TR Usulü Rütbe İsimleri Güncellemesi

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve rGn tarafından 6 Kasım 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Rütbe sistemi bize uyarlansın mı ?

1. uyarlansın

oy sayısı 30
    93,8%
  2. uyarlanmasın

oy sayısı 2
    6,3%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. rGn

rGn User

Bildiğimiz üzere darkorbit tamamen yeni bir görsele geçti ve reloaded olarak geldi.
    Benim burda ki görüşümde şudur. Hali hazırda kullanılan rütbe isimleri değişmeli çünkü çok kısıtlı ve kullanışsız.

Bence en başta rütbe isimleri bizim askeriyeye uyarlanmalı aşağı doğru şu şekil olmalı;

RÜTBELER
    1. General <==> Mareşal <==> Büyük Amiral
    2. Tümgeneral <==> OrGeneral <==> OrAmiral
    3. Kurmay Albay <==> KorGeneral <==> KorAmiral
    4. Albay <==> TümGeneral <==> TümAmiral
    5. Acemi Albay <==> TuğGeneral <==> TuğAmiral
    6. Kurmay Binbaşı <==> Albay <==> Albay
    7. Binbaşı <==> Yarbay <==> Yarbay
    8. Acemi Binbaşı <==> Binbaşı <==> Binbaşı
    9. Uzman Yüzbaşı <==> Kurmay Yüzbaşı <==> Kurmay Yüzbaşı
    10. Yüzbaşı <==> Yüzbaşı <==> Yüzbaşı
    11. Acemi Yüzbaşı <==> Üstteğmen <==> Üstteğmen
    12. Üsteğmen <==> Teğmen <==> Teğmen
    13. Teğmen <==> Asteğmen <==> Asteğmen
    14. Asteğmen <==> Başçavuş <==> Başçavuş
    15. Uzman Çavuş <==> Üstçavuş <==> Üstçavuş
    16. Çavuş <==> Çavuş <==> Çavuş
    17. Acemi Çavuş <==> Acemi Çavuş <==> Acemi Çavuş
    18. Acemi Pilot ( 10.00% )
    19. Uzay Pilotu (12,39%)
    20. Acemi Uzay Pilotu (20,00%)

Çok fazla General oldu diyebiliriniz ancak oranlar zaten çok düşük olduğundan bunun bir önemli olmayacaktır. Burda sadece isim değişikliğidir mevzu.
    Şeklinde olmalı. 3 tane albay rütbesi var çok gerksiz adam albaylığa gelmiş. hala acemi takısı var çok anlamsız bence bu şelide olursa hem daha bir türk sistemi olur.
    Benim maksatım acemi binbaşından sonra özellikle düzene girmesi. bu değişikliği oyun admini dahai basit bir düzenlee ile yapabilir. sadece isim değişikli önerimdir.
    Rütbe sayısı ile ilgili başka arkadaşlarda konu açmış onlara destek verilebilir.

Son düzenlenen: 6 Kasım 2014
    WolfWar bunu beğendi.
  2. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Güzel bir fikir ama geliştirilmeli.

Mesela , Dark Orbit gemi oyunu bu nedenle , Deniz kuvvetlerinin rütbelerini ele almak daha mantıklı olur.

Ayrıca Deniz kuvvetlerinde rütbeler Amiral Bazlı olduğu için farklılık ve yenilik katar.

Örneğin Sıralama ;

Büyük Amiral,
    Oramiral,
    Koramiral,
    Tümamiral,
    Tuğamiral,
    Kurmay Albay,
    Albay,
    Yarbay,
    Kıdemli Binbaşı,
    Binbaşı,
    Kıdemli Yüzbaşı,
    Yüzbaşı,
    Üsteğmen,
    Teğmen,
    Asteğmen,

Benzer şekilde olabilir ve simgeleri de buna göre değiştirilebilir.

Keyifli Forumlar

3. rGn

rGn User

Güzel bir yaklaşım yanına amiral olarak ekme yapacağım şimdi fikriniz için teşekkürler.

4. .SİHİRBaZ.

.SİHİRBaZ. Guest

Merhabalar,

Görsellik de eklerseniz daha çok dikkat çeker.

Keyifli Forumlar

5. rGn

rGn User

Görsellik hazırlayacağım bi kaç güne ancak görselden daha kolay yapılacağından isim düzenlemesi önce bu şekilde açtım :)
    ilginiz için teşekkürler.

6. uyarlansın tabii biz türküz daa

7. rütbeler tamm şöyle böyle iyi olurda şekilleride değişsin generalin albaydan farkı yok :)

8. Çok güzel düşünmüşsün ancak albay çok az olmuş. Tuğamiral çıkabilir bana okunuş ve görünüş olarakta pek hoş gelmedi :) +1

9. rGn

rGn User

Aşağı yukarı o kalkabilir ama kalkmasa daha iyi :)
    Benim düşüncem yüzdeler iyi ayarlanırsa çok daha güzel olur ilk 100 sıralamasına bakıyosun acemi albay dolu. kurmay binbaşılar bile var bence bu isimler biraz sıkıntı ilk 100 gemilerin hepsinde generallik olmalı simgeleride ayarlarsam çok daha afilli olur sanırım :)

10. PAPATYA

PAPATYA Guest

Selam,

Rütbelerin Türk Hava Kuvvetleri rütbelerine göre uyarlanması gerçekçiliği daha da arttırabilir. Ama böyle bir güncelleme isterken diğer serverlarında buna talep göstereceği ve oyun içi bütünlüğü bozacağını düşünüyorum. Serverdan servera değişiklik gösterecek bu hangi srverdı acaba diye amaç dışına sapacaktır. Bu yüzden kararsızım. :/

Keyifli Forumlar

11. RED_DRAGON

RED_DRAGON User

Bence çok güzel bir fikir çalışmanızdan dolayı tebrik ederim :) eminim görevli adminlerimiz konuyla ilgilenicektir :)

12. rGn

rGn User

hava kuvvetleri ile kara kuvvetleri rütbeleri aynı ayrıca diğer serverler bizi ilgilendirmiyor, onların rütbe şekli farklı çünkü. Burada türkçe karşılığı tam denk geliyormu bilmiyom. Gelsin ya da gelmesin sadece isim değişikliğinden hiç bir sıkıntı olaağını sanmıyorum :)

Son düzenlenen: 9 Kasım 2014
  13. Bence güzel olur +1

14. bence bu şekilde çok çok daha güzel olur rütbe şekilleride değişirse daha harika olur !

15. rGn

rGn User

hiç yoktan isimleri değiştirmek için yazılıma gerek yok hali hazırda olan isimler sistemden değiştirilecek :) sanırım alamanyadan izin aldıktan sonra tr oyun adminleri daha bi resette işi çözebilir.

16. meddah

meddah User

güzel bir düşünce oyunu Türkiyenin çektiğini düşünürsek :)

MİSSİON-GENERAL bunu beğendi.
  17. guzel fikir bencede olmali .d

18. kardeşim çok iyi bir fikir çok güzel düşünmüşsün:);):);):cool::D

19. Merhabalar;

Bencede güzel fikir ama Acemi Çavuş yerine Er rütbesi olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.:D

İyi forumlar.

20. Türk olduğumuz için bize bunlar yakışır:cool::cool::cool::cool:

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.