Bug / Oyun hatasi Söylenemeyen ve Açıklığa kavuşturulması Gereken konular.

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ıııııııı tarafından 14 Aralık 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Oyunda bir takım problemler var herkes biliyor ama bilmemezlikten geliniyor sebebini merak ediyorum buraya sırayla yazıp yöneticilerden cevap bekliyorum.
    1. Oyunda tutucu diye tabir edilen bir illegal program var bu program çok eskiden vardı bir ara kapatmışlardı ama yine herkeste var şuan savaşmak istiyorum daha yaklaşmadan oyuncu değil peti sıkmaya başlıyor ema atıyorum direk tutuluyor yaratıkların arasındayım geçerken direk vuruyor ema kamu yapıyorum bu programı kullananlar hemen kendini belli ediyor bir bakıyorsunuz kullanmayanlar deli gibi ararken bunlar direk tutuyor.
    Bu bir oyun sorunu ve oyun mekaniğiyle ilgili neden çözüme kavuşturmuyorsunuz ?
    Program yapımcılarına yasal yollardan herhangi bir girişimde bulunuyor musunuz ?
    Bu program kullanıcılarını avcı yazılımlar yakalayamıyor mu ?
    Şikayetleri değerlendiriyor musunuz ?
    Şikayetler sonucunda bu programları kullanan kişilere giş kuralları gereği yasaklama yapıyor musunuz ?
    Bu programları kullanan kişilerin program kullandığını nasıl ispat edebiliriz oyuncu gözüyle kullandıkları bariz peki destek sistemi için nasıl bir kanıt göndermeliyiz?
    2. Oyunun destek kısmının yasaklama yapmadığını forumda uzun bir süre dillendirdiniz peki şuan yasaklama yapabiliyor mu ?
    Geçenlerde 3. parti kullandığını söyleyen kişiyi hem forumda hem oyun içinde yasaklama yaparak uzaklaştırdınız bu destek sisteminin yasaklama yaptığını mı gösterir ?
    3. Oyunun destek kısmı hariç bir üst merciye nasıl ulaşabiliriz ? Destek takımının yetersiz olduğunu düşünenler arasındayım net olarak bir eposta site verebilir misiniz ?
    4. Bu yazılımları kullananlar 400-600 tl bazı yazılımlar 250 tl bazıları 5euro bazıları 120tl civarında satışta. Kullanan kişiler neden yasaklanmıyor ?
    Oyunun büyük bir kısmı bu programları kullanıyor bu programlar yarı resmi mi ? Yazılım desteği veriyor musunuz ?
    Herhangi bir kar payınız var mı ?
    Bu yazılımları şirket veya personelleri mi yapıyor ?
    Yasaklama yapılmamasının sebebi bu mu ?
    Yeni serverda bile herhangi bir yasaklama yapılmadı illegal program kullananlara şirket artık illegal yazılımları kabul mü etti ?
    5. Oyunun son dönem politikası nedir oyun sorunları adına gelecek dönem planları mevcut mu? yoksa oyun ömrü için biçilen bir süre mi var ?
    6. Oyun yönetiminin giş kurallarını uygulamaması giş kurallarının geçerliliğini kaybetmesine yol açmıyor mu ? Oyun yönetimi neden giş kurallarına uymuyor
    7.Gemi satışı yasak ama oyun sıralamasında ki gemiler her hafta el değiştiriyor bir gemi 30 kere eposta değiştirir mi ? kaldı ki her kullanıcı farklı ıp ve konumlardan giriyor konumu değiştiği an ödeme ülkesini değiştiren oyun neden bu farklılığın farkında değil ? Ya da umursamıyor mu ?
    8. Oyun geliştiricileri oyun oynuyor mu ? Çünkü yapılan güncellemelerin birçoğu düşüncesizce yapılan güncellemeler 50 civarı gemi varken kullanılan uzay gemisi sayısı 5'i geçmez. Uçuş düzenleri bile artık yeterli değil son güncellemeyle oyunun modül anlayışının komple mahvedilişini gördük maalesef %40 kalkan delmesi mi olur bunun zıttı olan kalkan sıklığı modülü nerede %40-45 hasar mı olur? Zaten hasar fazlası vardı oyunda sırf bu yüzden grup desteği bile kaldırılmışken bu durumun mantıklı bir izahı olabilir mi daha 2-3 ay önce gelen diminisher modülü bile %5 hasar %10 kalkan delme vermişken bunu bile çok görmüştük bu yapılan güncelleme oyunun mantığıyla çelişmiyor mu ?
    Bu soruların cevabını oyuncu olarak merak ediyorum iyi bir miktar ücret ödediğimi düşünüyorum ve son dönemde neden bu oyunu oynamalıyım sorusu üzerinde düşünüyorum sizin yöneticiler olarak vereceğiniz cevapların önemli olduğu görüşündeyim.

