Destek Tarayıcı

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve Whiterainbow tarafından 7 Aralık 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Normal şartlarda Chrome tarayıcı kullanıyordum ama kasma vb. sorunlar yaşadığım için önerilen bir tarayıcı olan Maxthon kullanmayı denedim. Maxthon kullanan arkadaşlar sorularıma cevap verirse sevinirim.
    • Tarayıcıyı kurduktan sonra her hangi bir yardımcı program yüklemedim, yüklemem gerekiyor mu?
    • Oyunu oynadığım vakit ''F'' tuşuna bastığımızda çıkan hafıza kısmı 800-1000MB olduğunda ekran kitleniyor baştan açmak zorunda kalıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim?
    • Tarayıcıyı önerilen ayarlarda kullanıyorum acaba değiştirmem gereken her hangi bir ayarı var mı?
    Tarayıcı hakkında aklıma takılan sorular bunlar. Eğer bildiğiniz başka bir unsur varsa cevaplarınızda belirtirseniz sevinirim. İyi forumlar...

2. tgs781

tgs781 User

dostum hiç kullanmadım bence önerene sor ama sana yandexi tavsiye ederim. zaten çoğu donmalar ve kasmalar oyun hatası her şeyi tarayıcıya ve nete bağlamak yanlış olur.

3. Öneriyi forumda bir çok içerikte okudum o yüzden direk konu olarak açtım sorularımı. Şöyle bir şey var netimde sıkıntı yok, Maxthon genel olarak iyi kasmıyor ama belli bir zaman sonra donup kalıyor(hata veriyor) ve oyun ekranını tekrar açmak zorunda kalıyorum. Ek olarak tarayıcıyı kullanmaya başladıktan sonra iki arkadaşıma daha önerdim onlarda aynı durumu yaşıyor. Demek ki bilmediğimiz bir nokta var.

4. Rehber

Rehber Guest

Merhaba,

Oyunda 3D ye geçebilirsiniz.

Bilgisayarınızda Ram miktarı düşükse,Maxthon ta sorun yaşanabiliyor.

İnternet bağlantı hızınızda bu sorunu oluşturabiliyor.

Keyifli Forumlar.

5. Maxthonun flash playerı olsa bile ben ek olarak yüklüyorum. (NPAPI Eklantisi)

Oyunu hangi sürümünde oynuyorsun? (2D veya 3D) 3D önerilir.
    Ayarlar ne kadar yüksek?

Değiştirmen gereken ayar yok fakat Ayarlar>Gelişmiş bölümünden "GPU donanım hızlandırmayı etkinleştir" seçili mi onu kontrol edebilirsin.

Ayrıca şunları yaptın mı?

6. Ayarlarım ''iyi'' kalitede ve 3D olarak oynuyorum. "GPU donanım hızlandırmayı etkinleştir" işaretli. Benim sorunum tam olarak şu oyunu oynadığım süre zarfınca donma sorunu yaşamıyorum. Belli bir ram miktarına ulaşınca hata vermesinden rahatsız oluyorum. Flash player'ım güncel sürümde ve harici olarak da yüklü. Chrome üzerinden oynarken ram 3.5gb olunca anca hata veriyordu. Maxthon'da 1gb görmeye yakın gidiyor. Ek olarak Maxthon'da sağ tıklayınca ayarlar ya da her hangi bir şey gelmiyor ama manuel olarak flash player ayarlarına girip sınırsıza çektim.

7. Merhaba ,

Bilgisayarınızdaki ram miktarı nedir ? Ayrıca işlemci önbelleği ne kadar ? Eğer düşük oranlardaysa bundan dolayı olabilir. Çünkü Maxthon kullanırken genel olarak bahsettiklerinizin hiç birisini yaşamıyorum.

İyi forumlar.

8. Opera tarayıcısını deneyin en ufak sorun yaşamıyorum yalnız kullanırken Turboyu seçin ve gizli modda çerez barındırmadan oynayın

9. 8GB Ram , Intel® Core™ i5 2450M İşlemci 3M Önbellek

İlk boş vaktimde tavsiyeni deneyeceğim teşekkürler.

