Yeni Başlayanlar İçin Yenilik Lazım

Konusu 'Güncelleme ve Fikir Havuzu' forumundadır ve Ripemaη tarafından 20 Kasım 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Bu görüşe katılıyor musun?

1. Evet Katılıyorum

91,7%
  2. Hayıt Katılmıyorum

8,3%
  1. Ripemaη

Ripemaη User

Bu gün sıfırdan bir hasap açtım malum buglardan dolayı Tr1-5 oynayamadığımız için sıfır hesapla kafa dağıtmak istedim.Fakat birşeyler farkettim bu oyunda yeni başlayanlar başladığı gün bırakıyor oyunu bunun sebebi ise oyunun ihale sistemi hala 2008 de kalmasıdır.Aşağıda bir kaç öneride bulunacağım insallah bu yazımı oyunun yetkilileride görürler..

1.İhalede halen LF3 lazeri satılmakta.(Bunun yerine 13.seviyeli lf4 koyup satmak veya 10.000 uridiuma satmak isteyen ihaleden isteyen uridium ile alabilsin)

2.Klan vergi sistemi çok saçma olmuş eski haline dönmesi lazım.(bazen yenı baslayan arkadaslar Chat den kredi yardımı istiyorlar yardımcı olamıyoruz.)

3.Oyunda halen krediyle bigboy,nastromo vb. gemiler satılıyor ve goliaht,vegeance,pusat vb. gemiler uridium ile satılmakta bunlarında kredi ile satılması lazım..(yeni baslayan oyuncular uridium ile baska seyler alabilsin)

4.Eski haritaya bir ebedi kapısı getirilmesi ve bu kapının sevıye sınırı 20 olmalı,yaratıkları kolay kesilmeli ve ebedi parcasıda devolarium veya sıbelon gibi yaratıklara verılmesı (tabıkı eskı harıtadakı ebedı kapısının madenı farklı olmalı BL harıtasıyla aynı olmamalı ki sadece 20 sevıye altı oyuncular ıcın olmalı) böylelikle yenı baslayan oyuncular o harıtada rahatlıkla runısk ve takıp kasıp pro lazerı bo3 gıbı jeneratorları fullayabılsın.

5.Getirilen etkinlikler hep full elit oyunculara yonelık.Bir etkinlikten örnek vereyim pvp etkinliği hedefleri 200 oyuncu kesme pvp de veya 10 saat pvp bekleme gibi. gelısmesız oyuncular bu etkınlıgı bıtırmelerı cok zor adil ve adaletli olması gerekiyor.Öyle bir etkinlik geldiginde gücsüz oyuncuların pvp koruması olmalı mesela 20 sevıye ve 20 sevıye altı oyuncuları kapsamalı örnek ile şöyle acıklayayım >> Örneğin 18 seviyeli bir oyuncu yuksek sevıyelı bır oyuncuya sıkamasın ve yuksek sevıyelı oyuncuda 20 sv. altı oyuncuya sıkamasın sadece 20 ıle 1 sevıye arası oyuncular bırbıırne sıkmalı etkınlık suresi boyunca.

6.Oyunda havoc ve hercules % yani ihtimal olayı kalkmalı.Kappa ve Zeta kapıları artık %100 vermesı gerekır Havoc ve Hercules tasarımını yani oyuncu havoc ve hercules fullemek ıcın yaklasık 6 7 mlyn urıdıum harcaması gerekıyor.

7.Oyuna '' Pazar '' sistemi getirilmeli örneğin;Bende 70 tane hercules var (10 tane işimi görüyor ) bunları istediğim oyunculara uridium ve baska bırseyle satıs veya takas yapabileyim..

