatması. Bu işlem yapılmadığı sürece alınan diğer tüm aksiyonları gereksiz ve göz boyama olarak görüyorum... Bu hesaplar geri açıldığında da kaybettikleri şeref puanlarını almalarının çok süreceğini düşünmüyorum. Buldukları ilk açığı mutlaka sömürüp eski şeref puanlarından da yüksek puanlara çıkıp eliyle oynayan oyunculara (kaldıysa) daha da fazla rahatsızlık vermeye devam edeceklerdir...

5. ASİL_

ASİL_ User

Kimseyi silah zoruyla oyuna bağlamadılar. Herkes kendi isteğiyle oyunu oynuyor. İllegal yollara başvurulduğunda ne gibi sonuçlarının olacağını yıllardır az çok şahit oldunuz. Geçmişteki cezalara bakarsak şuanki cezaların hafif kaldığını söylemeliyim. Bir dönem bot kullanımı konusunda yönetim ağır cezalar uyguladı. Buna direkt olarak hesap kapatma örneğini verebilirim. Geliştirmeler sıfırlandı, arge sıfırlandı, şeref ile birlikte tecrübede sıfırlandı. Hatta oil, eir ve bölünme kristali dahi sıfırlandı. Yapılan banda kesin olarak ceza alan oyuncuların oyun uzaklaştırma durumu yok. Dileyen oyunu oynamaya devam edebilir. Ama yönetim açık olarak bu tarz programlara koydukları tavrı göstermiş oldu.

Özellikle son 1-2 yıl tren illetiyle zaten otomasyona dönen oyunda bir nebze olsun mücadele ile otolardan sıyrılırken bu sefer savaşlarda da otopilotlarla mücadele eder olmuştuk. Oyunu oynamanın hiç bir anlamı kalmamıştı. Bu cezadan sonra özellikle tren olmak üzere kullanılmaya devam edilmesi durumunda sınırsız banlanayacaklarınından trenden büyük bir mutlulukla kurtulduğumuzu söyleyebiliriz.

6. birçok mmorpg oyunun da oyunun kendi içerisinde " otomatik görev yapma " veya " otomatik yaratık kesme " gibi seçenekler mevcut isimlerini vermek istemediğim meşhur iki mmorpg oyununda da bu sistem mevcut ancak bu DarkOrbitte mevcut değil, açıkça konuşmak gerekirse artık bu programı kullanan insanlara çok fazla birşey söyleyemiyorum ancak şahsen ben hiç kullanmadım ve sebebi haksızlıktan ziyade ban alma korkusu ( sonuçta hesap çok eski ve hatıraları var ban almış olsaydı hatıralarım da beraberinde giderdi) Ancak şöyle bir sorun var ki ben bu 3. parti yazılımları kullanmadığım için birçok oyuncunun rütbe anlamında gerisinde kaldım, birçok kişi birçok içeriğe benden çok önce erişti bunun en önemli sebebi de oyuna yeterince vakit ayıramıyor olmak, haaa sonuçta yine de istediklerime erişebildim mi? evet ama bu inanılmaz bir zaman aldı ve buda gerçekten insanı yoruyor. Sonuçta her an oyun oynamıyoruz. Ailemiz var, arkadaşlarımız var, işimiz var... Ben kullanmadım ancak kullanan kişilerede hiçbirşey söyleyemeyeceğim, takip yazılımı ve oyun açıklarını kullanmaktan kaynaklı gelen banlara ise sonuna kadar destek veriyorum çünkü mapte kaptansız gemiler ile savaşıyorduk ve kaybediyorduk, umarım bu sonsuza dek bitmiştir.

7. byzerg

byzerg User

darkorbitin ''konuşmayın'' politikasından dolayı bazı şeyleri yazarken ban yemekten korkuyorum.

oto yaratık kesme var dediğiniz oyunları çinliler ve türklerden başka bilenin olduğunu zannetmiyorum. onlarda oyun oynamak yerine işin ticareti için uğraşıyorlar.

darkorbitte full deil ama oynayacak ve savaşlara girebilecek kadar gemi yapmak dier mmorpglere göre aşırı kolay bir iş.

tek istediğim 1 tane sunucu açsınlar bot, tren ws. hilelerin yasak olduğu, acımadan banların atıldığı orda oynayalım. bot kullanmak isteyenlerde mevcut sunucularda tren mi yapıyor uçak mı yapıyor ne yaparsa yapsın.

darkorbiti 10 senedir takip ederim ama 6 ay anca oynamışımdır. darkorbit kopyası oyunları daha uzun süre oynadım.

Sayfayı Paylaş