Win7 32 & 64 bit

Discussion in 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' started by ☼»Ŝ•Σ•R•F•R•İ•Ĉ«☼, Jun 13, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Win7de 32 bit ve 64 bit arasında performans farkı oluyor mu? Hangisi oyun ve hız bakımından iyi özellikle darkorbit için hangisini kullanmalıyım?

Birde rami yükseltsem oyundaki fps azda olsa artarmı şuan 1 gb var ve yetersiz.

2. *Asalet*

*Asalet* User

Merhabalar,

32 bit ve 64 bit işletim sistemi arasında tabiiki performans farkı vardır en basitinden 64 bitde remlerin tamamını görür.

iyi Forumlar.

•*Sehzade*• likes this.
  3. O konuda bilgim var modumda bende 1 gb var farkı ne olacak ram görmek dışında :) 32 bitde 3.2 görüyormuş bende 1 varken farketmez gibi :D bunun dışında farkı ne?

4. *Asalet*

*Asalet* User

Teknik açıdan 32 bit 64 bit farkı;
    1. 32 bit ile sadece 4 GB RAM'e kadar kullanabilirsiniz. 4 GB RAM üstü RAM için 64 bitkullanılmalıdır.
    2. 64 bit' deTüm işaretçiler 8 bayt yerine 4 bayt alır. 64 bit sistemde bu da 30% performans artışına yakın bir değer demektir.
    3. 4GB RAM'iniz olsa bile pek çok 32 bit işletim sistemi üzerinde çalışan yazılımların sadece2GB'a kadar kullanmalarına izin verir. Kalan 2 GB işletim sistemi ile uygulama arasında, sürücülerle data paylaşımı için rezerve edilir.
    Kullanıcı perspektifinden 32 bit 64 bit farkı;
    1. Uygulama hızı 64 bit de 32 bit'e nazaran daha hızlıdır. Uygulamanında 64 bit desteğinin olması gerekir, pek çok kullanıcı bu hız farkına varamayabilir.
    2. Büyük boyutlu dosyalarla işlem yapıyorsanız, video, fotograf gibi büyük boyutlu RAMihtiyacınız olacağından 32 bit yerine 64 bit sistemler seçilmelidir.
    3. Bazı donanımlar 64 bit sürücüsüne sahip değildir. Anakartın ve işlemcinin 64 bit olması yeterli olmayabilir ilave donanımlar için 64 bit sürücüsü var mı diye kontrol edilmelidir.
    32 bit programları 64 bit işletim sisteminde çalıştırabilirsiniz. 32 bit sürücüleri 64 bit sisteme yükleyemezsiniz.

5. Kısaca 64 bit daha hızlı yani. Peki ram kullanımı ikisindede aynımı yoksa 64 bit hızlanmak için daha fazlamı kullanır?

6. 64 bit daha hızlı ve desteklediği yazılım çok fakat raminizin 1-2 GB ını yiyebilir.

Angel•3 likes this.
  7. Angel•3

Angel•3 User

Elbette fazladan RAM kullanır.Senin için 32 bit daha iyi.İşlemcin ne olursa 1 GB RAM ile yapabileceklerin sınırlı tam performans alamazsın yani.

8. Ya benim merak ettiğim Tulpar T5 v4.1 de ki donanımların desteği 32 bit mi 64 bit mi

İşte kafamı kurcalayan soru bu

9. Angel•3

Angel•3 User

Forum (SD , HD , Tech*p*t) bu sorunu daha iyi yanıtlar :)

10. 4 gb ram yetermi 64 bit için?

11. *Asalet*

*Asalet* User

Yetmez en az 8 gb olsa iyi olur diye düşünüyorum.

12. Makinayı Allahın izni ile alacaz almadan 1 ay önce dh ye ugrayacam

Angel•3 likes this.
  13. En iyisi 32 bitde kalmak bende paramı kaynıyor :D Ama benim pc süper zeka 4 gb yeter :)

Bir soru daha anakartın desteklediği ram miktarı ve hızı nasıl öğrenebilirim?

14. İstiklal

İstiklal User

Windows 7 32 Bit ; Boşta 500 MB

Windows 7 64 Bit ; Boşta 900 MB Ram kullanır.

Monster Tulpar T5 V4.1 Intel Core i7 4710HQ 2.5GHz / 3.5GHz 8GB 750GB 15.6

Kafanı kurcalayan kısım neresi onu anlamadım.

64 Bit Desteklemeyen donanıma 8 GB Ram takılır mı ?

Kaldı ki Tulpar ' ın Ramleri attırılabilir türden. 16 GB ' ye kadar çıkar. 64 Bit desteklemeyecek bir donanım ' a 16 GB ' ye kadar destek verilmez.

Ayrıca 4000 Lira o Laptop ' a vereceğine , Toplama alsan o Laptop ' un 2 Kat daha güçlüsünü toplarsın.

Angel•3 likes this.
  15. O zaman 4gb ram yeterde artar bile.

Angel•3 likes this.
  16. Angel•3

Angel•3 User

Bakın buna %10000 katılıyorum :D ama Hakan taşınabilir bir canavar arıyor.

17. İstiklal

İstiklal User

32 Bit 4 GB Ram görmez. 3,25 Maksimum görür. 4 GB Ram İçin 64 Bit Kurulur mu dersen ;

Cevabım hayır. 6 GB ve aşağısı için 64 Bit Kurmaya değmez.

18. Bakın o ayrıntıyı görmemişim 8gb olayını....

Babam izin vermiyor emekli Modum ben Cillop gibi sistem dizerimde babam diyor alacaksan Laptop al ama bir yerden hak veriyorum elektrik gidince oynamaya devam edebilecem

Kasa sistemindede o varda o daha riskli batarya olayı kasada Bataryanın bakımında var duzgun işlem yapilmazsa Anakart yanabilir.

Last edited: Jun 13, 2015
  19. 64 bit için demiştim :) Zaten pcde ram kullanımı azalması için elimden geleni yapıyorum.

20. İstiklal

İstiklal User

Monsterların kalitesine yorum yapmam ama Onlara vereceğin paraya kıyacağını açıkça diyebilirim.

4000 TL ' lik bütçe ile Level 10 Kasalı bir Canavar kurman mümkün. Ayrıca Level 10 Kasalar gayet yakışıklı ve Soğutma sistemi çok iyi. Toz filtresi olduğundan tozda tutmuyor. Temizlerken her yeri batırmaz.

Masaüstünün tek dezavantajı , Klavye Maus ve Ekranı ayrı alman.

Ama bunun bazı avantajları var. Laptop ' un üzerine bir asitli içecek döküldü mü , Asit içerideki plakaya ciddi zararlar veriyor. Gözle görülmüyor ama ilerleyen zamanlarda , Laptop ' un klavye kısmı içeriye doğru eğiliyor yada bazı tuşları kırılıyor.

Ayrıca olası anakart arızasında tamiri mümkün değil. Masaüstü de parçaları kurtarırsınız , ama Laptop entegre olduğundan tümü çöpe gidiyor.

Thread Status:
Not open for further replies.