Başka oyuncu arkadaşlarda eminim benim ile aynı görüşte olacak.Hayırlı günler kolay gelsin herkese..​

2. YARGU

YARGU Guest

3. tryhardD

tryhardD User

1 ve 7- Aslında bunu oyuncu arası ticareti önleyecek şekilde oyuna geri satıp oyunun da saatlik/günlük/haftalık ihalelere uygun bir ücretle koyması düşünülebilir elinde fazla malzemesi olana da bu malzemelere ihtiyacı olana da yararı olur. Bu konuda da crediye gitmesi uygun olmayacağı düşünülen malzemelerin saatlik ihaleleri malzeme başına değişen minimum uridiumla, günlük olanı için tek malzeme başına kredi ile ve haftalık ihalede 3-5'li setler halinde satışa konması mantıklı gibi.
    2- Kötüye kullanıldığı için bu şekle getirildi maalesef bunun eski haline dönmesinde ben de hayır göremiyorum ihale yalnız oynayan oyunculara hayal olur.
    3- Geriye düşmüş gemiler için aslında daha genel bir düzenleme gelmesi gerekiyor. Bazı gemiler oyundaki amacını tamamen yitirmiş durumda, oyundan kalkmalarının daha az kafa karıştırıp serverlara daha az yük bindireceğini düşününce direk kalkmaları daha iyi olabilir. Goliath meselesinde de tasarımlarının eskisi gibi tek gemi üzerine toparlanması gerektiğini düşünüyorum cidden gereksiz kalabalık yapıyor. Bigboy ve nostromo dışı tüm credili gemiler kaldırılabilir, oyuna yeni başlayanlara da liberator yerine leonov verilebilir onlara çok daha faydası olur. Hatta nostromo ambassadorun da onlar için erişiminin kolaylaşması düşünülebilir o da şu düzende kendine yer bulamıyor ve bu gemiye de belli bir lvl'a kadar leonovunki kadar olmasa da üst haritalarda ev avantajı tanınabilir. Bu konuda muhtemelen çok daha farklı fikirler ortaya çıkacaktır özellikle son orcus ve centurion modül olaylarından sonra oyundaki çoğu gemi direk çöp oldu sadece credili hale getirilerek çözülebilecek bir durum değil.
    4- Bu dediğini kısmen sağlayan LoW kapısı var aslında. Ama dediğin malzemelerle alakalı belirli bir lvl'e kadar kapıya ek ödüller veya kapıyla alakalı görevler eklenebilir böylece güçsüz gemiler bu kapıdan daha çok faydalanabilir.
    5- Bu PVP'de gemi kesme görevlerini azaltmak yerine görevi bütün haritalara açmak sanki daha faydalı olur. Oyunun PVP'sini iyice yok etmek bence doğru bir yönelim değil gemisini kasan arkadaşlar bu esnada savaşmayı da ekip gezmeyi de yeri geldiğinde kaçmayı da öğrenmeli. PVP'ye sınırlanınca görevler kendilerini serverların sahibi sanan her türlü pis işle ilişkisi olan sözde köklü klanların merhametine kalınıyor ve bu sadece yeni başlayanları değil, temiz savaşmaya çalışan tüm oyuncuları kötü etkiliyor. Bu yüzden sadece PVP sınırını kaldırmak bile bu ekiplere denk gelme ihtimalinizi düşüreceği için rahatlama sağlar diye düşünüyorum ve ilk galaktik çekişme etkinliğinden edindiğim tecrübe bu yöndeydi görevleri sadece PVP haritalarına sınırlı değildi. Ayrıca bot kullanıcıları üzerine de büyük baskı kurulmasına yararı olur bu durumun böylece herkes daha rahat npc avlayabilir. Cephane kısmından yakınacaksın büyük ihtimal, bu konuda da en büyük kalemin muhtemelen x4 olacaktır bunun için de burada açtığım bir konu vardı içinde IDB-125'e (artarak x6'ya çıkan hasarlı) erişimin kolaylaşması hakkında da bir seçenek eklemiştim ve benzeri konular olduğunu da hatırlıyorum ama emin değilim. Belki bunun dışında da ihaledeki x2 x3 ve sab cephanelerinin 10k yapılıp acm mayınlarının da eskisi gibi 50 birim yapılması fayda sağlar bunun dışında PVP'den iyice uzaklaşılmasında yana değilim. Ayrıca gemi kesme görevlerinin ödüllerinin arttırılıp haftalık görevlere de gemi kesme görevi eklenmesinden yanayım bu oyunda PVP de önemli olmalı.
    6- Şu anki süreçte buna katılıyorum zar zor kasılan ekstra enerjilerin şans faktörüyle çöp edilmesi doğru değil. Ve kappa kapısı için sadece ödülü %100'e çıkarmak da yeterli gelmez. Oldukça zararına açılan bir kapı bu ve en azından zeta kapısı kadar uridium atmalı ve multidesteği de garantili vermeli ki insanların yapması için bir amacı olsun bu kapıyı şu an hercules almaya çalışanlar için bile cezbedici değil ki kuiperden 200k uri kalkmadan önce insanlar oradan hercules bulmaya çalışıyordu bu da en iyi örneği.

