Yeni Bir Oyun Tasarladım!

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve TheGameR159 tarafından 5 Haziran 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Nasıl olmuş?

1. Güzel olmuş

72,7%
  2. Kötü olmuş

9,1%
  3. Geliştirilmeli zaten gelişecek :)

18,2%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba ben TheGameR159!

Ben bu gün durup dururken dedim ki tuhaf tuhaf oyunlar çok ilgi görüyor ama ben ve benim gibiler tarafından pek ilgi görmüyor,sonra düşündüm ve benim gibiler için bir kaç oyunu bir araya getirdim bir şeyler topladım ve oyun tasarladım ve bu oyunun Bigpointin olmasını istedim :)

Oyuna ilk başta küçük bir nakliye gemisiyle başlıyoruz içinde bir miktar hammadde var ve siz bunlardan küçük bir uzay üssü kuruyorsunuz ve bu üste sadece 10 kişi oluyor.Sizin ise küçücük bir geminiz ve bu geminizin de küçücük bir deposu bulunmaktadır.Oyunu FPS şeklinde oynuyoruz ve ilk başta kısıtlı imkanlarla etraftaki astreoidlerden hammadde toplayacağız ondan sonra bu hammaddeleri işleyerek inşa yapabileceğiz ve o küçük kötü geminizi istediğiniz gibi modifiye edebileceksiniz! ama sadece bu kadar değil üssünüzün etrafına istediğiniz gibi taretler inşa edebileceksiniz ve isterseniz bir tane ana gemi inşa edip onu taşınabilir üs olarak kullana bilirsiniz ve bu tasarladığınız gemileri istediğiniz gibi oyun içerisinde satabileceksiniz.Yakınınızdaki başka oyuncuların üslerine savaş açabilirsiniz veya bir klan kurup onları üyeniz yapabilir onlardan istediğiniz kadar vergi alabilirsiniz.Şimdi merak ediyorsunuzdur belki de nasıl savaşacağız diye?ilk başta bahsettiğim şu 10 kişi bunlar artırılabiliyor isterseniz gezinen korsanlarla anlaşma yapıp istedikleri parayı vererek oradaki insanları üssünüzün nüfusuna ekleyebiliyorsunuz ya da oyuna özel uridium gibi bir para birimi olan bir para birimini kullanarak bütün insanları alabiliyorsunuz.Diyorsanız ki ben para mara vermem o zaman saldıra da bilirsiniz! Peki ya bu insanları ne yapacağız? isterseniz emek emek biriktirdiğiniz hammaddeleri çevirerek bir kazı istasyonu yapın ve bunu astreoide kurun sonra adamlarınızdan istediğiniz kadarını bu kazı istasyonuna koyun (Koyduğunuz kişi sayısı ne kadar çoksa o kadar çabuk sömürürler).İsterseniz de adamlarınızın bir kısmını asker yapın ve siz yokken üssünüzü korusun ya da o askerlere gemi verin ve siz yokken şehrinizi korusun ve tek görevleri bu değil isterseniz büyük ürkütücü bir orduyla başka birisinin ülkesine saldırın ve lazerlerinizle o şehri paramparça edin isterseniz o ülkeyi paramparça edip sadece üssü bırakıp geri dönün isterseniz bir grup askerinizi düşmanın üssüne salın üssü ele geçirin şehir sizin olsun fakat siz yeterince güçlü değilseniz grubun arkasından gidiniz, arkadan gidiniz ki kaçışınız kolay olun.Ya da havalı bir giriş olsun diyorsanız ana geminizde adamları belirli bir düzenle yerleştirin yaklaşınca tek bir tuşla hepsini birden gemiden ayırıp düşman şehrine saldırın ve istediğinizi yapın ve böylesi daha iyi olacaktır çünkü yağmadan topladıklarınızı ana gemide depolayıp satabilirsiniz ya da ülkenizi,askerlerinizi,şehrinizi,gemilerinizi veya üssünüzü geliştirin.Hiç söylemediğim bir şey unuttum o hammaddelerle evler inşa edebiliyorsunuz ve bu evler nüfus sınırını etkiliyor ve nüfus artışını etkiliyor,ya da çeşitli binalar inşa edin.Bunları yaparken ana yakıtınız olan uranyum a dikkat ediniz çünkü nasıl bir araba benzin olmadan bir fabrika elektrik olmadan işleyemiyorsa sizin gemileriniz,üssünüz ve kazı istasyonunuz da işlemez!

