Geri bildirim Unity İstemcisi Hakkında

Discussion in 'Teknik Konular' started by ateistkeci, Aug 17, 2025.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. ateistkeci

ateistkeci User

Öncelikle selamlar uzun zaman sonra tekrardan oyuna döndüm ve en son Ocak ayında denediğim Unity istemcisini denedim kısaca genel olarak gördüğüm eksikler/hatalardan bahsedeceğim

Öncelikle gördüğüm iyi şeylerden bahsedeceğim

FPS GÖSTERGESİ
    FPS göstergesi normalde Flash sürümünde kullandığımızdan daha detaylı ve göze hitap ediyor bence

OYUNUN DAHA STABİL VE YÜKSEK PERFORMANS VERMESİ
    Burada da Flash sürümüne göre oyunda kasma donma yaşanmıyor (Gemi değiştirirken yükleme yaparken yaşanan FPS düşüşlerini saymıyorum)

MAKS. FPS SEÇİMİ YAPABİLMEMİZ

Bu konuda diyebileceğim pek fazla bir şey yok ama 200 FPS görüp sonra 100'e düşmesi gibi can sıkıcı bir durumun önüne geçecektir diye düşünüyorum :p

HER ŞEYİN TEK EKRANDA OLMASI
    Bu da benim hoşuma giden başka bir konu ben tarayıcıda oynarken arkada hangar, dükkan, klan sayfası vb. 4-5 sayfa açık oynuyordum böylece bir sayfada işim olduğunda anında erişebiliyordum Unity sürümünde de her şeyin oyun ekranına dahil edilmesi şahsen hoşuma giden bir detay oldu

Şimdi gördüğüm eksikler/hatalardan bahsedeceğim yine kısaca

CITADEL KULLANIRKEN GEREĞİNDEN BÜYÜK İNSTA KALKAN EFEKTİ
    Bu konuda diyebileceğim bir şey yok zaten açık gibi bence :D Citadel'den Spearhead'a geçince fark ettim insta kalkan boyutlarında aşırı bir fark var ve çok göz yorucu bir şey bu

DROİDLERİN KAPATILAMAMASI / HARİTA ATLAYINCA AYARIN SIFIRLANMASI
    Kendi droidlerim kapalı kalıyor ama başkalarının droidlerini her harita atladığımda tekrar açık görüyorum savaşırken sürekli portal atlıyoruz doğal olarak ve bunu her haritada yapmak çok sinir bozucu olur

FLASHTAN ÇIKIP UNITY GİRİNCE VEYA TAM TERSİNİ YAPINCA PENCERELERİN BOZULMASI
    Bunda istemciler arasındaki farklardan dolayı olabilir o yüzden pek bir yorum yapmayacağım normal karşılıyorum :)

ASTRAL KAPI Y
    APARKEN MODÜLLERİN VE LAZERLERİN ÖZELLİKLERİNİ GÖREMİYOR OLUŞUMUZ

Bunu az önce kapı yaparken fark ettim bir çok sorun gözardı edilebilir olsa bile bu cidden canımı sıkan bir şey oldu direkt olarak Flash istemcisine geçtim kapıyı yapmaya devam etmek için

ASTRAL KAPI SLOTLARIN SIFIRLANMAMASI / KULLANILAMAYAN EŞYA RENKLERİNİN BOZUK OLMASI

Yine ufak ama görsel olarak kafa karıştıran bir detay haritaya girdiğimde normal gemi slotlarımı olduğu gibi almıştı ve premium slotlarım gri bir tondayken shift slotlarım normal kullanılabilir eşya rengiydeydi (Renkleri böyle olsa da kullanılmıyorlar o konuda problem yok :D ) kafa karıştıran ufak bir görsel detay düzeltilirse güzel olur bence :)

GRAFİK AYARLARININ EN DÜŞÜĞE ALINAMAMASI
    Bu zaten herkesin şikayet ettiği bir problem gelecek güncellemelerle düzeltilir diye düşünüyorum o yüzden pek bir şey yazmayacağım

Kişisel görüş ve yorumlarım bu kadardı genel olarak bir Unity Geri Bildirimleri konusu bulamadığım için kendim bir konu açmak istedim eğer bir geri bildirim konusu varsa oraya mesajın oraya taşınabilir ayrıca eğer bir konu yoksa konunun kilitlenmeyip diğer oyuncuların da yorumlarını buraya yazmasını rica edeceğim,

Şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar :)