spectrum ve hammerclaw

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve Eski tarafından 20 Ocak 2019 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Eski

Eski User

spectrum özelliği oyun içinde:
    kalkanın lazerlerden %70 daha az hasar alır ancak verdiğin lazer hasarı %45 düşer. diyor

ancak yabancı sitelerde:
    • Prismatic Shielding: Enemies deal you 70% less damage, but your damage is reduced by 45% (Düşmanlar sana %70 daha az vurur ancak senin hasarında %45 düşer) diyor.
    Bunu test eden bir arkadaş var mı hangisi doğru? Çünkü arada çok büyük bir fark var. Gemi gövdesi hasarı tam mı alıyor yoksa %30 mu alıyor?

ikinci soru ise hammerclawın %25lik hp bonusu 275k'lık( tam değerini bilmiyorum) canına dahil mi?

bir de bonus soru: pilot profilindeki ayarcı yeteneği lazerlerimizin isabet oranlarını %25 arttırıyor. Oyunda bununla ilgili bir bilgi yok ancak yabancı forumlarda lazerlerin vurma olasılıklarının %80 olduğunu gördüm(bunun doğru olup olmadığını bir mod arkadaşımız söylerse daha iyi olur). Bu duruma göre { 0,8 * 1,25 = 1 } olduğundan lazerlerin hiç miss vurmaması gerekiyor. Benim lazerim sürekli miss atıyor ama.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 22 Ocak 2019
  2. Labirent

Labirent Guest

Merhaba,

Spectrum geminizin yeteneği kalkanlarınızın hasar almasını %70 düşürür. Bunun matematiksel hesabına göre kalkanınızı %70 o an güçlendiğini düşünebilirsiniz. Mantıken :) Kalkanınız çabuk erimediği için gemi gövdesine hasarda düşük olur.

Hammerclaw 277k darbe puanına ek olarak %25 darbe puanı bonusu alırsınız.

Ayarcı argesini tam geliştirirseniz lazerlerinizin miss vurma olasılığı %25 düşer yani isabetiniz yüzde 25 artmış olur. Yüzdeler olduğu gibi eklenmediği için arada miss vurabilirsiniz. Tabi kide karşı taraftaki oyuncu yanıltma manevrası yapmış ise yine miss vuruşu yapabilirsiniz.

İyi forumlar

_ALPHA_, Melik•Bey ve Eski bunu beğendi.
  3. Eski

Eski User

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Lazerlerimizi canavarlara karşı kullandığımızı düşünelim. Farkındaysanız oranları direk eklemedim. Sizin dediğiniz gibi yapmış olsaydım { 0,8 + 0,25 = 1,05 } yani %105 gibi saçma bir oran çıkardı. Eğer dediğiniz gibi miss vurma olasılığını %25 düşürüyorsa { 0,2 * 0,25 = 0,05 } bu oranı da miss vurmama ihtimalimiz olan %80e eklediğimizde %85 miss atmama gibi bir olay çıkıyor. Ancak oyunda yazan şekli doğru ise canavarlara karşı miss vurmamamız gerekiyor çünkü oran direk %100e çıkıyor. Yani kısacası lazerin isabet oranını %25 arttırmak ile miss vurma ihtimalini %25 azaltmak farklı şeyler bunu basit 2 matematik işlemiyle kanıtladım. Bunun resmi bir açıklaması yok mu ya lazerlerin global miss oranını görebileceğim?

Bir cevap yok mu?

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 21 Ocak 2019
    Winston48 bunu beğendi.
  4. HASAFET.

HASAFET. Guest

Selamlar,

Her geminin ve lazerin miss vurma olasılığı aynıdır. Miss vurmamak için hedef yardım cpu kullanabilirsiniz.

Keyifli forumlar.

