Tarayıcı Saçmalığı

Konusu 'Genel Konular' forumundadır ve Чa√єя•™®[αdLт] tarafından 7 Haziran 2023 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Banlama sonrasında supporttan gerekli banlama nedenini öğrenebildiniz mi ?

1. evet öğrendim.

oy sayısı 0
    0,0%
  2. hayır yıllarca emek verdiğim hesabın ban yemesine sadece otomatik cevap atıp sessiz kaldılar.

oy sayısı 19
    100,0%
  1. @kaptan34 ben başka bir tarayıcı kullanıyorum neden biliyor musunuz istemcide ki yazı sorunları yüzünden ve bu konuda defalarca konu actım, çözümü tarayıcıdan acmakta buldum.

İlk bandan itibaren haksız ban aldığımı belirten şikayetlerde bulunuyorum ID veriyorum supporta yazıyorum yok bir tane cevap bile yok .

Verdiğim ona emeğe yazık, ve yaptığınız açıklama gerekten çok üzücü. hakkım helal değildir böyle bir banlamaya itiraz etmeyen kimseye!

Merhaba,

Tartışma ortamı sebebi ile konu kapatılmıştır. MX5 kullanan ve sistem tarafınca bot olarak algılanan hesap bulunmamaktadır. Opera ve Chrome tarayıcısında harici bir bağlantı ile giriş yapan oyunculardan banlama olmuş olabilir. Ancak şimdiye kadar hesabının 3. parti programa bulaşmadığını söyleyerek support birimine gelenleri incelediğimiz zaman;

Kendi belirttikleri hesaplarda 3. parti program olmadığını düşünseler de kesişen diğer hesaplarında fazlasıyla illegal sorunlar mevcuttur.

Konunun kapatılması uygundur.

İyi Forumlar Dilerim.

Son düzenlenen: 7 Haziran 2023
  2. chrome opera kullanıp banlanmak nedir bu ne saçmalıktır :D gel gör ki kaptan admin bunları kullananlar banlanmış olabilir diyor o da bilmiyor ki neye ban atılıp atılmadığını getirediydiniz mağdem unty i de girmeseydik farklı tarayıcılardan yaptığınız istemci leş gibi oyun oynanmıyor

3. Kaptan adminin yazısından ben şunu anlıyorum Maxton ve darkorbitin istemcisini kullananlar haricinin banlanmasının sebebi illegal programın Maxtonda çalışmaması bu yüzden farklı tarayıcılardan giren herkesi banlamışlar boş yere banlananlara duyrulur

4. yok yere ban var diye burada bağırıyoruz da takan yok, anlıyorum bizi önemsemiyorlar gerci kim kimi önemsiyor ama bu oyunda saatlerimizi harcayıp emek veriyoruz sacma sapan nedene ban atıyorlar ona sinir oluyorum

5. GOGODARK

GOGODARK User

BU OYUNA EMEK HARCANILMAZ!

Bu kadar acık net, ansızın banlanırsın neden banlandığını bile anlamazsın

6. Eğer böyle bir şey varsa komedi olur. Ben şimdi oyunu clientten oynayamıyorum gittim maxthon 5 kurdum taa 2017'den kalma 6 senelik tarayıcıyı kurdum bannlanırsam hakkımı ararım. Clientten neden oynayamıyorum onu açıklayayım. Bilgisayarımda diğer oyunları oynarken bir sorun yok ancak DarkOrbit client'i kurduğum andan intibaren bilgisayarım donuyor ve kullanılmaz hale geliyor. Kaldırsam bile sorun düzelmiyor tek çare format atmak. Ben oyunu oynamak istiyorum ama teknik sorunlardan oynayamıyorum ama şimdi ben 3. parti kullanmadığım halde sırf maxthon kullandım diye bann yersem bu işin rengi değişir.

7. _Blade_

_Blade_ S-Moderator Team Darkorbit

Merhaba,

Kaptan34 Adminimiz oyuna kendi adresi dışındaki harici(External) bir adresten giriş yapan oyuncuları kastettiğini düşünüyorum, oyunun kendi adresi dışında herhangi bir adresten giriş yapmadıysanız endişelenmeniz gereken herhangi bir durum yoktur.

İyi forumlar.

8. Sayın moderator,

Geçen gün teknik konular kısmında sorunum ile alakalı bir konu açtım ancak bir moderatör bile gelip konuya raporluyoruz demedi. Şimdi oyuna başka yerden girmediyseniz sorun yok diyorsunuzda ben DarkOrbit client'i bilgisayarıma kurduğum andan intibaren bilgisayarım donuyor kilitleniyor oyunu kaldırsamda düzelmiyor ne zamana kadar düzeliyor?

