Bug / Oyun hatasi Tüm Serverler Okusun.

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve drahmin599 tarafından 24 Temmuz 2018 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Düşüncelerime Katılıyormusunuz ?

Anketin kapanma tarihi 23 Ağustos 2018.
  1. Evet

65,8%
  2. Hayır

34,2%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. drahmin599

drahmin599 User

Öncelikle Selamın Aleyküm Arkadaşlar Şimdi Yazıcaklarım Tamamen Forum Kurallarına Uygun Ve üsluplu kelimeler olacağı için hiçbir şekilde Konum Kilitlenemez/Kaldırılamaz.

Şimdi Gelelim Konuya Çoğu Kişi Biliyordur Özellikle Tr5 Oynayan Kardeşlerimiz Tr5'de büyük sorunlar/hatalar meydana geldi. Örneğin Herhangi bir yaratığa dalamıyorsunuz portaldan atlanılmıyor görev alınmıyor vs sadece oyunda chat yapılabiliyor. Şimdi Bu Sorun/Sıkıntılar Tr4 Sunucusunda Yokken Tr4 Tamamen Oynanılabilir Haldeyken Bugün itibariyle Bu sorun Tr4'e Kadar ulaştı. Ve Yetkililer Bu sorunun farkında olduğunu ancak Düzeltilmesinin kolay olmadığını söylüyor.
    Darkorbit Bu Kadar Gelişime Açık/Yenilikçi Bir oyun ve BİGPOİNT Gelişmiş Bir Oyun Şirketi Artık Bu Anlamsız Kelimeleri Kullanmayın Yetkili Arkadaşlar Çünkü darkorbit oyun için geliştirdiği/tasarladığı herhangi bir şeyi oyuna suna biliyorsa çok basit bir şekildede oluşan hatayı telafi edebilecek bir güce sahiptir. Zira okadar bigpoint için çalışan Yazılımcılar/Coderler Mevcut.

Şimdi Benim Şüphelendiğim Konuya Gelirsek. DarkOrbit Tüm sunuculardan oyuncu kaybetmek için bu tarz yöntemleri yaptığını Zira eğer hükümsüz koşulsuz oyun kapatılırsa Bu kadar kişinin verdiği paranın/emeğin Adliyeye kadar gideceğini Ve BİGPOİNT Kurumunun Haksız/Suçlu Çıkacağını BİGPOİNT Şirketinin Bildiğini Düşünüyorum. Bu Sebepten Dolayıda BİGPOİNTİN Oyuncu Sayısını Düşürmek İçin Bu Tarz Yöntemler Yaptığını Oyuncu Sayısı İyice Düştükten Sonra Oyunu Kapatabilme Hakkına Sahip Olacağını Düşünüyorum. Bunlar Tamamen Benim Düşüncelerimdir Hiçbir Şahsiyete/Şirkete/Kuruma/Çalışanlara İftira/Karalama/Lekeme/ispiyonlama vs yapmıyorum.

Saygılarımı İleterek Fikir Ve Düşüncelerimi Sizlere Sundum Forum Kuralları Gereği Konu Tamamen Serbesttir Kapatılmasını/Kaldırılmasını yada yorumlara kapatılmasını İstemiyorum.

Son düzenlenen: 24 Temmuz 2018
  2. camcuba11

camcuba11 User

Oyun eskisi gibi kar edemediği için kapatma kararı alabilir. Yazdıklarına katılıyorum.

**_GüNeY_KoReLi_** bunu beğendi.
  3. kardeşim sadece bilgi amaçlı söylüyorum dün bir haber aldım kaynak çok sağlam olduğu için kaynağıma güveniyorum ban yiyenlerden birkaç kişi hackermış yani oyunun birkısım kodlamasını çözen birileri ban yediği için oyuna saldırılar düzenliyorlarmış

4. drahmin599

drahmin599 User

olabilir bende bilgin olsun diye birşey söyliyeyim bigpoint büyük bir oyun kurumu ve içerisinde ücret ile çalışan yüzlerce coder/yazılımcılar mevcut trilyonluk bir kurumdan bahsediyorum size :)

cevabın için teşekkürler :)

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 24 Temmuz 2018
  5. tamamda adam kod sisteminin çok eski olduğunu altyapısının sağlam olmadığından dolayı açığı olduğunu söylüyor saldıranlar zaten Türkiye'den değilmiş Almanya'danmış. benim fikrimce eğer adamın dediği gibi Almanya'dansa oyunda Almanya'da olduğuna göre çalışanlardan bir kısım olamaz yok yok olamaz :D:D:D:D:D:D:D:D:D