Son düzenlenen: 5 Haziran 2015
    .-ProzeN-. bunu beğendi.
  2. Güzel bir çalışma aslında, değerlendirilebilir

TheGameR159 bunu beğendi.
  3. Oylarınız için teşekkür ederim dicem de biri Lâubâlâ[46]™'nın diğeri benim oyum :) beyler niye bakmadan geçp geçip duruyorsunuz bir yorum Moderatörler de yorum yapmıyor supporta yolladım cevap bekliyorum belki tebrik ederler hakkımda plaket yaparlar madalya verirler dedim oyun için para verirler dedim tık yok!!!1!1!!!BİR!!

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 7 Haziran 2015
  4. .-ProzeN-.

.-ProzeN-. User

Güzel bir fikir öyle bir oyun olsa oynarım. Aslında benim de aklımda çok güzel oyun fikirleri var ama fikir yetmiyor :D Bigpoint bana bi 200-300 kişilik ekip ayarlarsa felan :QWqw:WQwQ

5. Ooo Web-Strateji oyunları ... gerçi Bigpoint'in bu oyunu ikinci bir Tiberium Alliances vakasına dönüştürmesini istemem. 1 para vakumu zaten tüm Dünya'ya yetiyor. Güzel fikir her kelimesini okudum ama strateji oyunlarına yıllarını gömmüş birisi olarak diyorum ki , Daha değil.

Ben büyüdüğümde BP'ye rakip olucam siz ne diyorsunuz :D Aklımda DarkOrbit'in kardeşi diyebileceğimiz süper bir Aksiyon Shooter oyunu var. Bu oyunu bir oyun şirketi ile (Mesela **** ... hayır ** asla.) paylaşsam bana bayağı para bayılırlar veya hisse verebilirler kazançtan ;) ama fikir daha bitmedi :D Her şey hazır da , gün geçtikçe fikirler gelişiyor :D

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 7 Haziran 2015
    .-ProzeN-. bunu beğendi.
  6. .-ProzeN-.

.-ProzeN-. User

Bak bende yazılım mühendisi olmak istiyorum fikirlerim de güzel beraber çalışırız bigpointi yıkarız .Eqw:QeQ

7. Şirket ismini bile buldum , Prozen Entertainment :D wow düşündüm de ... ileride yapsak mı ? Görseller benden o_O

8. .-ProzeN-.

.-ProzeN-. User

Görseller tabiki senden -,- Benim çizebildiğim en iyi şey çöp adam yav. Valla yapalım he şirket ismi logosu felan benden olsun. Teknoloji tasarım dersinde kendi markamızı yapıp amblem logosunu belirliyorduk 100 aldım :D

9. Beyler vallaha hepinize yorumlar için çok teşekkür ediyorum :) ve beni de o şirkete koyar mısınz:) Ayrıca ●»LØØПIξ•TЦПξ$™«● benim görseller vardı :) neyse bu arada ben de resimlerdeki o küçük detaylara girmeyi severim mesela atı kötü çizerim on numara detay yaparım ( 10 numara olmasa da :) )
    bence ismi türkçe olmalı mesela Hunharca Animasyon :) sonra o parayla tır şirketi kurarız ismi de "Hızlı ve mübarek nakliyat" olur :D

.-ProzeN-. bunu beğendi.
  10. .-ProzeN-.

.-ProzeN-. User

Gece gece kahkaha attım eyw. qw:q:Wq:qWQ :D

11. Benim bayağı derin bir strateji geçmişim var,hala daha strateji oyunları oynarım :) ama kuzenim pek sevmez fakat ekonomisi çok iyidir bir kere oynadıydık adam daha asker çıkaramamış ben de onu biçtim :p beraber olduk mu ben koruyorum o ekonomi yapıyor ve bana odun et ve altın yardımı yapıyor en zorda bile bizi kimse bizi tutamıyor ve ben de dedim ki Cre@tive tarzı bir oyunla stratejik bir oyun karıştırırsam ne çıkar dedim bu çıktı ben bile yazarken beyin adlı organı kullanmadım içimde gelenleri rastgele tuşladım ondan sonra yazım bitince bir okumaya karar.Okuduktan sonra oyunu o kadar çok beğendim ki imkanım olsa şimdi oyunu yapardım :)

Ve oyun online tabanlı olduğundan belki bir şey yaparken etraftaki arkadaşların yaptıklarına bakıp siz de kopya çekebilirsiniz :)

Son düzenlenen: 7 Haziran 2015
    .-ProzeN-. bunu beğendi.
  12. Hahah :D Zynga'nın strateji ve şehir oyunlarına benziyor o zaman (Bilen bilir ...) neden olmasın diyeceğim de , ne bileyim FPS olması da garip olmaz mı ? İçinden yazmışsın ama FPS Strateji ise bu tür bir strateji olmamalı. TPS olabilir.