Format atınca düzeliyor. 0xc000035 hatası alıyorum sürekli olay görüntüleyicisinden ancak mecbur kalmasam oyunun client'inde sorun yaşamasam ben neden maxthondan girmeye çalışayım? O zaman benim gemim sırf bot kullanmadığım halde maxthondan girdim diye bannlansın mantığınıza göre? Oyunu ben kendi clientinden oynayamıyorum ki? Sürekli format mı atmam gerekiyor? Sürekli format atmak zorunda kalmam nedeni ile 2500 TL para bayıldığım crucial P5 plus SSD ölürse bunun parasını bigpoint firiması verecek mi? Vermeyecek.

Ancak bot kullanmadığım halde bann alırsam bu sebepten dolayı açık ve net diyorum bigpoint firimasını cimere şikkayet edeceğim tüketici hakları mahkemesine kadar götürürüm işi bilginiz olsun. Hem oyunun client'i düzgün çalışmıyor, hem başka yerden girince sorun olmaz diyorsunuz. Ben para verdiğim oyunu oynayamıyorum sizin yazılım geliştirici ekibinizin yetersizliği nedeni ile bu benim suçum mu?

Bana sakın gelip şu yöntemi uygulayın bu yöntemi uygulayın demeyin ben zaten bilgisayar teknikeriyim, büyük bir bilgisayar üreticisinde çalışıyorum yapılacak her türlü donanımsal ve yazılımsal testleri yaptım ve sorun oyununuzun client'inden kaynaklanıyor.

Driverlar güncel, biosum güncel, Windows'un hasar onarım kayıtlarını incelediğimde onlarda bile sorun yok. Ancak oyunu ne zaman kursam I5 7300 HQ makine donuyor. Ben bu makinede daha fazla sistem gereksinimi isteyen oyunlar açmış insanım gram sıkıntı çıkarmadı.

Son düzenlenen: 8 Haziran 2023
    -UZMAN_ADAM- bunu beğendi.
  9. TR|SUBUTAY

TR|SUBUTAY S-Moderator Team Darkorbit

Tarayıcıdan girip banlanma söz konusu değildir. Bu konu ile ilgili support ve forumda yeterince cevaplar verildi.

10. smoonrise

smoonrise User

Dostum sen hem teknik bilgi sahibi hem forumda oldukça eskisin bize göre veteran konumdasın , moderatörün yazdıklarından çıkarımlarının daha özenli olmasını beklerdim açıkcası hatta senin bize yol göstermeni beklerdim ,

Anladığım kadarı ile İllegal programlar olan işaretleme - bot - yapışık gezenler maxthon üzerinden giriş yapamıyor yada çalışmıyor , diğer genel kullanımda olan crome opera özellikle opera gx bu illegallere uyumlu olduğundan onların üzerinden bu illegali kullanım durumunda elbette sisteme yakalanacak ve ceza alacaktır , çok uzun zamandır tarayıcıdan giriş yapan biri olarak ve forumu opera ve crome alt yapılı edgeden açan bir olarak eğer illegal ile yolların kesişmedi ise bir sorun yok gönlün rahat olsun , illegalcilerin gruplarlarından ama uzak dur derim bu yapışık gezen illegalciler ile ortak gezenlerden ceza alan oldu gibi geliyor bana kesinleşmedi ama ilerde bir açıklama getirirler belki buna , birde algı oluşturma güven eksiliği ve kaos oluşturma mevcut aksiyonları altını oyma paralize etme peşinde olan yan hesaplar yada ceza alıp kanaat oluşturup cezaların geri alınması için ortam oluşturma peşinde koşanlara itimat etme dostum kanlı canlı karşında örnek ben varım istemcinin çıkmasından 3 ay sonrasından beri taraycıdan giriyorum bir süre opera gx sonra edge sonra maxthon kullandım 1 uyarım bile yok

11. Yok ben sadece olacakları söyledim. Uzun zamandır oyundan uzaktayım oynuyorsam PVE takılıyorum çok umurumda değil klanlar veya illegalciler elimle oynuyorum. Sadece bir tahminde bulundum ki böyle bir şeyi bigpointten beklerim. User agent üzerinden bann atıyorlarsa gerçekten saçma.