2. Valla çok güzel yazmışsın. Ama nedense Darkorbit yönetimi gereğini yapma ihtiyacı duymuyor. Şu an için indirmelinin devreye girmesini bekliyorum. İndirmeli devreye girdikten sonra düzelme olmazsa, mecburen gideceğiz artık. Çünkü özellikle tutucu programı kullananlardan tiksindim. Emayı atıyoruz aında yakalıyor, buz roket gemiye ulaşır ulaşmaz ema atıyor veya dondurmuyor. İnşallah 28 aralık sonrası düzelir.

3. KARDEŞİM istediğin tarihi belirle darkorbit artık oynanmayacağına genişçe bir kitleye duyurdu bu kadar bug lar küresel diye server açtılar severın %70 bugla kasıyor darkobit yönetim ve sistemde izliyor tr serverlarındada aynı seprom bugları osmium bugları adam hızına seprom beslemiş şikayet ediyoruz tanıdık admini var diye bugu kapanmıyor gemisi banlanmıyor böyle saçma adaletsizlik mi olur. toplu savaşa çıkalım dıyoruz karşımızdakı grup tamamı tutuculu ne savaş yapabılıyoruz ne bır şey bu buglardan dolayıtopunun kaldırılması gerek oyunu eski haline geitrseler daha çok kazanır böyle bir şey yok .burdan açtıgımız yazdıklarımıza da bakılmıyor işlem yapılsada ılgilenilmiyoz bu bir gerçek türk admin ve takım yöneticilerini almanya bigboint takmıyor bile hiç bir şey le ilgilenmiyorlar anca kazandıkları paradalar benım fikrim bu oyun kendıne getirilene kadar para yatırmayın oyuna

4. Gerçekten çok önemli ve cevaplanması gereken sorular... Neden bu oyuna devam etmeliyim sorusuna cevap veremediğim için şu an oynamıyorum.

Son düzenlenen: 14 Aralık 2020
  5. 5-3 ün halinden de bahsetmek lazım. Paladan çok oto var. Bir iki gün bariyer geldi ondan sonra o da çok fazla görülmez oldu. Darkorbiti bırakmak isteyen 5-3 e gitsin. Oyundan tiksinirsiniz. Söylediklerine tamamıyla katılıyorum ama şimdi bir mod gelir ve 3. parti program kullananlar cezalandırılacak, bu tür programları özendiriyorsunuz diyerek konuyu kitler. Ben hiç bir şeyin düzeleceğine inanmıyorum. Ortada böyle bir 3. parti program piyasası varken Do'nun bundan pay almadığına da inanmıyorum. Ek olarak bunları kullananları banlayıp vip, katlayıcı ve indirim gelirlerinden vazgeçmek istemiyorlar. Üstte bir arkadaşın dediği gibi biraz bekleyeceğim.

