Tarayıcı hakkında fikir.

Konusu 'Konuşmacı köşesi' forumundadır ve [ЯΛJФЛ_ЯФЛÐФ]-TR tarafından 26 Mart 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Malumunuz üzere google chrome tarayıcısı sıkıntılı ve hatalar veriyor. Bir modum opera gx önerdi yükledim fakat bu tarayıcı gaming bir tarayıcı ve gamerlar için yapılmış olsa dahi google chrome da aldığım fps değerlerinin kat be kat altında alıyorum(aynı grafik ayarlarında).

google chrome da 45-50 alırken
    opera gx de 25-30 oluyor.

bu durum hiç hoşuma gitmedi. performans bakımından daha etkili ve stabil çalışan tarayıcı önerilerinizi bekliyorum.

Maxthon da denendi ve daha beter bir sonuç alındı. 20-30 arası seyretmekte.

NOT : bütün tarayıcılarda oyun yüklenirken ki ekranda sağ tık yaptığımızda bulunan genel ayarları seçtiğimizde açılan sekmede bulunan global storage (genel depolama) alanındaki sınır , oyuna girilmeden sınırsıza çekildi.Portta kimse yokken bile fps 25i zor görüyor.

Edit : maxthon ile denemeler eklendi.

Son düzenlenen: 26 Mart 2020
  2. Ben de chrome ve opera'da aynı fps'leri alıyorum; sana firefox'u öneririm bir de bu tarayıcıyı dene. bu tarayıcıda 40-60 arası bi fps alıyorum.

3. Herkes opera gx'in mükkemmel performans verdiğini söylüyor, ama denemelerim sonucu şöyle birşey keşfettim ki,

Normal opera opera gx'e göre daha iyi performans veriyor,

Opera gx'in verdiği performans kısa bir süre sonra yetersiz kalıyor oyuna reset atmak zorunda kalıyorsun,

Normal operada ise bu süreç daha uzun,

Opera gx'i ben ve arkadaşlarım sadece şekli ve görüntüsü için kullanıyoruz,

Darkorbit için en iyi performans veren tarayıcılar denemelerim sonucu

1-Opera

2-Yandex

3-Chrome,

Bu şekilde gidiyor

4. Aliens

Aliens User

Evet, GX sadece görüntüden ibaret. Opera ise daha performansa dayalı tarayıcı.

ERDALBAGGAL bunu beğendi.
  5. Luminous

Luminous Guest

Merhaba,

Şahsen yandex kullanıyorum -Beşiktaşlı güzel oluyo arkaplanı falan :D- siz değerli üyelerin bahsettiği kapıda kalma, hangarda error, gg basamama gibi hataların hiçbiriyle karşılaşmış değilim bugüne kadar. Performans konusunda kıyaslama yapabileceğim bir tarayıcı yok, zira muhtemelen çok üşengeç olduğumdan başka herhangi bir tarayıcı indirmedim :D

Geçenlerde forumda inanılmaz derecede empoze edildikten sonra :D opera gx indirdim. Arayüzü, bize sunduğu ayarlar açısından cok begendim. Ama oyun performansı aynı gibi pek bi fark yok :D F tusundan memory'i takip ediyorum, arttıkça bozuyor bilindiği gibi.

Ama opera gxte fark ettiğim bir olay var ki çok can sıkıcı. Mini haritadan bir yere tıkladıktan sonra sekme değişirsem ya da tarayıcı alta alırsam gemi farklı yerlere gidiyor ya da hareket ediyor ama aslında hiç hareket etmiyor :D P.E.T açarak birkaç kez test ettim de çözemedim. Kapatıp açmam da bir şey değiştirmedi:confused.:

İyi forumlar dilerim.

6. Ben chorme kullanıyordum yıllardır, fakat forumda bir arkadaşın önerisi ile operaya geçiş yaptım, sizlere tavsiyem opera kesinlikle chormeden daha iyi opera değişmiş 2 sene önce felan denemiştim çok kötüydü opera candır.