6. drahmin599

drahmin599 User

bigpoint tanındığı gibi tanınmış bir çok oyun şirketindende yardım alabilir yeni coder/yazılımcılar bulabilir altyapı eski dahi olsa yazılımcılar kullanılan kodların ne olduğunu iyi bilir buna göre yeni yazılım geliştirebilir bu bence bigpoint için zor birşey değil çünkü şuanki zamanda baktığımızda her hangi bir kişi bile tek başına bir oyun tasarlıyabiliyor hatta geliştire biliyor kendimden örnek vereyim kodlamayı bildiğim için 3d tasarımda zorlansamda kendimi geliştirmeye devam ediyorum çok zor değil çok basitte birşey değil durum böyle iken yıllarca oyun tasarlamış geliştirmiş bigpoint şirketi için bir oyunun alt yapısını yenilemek çok zor olmasa gerek :D:D:D;)

*LİON*[TET] bunu beğendi.
  7. seni anlıyorumda benim kaynağım çok sağlam birde onun üstüne banlardan sonra böyle olması sencede tuhaf değilmio_O

8. drahmin599

drahmin599 User

doğru olabilir fikir özgürlüğü var birşey diyemem :D

9. Komplo teorileri üretmenin manası yok. Oyun kâr ediyorsa zaten kapatılmaz, eğer ki zarar ediyorsa da böyle sunucu birleştirilip sunucu masrafları azaltılır. Bigpoint oyunu değiştirme hakkını saklı tuttuğu için istediği zaman oyunu fes etme hakkına zaten sahip. Sattığı ürünün ya iadesini yapar ya da tüm satışları durdurup oyunun bir süre sonra kapatılacağını duyurur. Tüm bunlar çok uç noktalar en fazla oyuna gelişim desteği değil sadece bakım desteği verir ve bir süre sonra oyun silinip gider zaten. Bunların olması ise imkansız çünkü oyun tabanı itibari ile tasarlanmış en aktif ve alanında en başarılı oyunlardan birisi.

10. drahmin599

drahmin599 User

Dediğin gibi oyun kar ediyorsa kapatılmaz ama şuanda oyun kar edebiliyormu ? bigpoint şirketi çalıştırdığı kişilere belli bir ücret ödüyor bunda hepimiz hem fikiriz ancak oyuncu sayısı aşırı derecede düştüğü için kazancıda büyük oranda düştü. şuanda botlar almış başını gidiyor kimse neredeyse para yatırmyor oyuna ve gelelim fes edebilme hakkına evet edebilir ancak kanunlara göre 1 şekilde edebilir şu ana kadar para çeken 1 kişi dahi olsa onun çektiği miktarı geri vermekle yükümlüdür. Zira geri vermez ise o 1 kişi dahi mahkemede haklı durumuna düşer ve şimdi 2006 dan bu yana para çekmiş milyonlarca kişi var bu kadar kişinin parasını nasıl iade edebilir ? fark edildiği gibi oyundaki yenilikler full çarlar için sebebi ise son kazançlarını elde etmeye çalışıyorlar oyuna yenilik getirebilen bir şirekt oyundaki açıkları neden düzeltemesin ? dolayısı ile oyundada oyuncu sayısı düştü bunula birlikte kazancda düştü eski kitleye ulaşamadığı için bir yandan fullere yenılık yapıp kazanç sağlıyor diğer yandan oyunu arka planda bitirmeye çalışıyor yine bu benim şahsi düşüncem Hiçbir Şahsiyete/Şirkete/Kuruma/Çalışanlara İftira/Karalama/Lekeme/ispiyonlama vs yapmıyorum.

11. Biraz daha genel düşünmekte fayda var. Şirket 2006'dan beri para yatıran herkese parasını geri vermek zorunda değil. Çünkü satılan ürünlerin belirli bir kullanım ömrü var. Ömrü olmayan ürünler ise kampanya olarak geçiyor yani anlık isteğe bağlı satıştır. Şuan oyunu kapatıyoruz dese en fazla katlayıcı,vip vs. gibi paketlerin ve yakın dönemde çekilmiş diğer kampanyaların bedellerini öder veya satışları durdurup satılan ürünlerin sürelerinin bitmesini bekler. Oyun elbette kâr ediyor. Siz sadece ekibi bu oyun üzerine çalışıyor sanıyorsunuz galiba daha bugün yeni bir oyunumuz var bu oyunun adını seçmemize yardım edip ankete katılın diye bir mail gelmişti.

Tüm bunların yanında oyunda zaten sabit gelir kaynağı mevcut o da vip, indirim, katlayıcı ve uridium paketleridir. Bunlar zaten sürekli kullanılan ve herkesin yolunun düştüğü paketler bu yüzden zarar etme diye bir durum yok. Sadece oyunun kemik kitlesi olduğu için oyunu boşluyor diğer projelere ağırlık veriyorlar. Hatalar eskisine nazaran daha kısa sürede çözülüyor.