Son düzenlenen: 14 Aralık 2020
  6. Sonuna kadar destek veriyorum bir an önce yetkili bir kişinin bu sorulara mantıklı birer cevap vermesini bekliyorum.
    Ayrıca arkadaşa katılıyorum. 5-3 ü te botların durumu tren yapıyorlar.
    Yani Botların kutu olayını aştığı da söyleniyor. Yok mu sağlam yazılım bunu engelleyecek veya en iyisi oyunun bunu kendi sağlaması uridium veya paymentte aylık paket halinde satılabilecek daha basit bir hali olabilir. Benim fikrim bu yönde bununla alakalı yasak değilse başka oyunlardan örnek verebilirim. Çok fazla işe yarayan bir sistem

ıııııııı ve ..ЌĮŁĮĈ.. bunu beğendi.
  7. Oyunun kurucusu Heiko Hubertz 2012'de Bigpoint CEO'luğundan istifa edince DO kötüye gitmeye başladı ama asıl çöküş 2016'da Youzu Interactive tarafından 80milyon Euro'ya satın alınınca başladı.
    Bu firma tamamen oyuncu sömürüsü üzerine konumlanmış bir firma arkadaşlar o yüzden Bigpoint'i düzgün bir şirket alana kadar iyi şeyler olacağını düşünmeyin.
    MMORPG oyuna sanki mobil oyunmuş gibi sürekli hasarı arttıran yenilikler getiriyorlar, mesela modüller gelse ne olurdu gelmese ne olurdu ne gerek vardı? Yeniz lazer LF4'den niye fazla vuruyor, neden magma-lf4'ler var vs. vs. soru çok yanıtsa yok çünkü bu Çinli firmanın umrunda değiliz.

8. Eskiden bu oyunu oynama amacı 10 bin Euro kazanmaktı dediler şöyle böyle o ödül yalan oldu, bunun üzerine coğu kişi oyunu bıraktı, daha sonra merkava tutucusu kullanıldı yine bi hasat, yaratık botu kullanıldı orda da bi hasat, puşing muhabbetinden çok can yakıldı :) ordada baya bi hasat oldu, en son ethernal kapısında şeref silindi yine bırakmalar oldu.

Bunla birlikte oyun envanterlerinin giderek artması yeni oyuncular için cok zor geldiği için oyun oynamak istemediler çoğu ve sürekli oyuncu kaybı :)

Şuan sistem yeni modül cıkarayım 5 6 liraya paket satayım 100 kişiye para gelsin bu oyunun sonunun yaklaştığını gösterir bence :)

En son olarak küresel servery ile paket satayım son dem para gelsin :) servera girdim herkes botta :)

Oyunun sonu yakındır, bu politikalarla giderse oynayacak kimse kalmayacak.

ıııııııı ve ..ЌĮŁĮĈ.. bunu beğendi.
  9. Orcus'a gelen X modülleri iki katı oluyor. Sanırım o gemiye böyle bir modül çıkmış olabilir. Forumdaki bir bölümde, oyuncular kendilerine gelen modülleri paylaşıyor ki bazıları gerçekten dudak uçuklatan cinsten. Mesela bende %21 DP artırıcı var, yani %42 DP artışı demektir. Bunun gibi.

10. Şirket bu piyasadan yararlanmaz ama bigpointin bir sürü eski yazılımcısı var, bu adamlar çekirdek kodları bilen adamlar, niye yapmasınlar ki ?

ıııııııı bunu beğendi.
  11. konudaki yazının hepsini okumadım ama gözüme takılan kalkan delme meselesi oldu. bende orcus için %13kalkan delme var orcusa takınca %13x2 = 26 + güve= %46 oluyor diğer dediklerine katılıyorum o kadar yaratık içinden eliyle koymuş gibi tıklıyor :D