Ripemaη bunu beğendi.
  4. Ripemaη

Ripemaη User

Sanırım düzelttim kontrol edebilirmisiniz teşekkür ederim ..

Görüşünüz için teşekkür ederim.Gerçekten de oyun oldukça ilerlerdi ama bazı şeyler hala 2006 2008 sisteminde.Bundan 1 sene önce orcus kasım ayında gelmişti ve bir sene oldu orcus geleli orcus yüzünden herkes oyunu bıraktı sebebi ise kararsız modüller yani kısaca şöyle belirteyim oyunda başlı başına haksızlık çok eşitlik yok.Eğer bir oyunun anlamı savaş ise oyunda ki içeriklerin oyunculara karşı eşit olmalıdır ki oyuncular oynarken adil oynasınlar.Şahsen bende hız yok 1 senedir çıkaramadım çıkaramyacam gibi de gözüküyor.Karşı tarafın canını azaltıyorum hızı oldugu ıcın ınsta atıp çarka çektiğinde yetişmek imkansız :( Goliath konusuna gelincede bu konuda çok haklısınız butun tasarımları bır yapmları lazım örnek aegis ve spedhearda da aynısı mevcut..

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 26 Kasım 2021
    YARGU bunu beğendi.
  5. YARGU

YARGU Guest

Merhaba,

Kontrol ettim ve herşey yolunda ellerinize sağlık. İndeks bölümüne ekleyerek raporlamaktan mutluluk duyacağız.

İyi Uçuşlar!

6. Purgatory

Purgatory User

Düşüncelerin güzel, oyum olumlu. Aslında ileride yeni başlayanlara yönelik bir konu açmayı düşünüyordum. Bunlardan farklı olarak aklımdaki biraz şununla ilgiliydi.

Yeni başlayanlara yönelik yapılacak bu tür değişiklikler, eskiden bu yollardan geçmiş ve türlü zahmetlere katlanmış oyuncular için haksızlık olarak görülebilir ve yeni açılan hesapların bu kadar kolay ilerleme kaydetmesi mevcut üçüncü parti yazılımı kullanan ve hesap alışverişi yasağına uymayan kullanıcıların işlerine gelecek, sayılarını artıracaktır.

Bu nedenle, işleri kolaylaştıracak maliyet indirimleri, ödül artırma değişiklikleri yerine, yeni bir görev güncellemesi getirilebilir. Görevlerin amacı, belli bir seviyeye gelmiş oyuncuların, yeni başlayanların ihtiyaçlarını gidermekle ilgili olabilir. Mesela 22 seviye üstünde açılan bir görev düşünelim, ekipman puanı limiti aşıldığında da açılabilir(bu ayrı bir konu);

Görev: Şirkete Destek!
    Açıklama: Hadi pilot, unutulan şirket değerlerine yeniden sahip çıkma zamanı!
    Yapılacaklar:
    • Aynı şirketten pilotların kappa kapısına yardım et ve hercules tamamlamalarına yardımcı ol. 0/20
    • Aynı şirketten pilotların zeta kapısına yardım et ve havoc tamamlamalarına yardımcı ol. 0/10
    Ödüller:350.000.000 Tp, 1.000.000 Şp, 25.000 uridium