Ancak şöyle bir durumda var, eğer BP uyanıklık yapıp kendi clientine bir kod yerleştirdiyse ve otoların tarayıcılarından bu kodu alamayıp bannlama yapıyorsa ki bu daha iyi. Ancak bu çok hassas bir ayar gerektirir. 1 Ay çok kısa bir süre ilerleyen dönemlerde göreceğiz bu durumu şayet yanlış bannlamalar meydana geliyorsa bu dediğim mevzudandır. Elbette ben DO geliştirici kadrosunda çalışan bir geliştirici değilim. Bildiğim yazılım, siber güvenlik, temel ağ üzerinden yapılabilecek trickleri söylüyorum.

Çünkü koskoca BP'nin adam akıllı bu oyunda hata düzeltme yapamadıklarını yıllarca görmüş, öğrenmiş birisiyim. Adamlar seprom buglarını durdurmak için son çare 1 milyon atımlık seprom ile kısıtladılar o kadar acizler bugları bulmaya ve yamalamaya.

Bu oyunda gördüğüm güvenlik açıklarını çoğu oyunda ne gördüm ne de bildim. Uluslararası bir şirketin sistemlerinde ve yazılım üzerinde olan açıkları inanılmaz absürt ve komik. Sanki bu oyunu liseli bir kaç genç geliştirmeye çalışıyorda ellerine yüzlerine bulaştırıyorlarmış gibi hissiyat veriyor.

Botçular her zaman algı kastılar bu yeni bir şey değil. Ancak BP temiz oyuncular ile kirli oyuncuları ayırt edebilecek durumdaysa ilerleme var demektir. Bunu belirttiğim üzere zamanla göreceğiz. Teknik takip aylarca sürebilir. Bu forumda senelerdir bot kullanıp "hüğğğ gemim bann yedi açın" diyen elemanlarıda gördüm. Gerçekten haksız yere bann alan false/positive tarama sonucuna kurban giden insanlarda gördüm. 2013'de bu manzarayı seyir ettim ve biliyorum. :D Aynı filme tekrar bilet almaya gerek yok bence.

smoonrise bunu beğendi.
  12. bu bigpoint ekibi darkorbit clientini yıllardır stabil 60 fps yapamıyorsa bu ekibin ve çalışanların beceriksizliğidir bence bir sürü oyun firması yıllardır kendini geliştirdi stabil hale getirdiler o kdar çalışan tonlarca para kazanıyor bu işten bir clienti bile stabil çalışmıyorsa yazık rezilliktir arkadaşlar darkorbitte tonlarca para kazanıyor merkez ekip ve çalışanlar https://www.kununu.com/de/bigpoint/gehalt buda çalışanların aldığı ücretler yuh diyorum bir client yıllardır yapılamıyor beceriksizliktir sorsan birde gönülü olarak çalışıyoruz diyorlar :D

13. smoonrise

smoonrise User

Ben zaman zaman 63 65 fpsleri gördüm bu oyunda tarayıcılarda 60 küsürlerden yükse olmama sebebi bu konulardan anlayanların yazıkdıklarında yola çıkarak flashplayer üst sınırı olduğu için bu şekilde , istemci bir tarayıcı oldu için onunda üst sınırı aynı olurda torunlarımıza kadar gelirse fenomen Unity o zaman yüksek fpsler ama optimizasyon sorunu olursa tıpkı diğer oyunlar gibi 300 500 fps alsan bile sorunlar olur anlık kasma donma , skylab öncesi yoktum ama sonrası dönemde bu oyunu birçok bilgisayarda oynadım rakamların yüksek olmasından çok kaliteli bir hizmet olması daha önemli gibi 3 şirket spacede 4-4 8 iris zamanı iğne atacak yer yok halde oyandığımızı bilirim yada klan savaşlarında 50 100 kişi savaştığımızı , benim beklentim yüksek fps değil stabil ve oynanabilir bir oyun haline gelsin tekrar yoksa 30 40 fps ile cubi döndüğümüz dönemin keyfi hep hatıralarda .

14. aldıkları maaş ile yöneticilerin verdiği hizmet rezalet attığım linkte aldıkları maaşlar var https://www.kununu.com/de/bigpoint/gehalt

15. kim ne derse desin en sondaki banlama emek hırsızlığı başka bir şey değil!!!

16. TR|SUBUTAY

TR|SUBUTAY S-Moderator Team Darkorbit

Bot emeğinin hırsızlığı mı anlayamadık?

17. Aaaa! Subutay siz emeğe değer veriyor muydunuz?

Sayfayı Paylaş