Crytek neden yerli bir isim olmadı o zaman ? Veya Nowhere Studios ? :)

13. TheGameR

TheGameR User

Onların kararı yani ben öyle düşündüm bu arada ben thegameR159

14. şu üsttek üyelik çalındı :p

15. Angel•3

Angel•3 User

Oy vermek için giriş yaptım :)

Öncelikle ilgi görüp görmeyeceği düşüncesini aklından çıkar lütfen.Olumlu düşünürsen sonuçlar daha olumlu olacak daha da güzel şeyler çıkacak emin olabilirsin :)

Okudum , okudukça okuyasım geldi.Elbet gelişecek ben 10 dk önce uykudan kalktığım için kafam yerinde değil uyumaktan yamulmuş zaten :D neyin gelişeceğine kafam basmıyor.

Fikirler , düşünceler.Bunlar değerli şeyler , değerlenmesi gereken şeyler.Başarılarının devamını dilerim :)

Saygılar , BlackGhost...

Ha bu arada Prozen ve Loonie , 2 başarılı kişinin birleştiğini görmeyi isterdim..

.-ProzeN-. ve TheGameR159 bunu beğendi.
  16. İstiklal

İstiklal User

1800 ' lü yıllarda Sanayi Devrimi Britanya ile başladı. Birinci ve İkinci Dünya savaşlarından sonra Britanya azalan gücünün devamını Amerika Devraldı.

Özellikle İkinci Dünya Savaşı öncesi ve sonrasında Amerika Birleşik Devletlerine büyük bir beyin göçü oldu.

Şuanda Dünyaya baktığımızda , Teknoloji , Bilim ve Sanayi Alanlarında Öncü ve Paranın Merkezi Amerika Birleşik Devletleri.

Bu nedenlerden ötürü Global Dünya Dili olarak İngilizce kabul ediliyor ve Dünyada en çok bilinen Dil İngilizce.

Ürettiğiniz bir ürünü Global Alanda Pazarlamak istiyorsanız , seçeceğiniz dil İngilizce olur.

Crytek konusuna gelince , Crytek Firmasının sahibi Türk Olsa da Merkezi Amerika ' da ve Çalışanlarının çoğu Türk Değil. Bu noktada adının ve Dilinin İngilizce olması gayet doğal.

TheGameR159 ve Angel•3 bunu beğendi.
  17. Beyler düşündüm de biz hepimiz bir araya gelip küçük bir oyun şirketi yapamaz mıyız? Hunharca animasyon diye. 3-4 kişi ile başlar büyütürüz,ama demeyin 3 kişiyle nasıl olcak TheOrman diyeyim reklam olmasın :) onu yapanla 3 kişi ve 10 numara tuttu oyun.

Angel•3 bunu beğendi.
  18. Angel•3

Angel•3 User

Olabilir.

Mesela benim bir grubum var.Gizli bir internet sitesine giriyoruz , bilinmeyen gerçekleri sosyal medyada paylaşıyoruz (Mark vs. Bizi banlıyor ama olsun)

Bu şekilde uzaktan herkes uzman olduğu alan ile yardımcı olabilir :)

Prozen oyun yazılımı ile (en zoru)

Loonie tasarım ile

Sen de fikirler ile hareket ederek güzel şeyler yapabilirsiniz.Ayrıca loonie'nin de güzel fikirleri oluyor konuları var :) vee o bir Manga yazarı..

Ben de oyunun farklı yerlerine reklam sıkıştırırım.Oyunun ortasında açılıp rahatsız edici yerlerde değil...

Ve haddimi bilmeden yorum yaptım.Dikkate almayın.

19. manga grup olan manga mı beni benimle bırak falan :) biliyorum lonnie'nin fikirlerini okudum güzel yazıyor.Fakat şu şirket işini bir düünmek lazım :) düşünsenize oyunların çok tuttuğunu,zengin olduğumuzu.Ne bileyim ilk kapalı beta yaparız ve parayla satışı olur betaya girince bedava olur süper olur para para para :D

Angel•3 bunu beğendi.
  20. Angel•3

Angel•3 User

Bunun gerçekleşmesi için azim gerekli :)

Yoo animeler ile ilgili bir şey bu manga..

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.