Eğer bu şekilde, eski oyuncuların ödül alabildiği aynı zamanda da yeni başlayanlara destek olmak isteyeceği güncellemeler getirilirse hem oyunun ilk zamanlarındaki şirket bilinci ve desteği bir nebze geri getirilir hem de yeni başlayanların işleri kolaylaşarak daha sosyal bir oyun oynama şansı elde edebilir, sıkılmaz, hemen bırakmaz.

Dediğim gibi ileride bu konuyu daha detaylı ele almayı düşünüyorum. Senin konun da oldukça güzel ellerine sağlık.

Son düzenlenen: 21 Kasım 2021
  7. Maalesef ne gibi bir yenilik gelirse gelsin zaten mevcut serverler çok eski serverler olduğu için yeni gelen oyuncu onlar gibi olması imkansız bir durum olacak 20 seviye 25 seviye bunların bir önemi yok diğer oyuncuların 10 senede yaptıklarını yeni başlayan bir oyuncuya 20 seviyey kadar yaptırmakta bir hayli imkansız o sebepten ötürü yeni server bence artık açılmalı reklamı güzel bir şekilde yapılıp darkorbite gönül vermiş eski oyuncuları da tekrardan çağırma fırsatı bulunur. bu sayede DARKORBİTİN gelirleri artar ve oyuncu sıkıntısı çözülmüş olur ve 1-2 yıllık süreçte oradaki oyuncular tam anlamıyla güç dengesi yükseltildiğinde server birleştirme ile diğer serverlerin oyuncu sayısını yükseltmiş olursunuz bunun tek çözümü yeni server açıp oyuncu toplamak ve 1,2 sene sonra serverleri birleştirmek. 1-2 senelik süre zarfında kendinden güçlülerle karşılaşmadan dengi oyuncular ile güçlenmiş olurlar

8. kardeşim dikkat ettinmi bilmem.ortalama 10 yıl kullanım ömrü biçiliyor biçok şeye.beyaz eşya olsun siyah eşya olsun oyun olsun vs.dikkat ettiysen bu oyun 10 senesini 2016 da tamamladı.10 senden sonra uzatmalara oyamaya başladı.artık ne nerden gelirse kardır hesabı.2016 dan sonra oyun gidişatında ne kadar bozulmalar olduğunun farkındasındır umarım.bu yüzden sona doğru savsaklamalar olması nornaldir.

9. Şuradaki fikirleri okuyorum hepsi birbirinden güzel ama nasıl oluyorda do yönetimi bunları görmüyor aklına gelmiyor benim yarı yamalak full bir hesabım var kardeşimin hesabi yok birlikte oynamak istesek ona yeni hesap açsak o hesabı geliştirmek neredeyse imkansız belli bir yere kadar hızlı bir şekilde gelistirilebilir ama bir yerden sonra oyun kendini tıkıyor ve güç dengesi bozuldu oyunda çok güçlüler var artık senin mordon bile kesmene izin vermiyorlar bunların düzeltilmesi lazım iyi forumlar herkese

10. ®ΤR™

®ΤR™ User

yapılan görevlerde bo3 kazanılmalı belli hedefe ulaşan oyuncuya npc lazerleri verilme son hedef olarak da orcus verilmeli ancak bu şekilde yeni oyuncu kazanabilir en önemlisi de 3.parti yazılımın kaldırılması. ilk öncelik bu yönde olmalı, yeni başlayan ne biçim bir bataklık bu diyerek bırakıyor bizim gibi eski bağımlı oyuncuları da oynamaya devam ediyor.Görsel efektlere de önem verilmeli.

11. Oyunun bir çok açıdan modernizeye ihtiyacı var. +1

Sayfayı Paylaş