*LİON*[TET] bunu beğendi.
  12. drahmin599

drahmin599 User

Senin Düşüncenin bir kısmı yanlış bu oyuna yatırılan 1tl nin bile hesabı vardır bu eski olsun yeni olsun fark etmiyor. sonuçta karşılıklı herşey oyuna para yatırırsın daha cabuk guclenıp savaşlara girebilmek için fakat aradan geçen 4-5 yıl sonra oyun kapanır adamın yatırdığı para boşuna gider bu zamanda yasal haklara sahip olur bu olayın dışında bigpoint darkorbit dalı altında çalışanlara belirli bir ücret veriyor bunlar 3-5 kişi değil belki yüzlerce çalışanı var ve bunların masrafını oyunlardan kazandığı gelirler ile elde edıyor oyuncu azalmasıyla oyundan gelir elde edemediği için oyunu kapatmak istiyor amacı oyuncu sayısını yükseltmek olsaydı belirli yerlerde sağlam reklamlar yapar bir şekilde yükseltirdi fakat amacı oyuncu sayısınıda yükseltmek değil dediğin gibi diğer projelere önem verip darkorbitin sonunu getirmek istiyor olabilir. bunlar yine benim düşüncelerimdir Hiçbir Şahsiyete/Şirkete/Kuruma/Çalışanlara İftira/Karalama/Lekeme/ispiyonlama vs yapmıyorum.

Ayrıca geçmişden bu güne çekilen uridium sayısı çok fazladır ve uridium süreli bir eşya değildir.

13. Bu mantık ile bakıldığında oyuna eğer kullanıcı para yatırmışsa sonsuza kadar oynama hakkı kazanıyor. Bu mantıksal olarak ve hukuksal olarak mümkün değil.

14. Kar ediyor bana kalırsa kapatacagını sanmıyorum alanında en basarılı oyundur.Kar etmelerinin sebebi bakım maliyeti işçi ücreti yok etkinlikler bile sabıt tekrar durumunda .Kendı haline bırakılmış bi oyun. Hataların sebebide bakımsızlık güncellenmemesi .

15. drahmin599

drahmin599 User

daha önce kapatılan yüksek kitleli online oyunların durumlarını araştırmanı önerrim.

işci ücreti nasıl yok kardeşim bigpoint darkorbit dalı altında çalıştırdığı coder/yazılımcılara ücret ödemiyormu senin dediğin bu anlama geliyor sen bedavaya günün 8 saatini bigpoint için ayırırmısın ?

16. Nasıl anlıyorsun sen bı sakın ol. Benım dediğim şey darkorbit için bişey yapmıyor o çalısanlar oyun kendı halinde bi tekrar ederek arka plana atılmış bi oyun. o senın dedığın işçiler daha aktif oyunlar var bigpointin onlarla uğraştıklarını düşünüyorum.

17. drahmin599

drahmin599 User

Hayır her oyun için ayrı bir kodlama türü vardır ve her oyunun altyapısı farklıdır aynı kişiler her oyuna baksaydı bigpointin kaç tane oyunu var hepsinin altyapı desteğini sağlayamazdı :)

BobMarleyFaruk bunu beğendi.
  18. Peki siz haklısınız.

19. drahmin599

drahmin599 User

Haklıyım demiyorum tabikide haksızda olabilirim haklıda önemli olan Araştırmak, Doğru bilgiye sahip olmaktır.
    Düşünüldüğü zaman bigpointin 15 den fazla oyunu var ve diyelimki 30 kişi bigpoint adına çalışıyor bu 30 kişi her oyunun altyapısını düzenli şekilde sağlayamaz çünkü her oyun sürekli olarak arka planda yazılımcı/coderler tarafından gözetim altında tutuluyor bir sorun olduğu zaman direkt olarak müdahale ediliyor ALTYAPI denilen kavramda tam olarak bu dediğimdir.

20. darkorbit oyun içi kazancıyla elemanlarına ödeme yaptığını sanmıyorum artık kimse para kimse yatırmıyor hesap fullemek için yüksek miktarda para ve zaman gerekiyor onun yerine 200-300 tlye hesap satın alıyor herkes bigpoint batmaz çünkü çinli bir şirket tarafından satın alındı lakin darkorbitin artık şirkete bir yük olduğu gerçeği var oyuna en fazla para yatıranlar katlayıcı çekip bot açanlardı onlarıda banladırlar artık serverlar bomboş oyuna yeni başlayanları koruma adına hiçbir şey yapılmıyor cmlerin sayısı azaltıldı ortada adminde yok ( fikrimce zaten adminlerden kurtulmak istiyorlardı 1-2 sene önceki olayları bahane gösterip hepsini attılar geriye sadece 1-2 tane kaldı.) yani kısaca oyunu bıraktırmaya çalışıyorlar çünkü kendileri oyunu kapatırlarsa sıkıntı çıkacak

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.