10. İnternette ki tüm işlerim için Opera kullanırım uzun zamandır hiç ama hiç bir sıkıntı yaşamadım. Sadece Darkorbit oynamak için Mozilla kullanıyorum. Operayı kesinlikle DO için önermiyorum, oldukça kötü bir performans veriyor. İ5 cpu, MSI GTX 970 gpu, 8gb ram olan sistemde bile 40-60 fps arası veriyor boş haritada en yüksek ayarlarda. Aynı sistem ve ayarlar ile mozillada ise 60 sabit fps.

11. Merhaba ,

Normal koşullarda iyi fakat sanırım gözden kaçan bir ayrıntı var. Fakat bu şekilde teorik olarak yazmak pek işe yaramayabilir.

İyi forumlar.

Whiterainbow bunu beğendi.
  12. O gözden kaçan ayrıntıyı çok merak ediyorum adminim :) Kullandığım bilgisayarın marka, model ve özellik olarak aynısı arkadaşımda da var ondada aynı sorun mevcut. Ek olarak bir arkadaşımda da başka pc var daha ve daha yeni model diyebilirim. Anlaşılan zamanımın birazını bunu çözmek ile geçirmek zorundayım. Konuyu kapatabilirsiniz, cevap veren modlara ve arkadaşlara teşekkürler.

13. Merhaba ,

Son olarak işletim sisteminiz ne acaba ? Eğer windows 10 ise büyük olasılıkla işletim sisteminden kaynaklanıyor. Çünkü henüz w10 stabil olarak çalışmıyor.

İyi forumlar.

14. Her şey o kadar sıralı ki adminim çıkamadım işin içinden. Ben win7, diğer arkadaşlar win8 ve win10 :(

15. Merhaba ,

Aklıma gelen bütün alternatif çözüm önerileri v.s. tükendi :D bende işin içinde çıkamadım. :)

İyi forumlar.

16. Adminim win10 süper :D Şuan ben kullanıyorum ve maxthonda var. 1 GB ram 256mb ekran kartı.

17. En iyisi konuyu kapatalım başkaları da bu çıkmaza girmesin :D Sorunu çözebilirsem eğer detaylı bir şekilde konu açıp anlatmayı düşünüyorum :rolleyes:

18. Merhaba ,

Bir süre daha açık kalsın belki aynı sıkıntıyı yaşamış ve çözmüş birisi denk gelebilir. :)

İyi forumlar.

19. Eh o zaman ben 1 saat oyunda takılayım sonrada mesajları okur yatarım buralar size emanet ;)

20. Win10 da oyunun daha problemsiz olduğu kanaatindeyim, win7 ye göre donanımı daha iyi kullanıyor bu da fpsyi artırıyor.
    Win7 de tarayıcıların donanım hızlandırmasını kullan seçeneği daha az işe yarıyor veya işe yaramayabiliyor, ya da ben öyle gözlemliyorum.

Tarayıcı konusunda illa matxthon kullanmaktansa sırayla deneyip en iyi performans aldığınız tarayıcıyla devam etmek daha mantıklı, maxthonun güncel sürümünde problem çıkıyor olabilir, bir önceki sürüme dönülebilir veya yenisinin çıkması beklenebilir. Ayrıca a tarayıcısı x işletim sisteminde daha başarılı iken, b tarayıcısı y işletim sisteminde daha başarılı olabilir. Bu durum sürümler içinde geçerli, kesinlikle en iyi en performanslı tarayıcı budur diye hiç bir zaman adını koyamayacağız, son aylarda çıkan chrome sürümleri belki en iyi performansı verecek belki de bir ay sonra chrome oyunda donmalar yaşatırken firefox .. sürümü çok daha başarılı olacak. Aynı durum flash player içinde geçerli bu böyle çıkmaz sokak.

Windows kendisini güncelleyecek, tarayıcılar sürekli güncellenecek, flash sürekli güncellenecek ve elbette oyun bunların gerisinde kalmayacak, sonra da arızalar çıkacak ve düzeltilecek, döngü devam edip gidecek.

Hepi topu düzgün tarayıcı bir elin parmakları kadar yok, elimiz mahkum bunlara, deneyip beğendiğimizi kullanmak lazım, sadece bu oyunda problem çıkarmıyor işte de başımızı ağrıtır evde de, cepte de :) 13 yıldır mükemmel tarayıcıyı bulamadım bahsettiğim döngü yüzünden de hiç bir zaman bulunamayacak.