7. Welbeck

Welbeck User

Ben de bütün tarayıcıları denedim en yüksek değerleri "mozilla" da aldım. Sana da önerim bu hepsini dene

8. -İDALI-

-İDALI- User

Kullanılan ram miktarı 1 gb ı geçince hepsi bayılıyor. Sisteminizde ne kadar cram olduğunun bir önemi yok. Ben yine de chromun performansından memnunum şu anda.Oyunda 1 saatten fazla çıkış almayacaksam 1 Saatte bir ram boşalsın diye sayfayı yeniliyorum.

9. çok reklam var bunda otomatik kapatma ayarı yokmu

10. Welbeck

Welbeck User

Ne reklamı bende hiç yok. Resmi sitesinden indirdiğinize emin misiniz ?

11. Tüm arkadaşlara kıymetli yorumları için teşekkür ederim.

öne çıkan tarayıcılar, chrome yandex opera ve mozilla.

mozillayı eskiden kullandım yandex,maxthon ve opera performans açısından daha iyi ve dahili flash player olduğundan mozilla kullanmayı bırakmıştım.

chrome iyi ama hangar hatası baya can sıkıcı eliyoru.

eskiden operayı kullandım turbo mood ile performansı iyi gibiydi. tekrar deneyecem yandex ile beraber bakalım.

teşekkürler.

EDİT : Mozilla Yandex ve Opera denendi.

Mozilla da donma takılma tıklamama gibi sorunlar ile karşılaşıldı.
    Yandex teyükleme hızlı gerçekleşse de oyun için fps değerleri 25-35 arasıdna değiştiği gözlemlendi.
    Opera çok farkı olmasada bir nebze daha stabilv eriler elde edildi.

Sonuç : Oyun oynanmaya karar verildi. :D

Son düzenlenen: 27 Mart 2020
    ateistkeci ve Luminous bunu beğendi.
  12. Mozillayı denedim, garip bir donma yapıyor arada sırada onun dısında iyi ama bu donma sinir bozucu o yüzden tekrar operaya geçtim.

13. mozilla = vista

14. google chrome candır ya. sırf anasayfa sorunu için , oyun için performanstan feragat edemem.

chrome da 40 tan aşağı fps görmedik. 50-60 arası seyrediyor. oyun içi çok akıcı ve performans mükemmel, en iyi dediğimiz diğer tarayıcılardan bile kat be kat etkili. fark çok hissediliyor.

anasayfayı diğer tarayıcılardan açıp, oyunu chrome dan oynamak mantıklı.

15. Sonunda buldum opera gx çok iyi arkadaşlar deneyin anlarsınız farkı.

16. maxthon yada yandex.dene gör farkı

17. yazdıklarınızın hepsini denedim görsellikten başka birşey vermiyorlar. özellikle gaming browser olduğunu söyleyen gx hiçbir işe yaramıyor. 25-30 fps nedir. chrome 50-60 arası veriyor.

maxthon ve yandex te denedim yandex 35 max veriyor. yeterli değil.

18. Garip bende en iyi verimi gx te aldım uzun süredir chorme kullanıyordum bıraktım, su unitye geçilsede kurtulsak şu dertten bıktık artık ya böle uğraşmak zorunda değiliz ki biz oyun sağlayıcısı neden bu konuda bir şey yapamıyor şaka gibi, ondan sonra neden oyuncu gelmiyor, böyle rezilliğe hanca oyunun eskileri katlanır 2d zamanını bildiğimizden ve oyunun 3d ye geçişiyle başından beri kasma ve donmaya bizleri alıştırdığı için oynuyoruz daha doğrusu katlanmaya çalışıyoruz yeni oyuncular bir kaç gün içerisinde bırakıyor oynamayı darkorbit için bizler mucizeyiz..