org2BordoGüç ve ıııııııı bunu beğendi.
  12. oyundaki herkezin derdi aynı fakat şunu beklemek gerekiyo unity bu gibi üçüncü parti yazılımlar için yabancı bir platform daha önce bigpoint şirketinin diğer oyunlarınada destek veren farklı bir platform daha önce buna benzer yazılımlarla nasıl savaştıklarını görmüşlüğüm var battle star galactica isimli big point oyunu unity tabanlıydı ve gayet sağlıklıydı bu programlar konusunda ha şuana kadar yapılan her şeye ne olucak diyosunuz onların kayıtlarıda bigpoint in elinde hali hazırda vardır emin olun şu an bu geçiş döneminde bu insanların bu gibi şeylerle değil bu ay sonu geri çekilicek olan flash desteği ile ilgili çalıştıklarıda ortada ayrıca ülke takımlarının elinde bu gibi yasaklamalara ilişkin yetki yok bildiğim kadarıyla onlar sadece bizlerden gelen geri bildirimi raporlamak ve gelen bildirimi türkçeye doğru çevirip buraya yayınlamak olarak düşünün ve işleri kolay değiil hem bize laf anlatıp hem işlerini yapmaya çalışıyolar.
    iyi oyunlar dilerim.

13. 4. Soruyu çoğu kez dillendirdim,umarım resmi bir cevap gelir, varsa öyle birşey bir duyuru yapsınlar biz de alalım kimse banlanmasın arada girip birbirimizi kesip gideriz. Sırf oyunun tarzını mekaniklerini sevdiğimiz emek verdiğimiz için burdayız ,Bigpointin kara kaşı kara gözü için hiç değil. Çok sıkılıyorum yine bırakma aşamasındayım .. Valorant yüklemeye gidiyorum :D

king_soner_19071 bunu beğendi.
  14. tüm içimdekileri yazmış bu oyunun geliştiricisi tüm gün evinde ''suicide '' avcı konfisi dediğimiz konfi ile oynamıyosa hiç bişe bilmiyorum modüller tamamen o oyuculara yarıyor 2 konfimiz var 2sine az kalkan koyarsan ilk konfin yarıya gelmeden ölüyosun hpden
    ''%40 kalkan delmesi mi olur bunun zıttı olan kalkan sıklığı modülü nerede'' kesinlikle katılıyorum modülleri 2-3 kişinin oyun anlayışına göre mi yaptılar suicide( avcı ) ile savaşan oyuncular için o modüller de bi sıkıntı yok ama diğerleri için var benim için de var

org2BordoGüç ve DAVLÂTURİ™- bunu beğendi.
  15. ne yazsanız boş ,oyun içinde oyun var ,sana bana kim bakar adam paranın peşinde .

DAVLÂTURİ™- bunu beğendi.
  16. Geçenlerde yapılan şeref puanı silmesinden sonra bende artık girmiyorum oyuna. Supporta hesabımın incelenip yanlışlarından dönmelerini istedim ama cevap yok henüz. 13 ayda yıllık vip, 3 kez x4 saatinde uri çekmiş, 97 milyon şeref ve 34 pro lazer toplayabilmiş , ethernal kapıda 126. bölüme kadar çıkabilmiş , bırak spartanı daha herkülleri bile fulleyememiş bir hesabın nasıl ve neye bug yaptığını söylemelerini istedim ama geri dönüş olmadı.
    Evet sadece şeref puanı silindi ve oynamama bir engel yok ama HAKSIZ ve KEYFİ yere bana bile bunu yapıyorlarsa ilerde kafalarına göre neler yapabilirler diye düşündüm artık oynamamaya karar verdim.
    Ayrıca benim gibi haksız ban yiyenlere oh iyi olmuş diyenlerin buralarda yok şu tutucu kullanıyor yok şu hile yapıyor diye yakınmaları bana çok ama çok komik geliyor.

king_soner_19071 ve DAVLÂTURİ™- bunu beğendi.
  17. Mecnunç

Mecnunç User

cevapları ben de merak ediyorum ama burdan değil yönetimden elçi olarak forum adminleri iletirse öğrensek bu yönetimin amacını..