_ALPHA_ bunu beğendi.
  5. bir de hedef yardım cpu'lar var biri %25 ve %50 hedef almaya yardımcı oluyor ama miss vurmamak gibi bir şeyin olabileceğini düşünmüyorum çok yüksek olasılıkla vurursunuz ama kesin miss vurmayı engelleyecek bir şey olabileceğini düşünmüyorum

6. 1. Gemi gövdesi de hasarı az alır.
    2. Bonus gemi temel darbesine dahil değildir.
    3. %25 olması değerin yüzdesi alındığı anlamına gelmiyor. Argede genel olarak bazı değerler kümülatif olarak eklenir. Örneğin kalkan sıklığa direkt olarak temel değere ekleniyor. Ayarcı da öyle olabilir.

7. Eski

Eski User

spectrum özelliğinde haklısın gemi gövdesi de az hasar alıyor yani sadece kalkanla kalmıyor iş.
    Ancak ayarcı ayarına geldiğimizde oran kümülatif olarak eklenirse miss oranını daha fazla düşüreceğini sen de farkedebilirsin.

Peki değerler kümülatif olarak mı ekleniyor?

8. Modum bilgi alıp öğrenebilme imkanınız var mı? Bende merak ediyorum, bu oranlar nasıl etkiliyor o_O:rolleyes:

9. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

Her geminin ve lazerin miss vurma olasılığı aynıdır ancak sayısal olarak olasılığını bilmiyoruz. Miss vurmamak için hedef yardım cpu kullanabilirsiniz.

Keyifli forumlar.

_ALPHA_ bunu beğendi.
  10. Almak istediğim cevap bu değildi ama aradığım cevabı buldum.

11. Eski

Eski User

yüzde kaçmış?

12. Değerleri ben şöyle anladım. Misal bizim lazerlerin isabet olasılığı %80. Ar'gede diyor ki lazerlerin isabet olasılığı %25 artar. Bu durumda senin elinde olan durum %25 artar yani 80*(25/100)=20. Eğer kümülatif bir hesaplama varsa bu böyledir. Ancak böyle bile olsa ilk olasılıkla toplansa bile %80+%20=%100 eder. Bence lazerlerin isabet olasılığı biraz daha düşük.

Eski bunu beğendi.
  13. Sadece isabet üzerinden gidebiliriz. Lazerlerin normal isabet oranı %80'dir. Ayarcıyı tamamladığınız zaman hiç kimseye miss vurma olasılığınız olmuyor. Ama karşıdaki kişi Yanıltma manevrasını tamamladıysa isabet oranınızı %12 düşürür. 100-12=88 olur. pld-8 atıldığı zaman oran daha da düşüyor ama bunu direk %40 mı düşürüyor yoksa %40 ile çarpılıp çıkan değerden çıkarınca mı oluyor onu bilmiyorum.

VALEYARD ve Eski bunu beğendi.
  14. Dediğiniz gibi sanırım dğer kümülatif ekleniyor yani 80 +25 gibi ama oyuncularda yanıltma manevrası olduğu için 105 - 12 = 93 oluyordur ki gemilere fazla miss vurulmuyor ve npclere ise hiç miss çıkmıyor artık.

15. Eski

Eski User

Aynen öyle. Ama gerçek değerler hakkında kimsenin bir fikri yok. Bu değerler oyunun kodlarında var aslında.

Ben de %80 olarak görmüştüm yabancı sitelerde ancak dediğiniz gibi kullanıcı deneyimlerine dayalı bir bilgi. Oyunun sayfalarında ne yazık ki resmi bir bilgi göremiyoruz. Benim soruyu sorma amacım npclere yönelik atışlar içindi, burdan çıkan sonuç ise eğer ayarcı 5/5 olursa npclere miss atmayacağımız oluyor. Tabiiki diğer etkenleri göz ardı ettik (düşman oyuncular ya da pld-8 gibi)

Son düzenlenen: 23 Ocak 2019
  16. VALEYARD

VALEYARD Guest

Bende öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim. :)

17. Eski

Eski User

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Konuyu kilitleyebilirsiniz.

18. Labirent

Labirent Guest

Merhaba,

Rica ederiz :)
    İsteğiniz üzere konu kilitlenmiştir.

İyi forumlar

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.