☼»Ŝ•Σ•R•F•R•İ•Ĉ«☼ kimdir?

Konusu 'Kim kimdir? Oyuncu' forumundadır ve ☼»Ŝ•Σ•R•F•R•İ•Ĉ«☼ tarafından 27 May 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Properties kısmında şimdilik Text yerini bilsen yeter butonun üstünde yazılan yazıyı değiştirirsin oradan.

Butonuna çift tıklayınca kod kısmı açılır. Buradan başlayıp değişken tanımlamayı ve kullanmayı öğretecem biraz zor olacak çünkü buradan anlatmayı beceremiyecem gibi :D (Yarın şimdi çıkacam)

2. Font nasıl ekledin toolboxda yok sadece fontdialog var

3. Böyle soru sorunca kolay cevaplanıyor :D Label var oradan yazı eklenir.

TextBox ise içine yazı yazmana yarar, tıpkı şuanki yazı yazdığımız kutu gibi ama bu küçük ve basit olanı :) Kullanabilmen için değişkenleri öğrenmen lazım ama textbox ekleyip direk çalıştrırsan boş boş yazı yazar bakarsın :) (Ek bilgiydi)

4. Aliens

Aliens User

Kusura bakma. Biraz atlamış gibi oldum ama bu konuştuğunuz şey neyce?

5. Arkadaş c# dilini öğrenmek istiyorda. Yazılım kısaca.

6. Aliens

Aliens User

Sen bilgisayar programlama mı okuyorsun?

7. Lisede bilişim bölümünü okudum veri tabanı alanında. c#, html, xaml, sql gibi bazı dilleri gösterdilerde yetersizdi.

8. Aliens

Aliens User

qqqqqqqq
    Bende program yazmayı öğrenmeyi istiyorum.

9. Program işi kolay değil :) Şuan arkadaşa c# dilini göstermeye çalışıyorum ama çok berbat bir öğretmenim :D Visual studio programı şart 2015 versiyonu olursa iyi olur.

10. Aliens

Aliens User

Nereden güvenli olarak indirebilirim?

11. Google amcaya Visual studio 2015 yaz ilk gelene tıkla açılan sayfada mor olan community yazanı indirebilirsin ücretsiz. Diğer ikisi ücretli onları indirmede :)

Şimdi çıkmam lazım ders çalışıyorum akşam gelecem inşallah.

12. Aliens

Aliens User

Tamam. Teşekkür ederim. İyi dersler.

13. Serf öğretmenliğe adım atıyorsun :D

14. İşte çalışsam adam ilk günden kovalar :D

Giderli istersen önce şu videoyu izle yararlı gibi görünüyor tam izlemedim ama biraz başlangıç olur. Şimdi en temelden nasıl başlarız diye düşünüyorum ama bulamadım bi türlü mantığı yerleştirmek gerek. Kodlama dili ingilizce olduğu için bunu türkçeye çevirirsek anlamlı bir şey çıkıyor.

Videodan anladığım kadarıyla toolbox ve properties bölümünü anlatıyor bunu anlarsan direk değişkenlerden başlarsın sanırım :):D

Öncelikle şunu söyleyim visual studio 2015'te blend diye bir şeyde yüklüyor ama dikkat et sadece "Visual Studio 2015" yazanı kullanman gerekiyor.

Yeni proje açarken sırasıyla;

New Project >> Visual C# >> Windows >> Windows Forms Application >> Proje ismi, konumu falan filan OK ve bitti.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 8 Ocak 2016
  15. Boş olduğum zaman bakarım :) Şuan klana yardım ediyom

16. Tamam. Ne yapıyonuz? İst koruma mı?

17. Aynen ama yıktılar :D

18. Zaten işim vardı yoksa bende gelecektim :D

19. Klanım olmayınca çok kötü belki can basıp yardım etmek istiyorum :D

20. Şuanki hevesinle can basmak istersin ama zamanla geçer :D