Yeni Darkorbit

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve yenioyuncu tarafından 11 May 2017 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Sizce ne olmalı?

1. Olmalı

46,2%
  2. Olmamalı (Eğer mümlünse sebebini de yazınız.)

23,1%
  3. Geliştirilmeli (Eğer mümkünse fikrinizi de yazınız.)

30,8%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. yenioyuncu

yenioyuncu User

Öncelikle hepinize merhaba
    Bu gün belli bir konu üzerinde konuşmak istiyorum. Bildiğiniz üzere Darkorbit her gün yeni bir oyuncu kazanırken iki oyuncu kaybediyor. Oyuncular yakında haritalarda yaratıktan başka bir şey bulamayacaklar. Ben bırakalı yaklaşık beş ay oluyor ve eğer şu anki fikrim gerçekleştirilirse Darkorbit'in daha çok kazanacağına ve daha çok oyuncusu olacağını düşünüyorum.
    Öncelikle resim ekleyemeyeceğim bu aralar biraz yoğunum. Eğer yardım etmek isteyen arkadaş varsa bana mesaj atabilir.
    Şimdi gelelim asıl konumuza. Öncelikle oyunda yepyeni bir evren açılmalı. ''Nasıl olacak?'' diye sorduğunuzu tahmin ediyorum. Şöyle ki şu an oyunda bir adet yeni bir adet de eski evren bulunmakta. Yeni evren de tıpkı bunun gibi olacak. Atlama CPU'su ile yeni evren veya eski evren göster seçenekleri olduğu gibi buna ''Alternatif Evreni Görüntüle'' gibi bir şık eklenecek. Bu evrene 4-4'ten şirketimizin üst haritalarına giderken (x-5) yol üzerinde bir portal bulunacak ve bu portal bütün oyuncuları 4-4 benzeri bir haritaya atacak. Burada yine 4-4 ile aynı portal konumlanmalarının olduğu saldırıya korumalı bir harita olacak. Bu haritadan nasıl 4-4'ten kendi şirketimizin üst haritalarına atlıyorsak, burda da yeni evrendeki kasılma haritalarına atlayacağız. Bu haritalara sadece haritanın şirketine ait olan oyuncular girebilecek. Yani küçük bir örnek ile 3-5,3-6,3-7,3-8 haritalarına MMO ve EIC şirketine ait oyuncuların girememesi gibi. Peki girdik ne olacak? Bu haritalar karmaşık bir yapı ile tam 16 adet olacak. Her haritada belli bir güç seviyesine hitap eden oyuncular bulunacak ve bu haritalara girmek için 12. seviye gerekecek. En yüksek harita için 21. seviyeyi düşünüyorum. Bu haritaların her birinde küçük bir istasyon olmasını düşünüyorum. Burada oyuncular 3 saniyede çıkış yapabilecekler. En yüksek seviye isteyen haritada ise en güçlü canavar kompozisyonu bulunacak. Kim ne isterse o haritada kasılabilecek ve toplamda alternatif evrende 49 adet harita bulunacak. Peki bu haritaların özellikleri ne mi olacak? Bu özellikleri ve Darkorbit'in gelir kapısının kapanmaması için çözüm önerilerimi yazayım:
    1) Haritalarda oyunun kendine ait olan otomatik canavar kesme sistemi olacak. Örneğin RPG oyunlarında karakterinizi bir süre bıraktığınızda otomatik canavar kesiyor ya. İşte onun hareket edip canavar bulan halini yapacaklar.
    2) Haritalar saldırıya korumalı olacak ve diğer şirketler giremeyecek.
    Peki bu sayede Darkorbit'in geleceği nasıl olacak?
    Kendi tahminlerime göre:
    1) Oyuna uridium ve gemi almak için para yatıran oyuncu sayısı artacak
    2) Bunun yanında daha az miktar para yatıracaklar.
    3) Oyunu sayısının şu ankinin 10 katına kadar çıkmasını bekliyorum. Çünkü efsane bir oyun.
    Peki nasıl eskisinden daha fazla para kazanacak?
    Basit.
    1) GG enerjilerinin tanesi 500 uridium olacak.
    2) Bunu yanında uridium al bölümüne GG enerjisi al kısmı eklenecek. Aklımdaki miktar 500 GG'in 1 Dolar, Türk Lirası halinde ise 2 TL olmasını düşünüyorum.
    3) Oyuna mükemmel görünümlü kozmetik ürünleri eklenecek. Ve bu ürünler sınırlı sayıda olacak ve kozmetik ticareti olabilecek ve her oyuncu arası satılan kozmetikten Darkorbit belirli bir miktar para kazanabilecek.
    4) Şirketteki azami rütbe sayıları arttırılacak
    Peki bu oyuna eski başlayan oyuncular ne olacak?
    1 yıl öncesi başlayıp en az 10 Dolar üstü para yatıran herkese 150.000 adet UCB-100 mermisi hediye edilecek.
    Ve bu fikre ek yan fikirlerim:
    1) Kutular kalkmalı.
    2) Jackpot gelmeli ve ilk 5'e ödül verilmeli.
    3) Kesilen yaratıklardan biraz cephane gelmeli.
    4) Eskiden kazanılan rütbeler eski şeref salonu adlı yerde kalacak. Yeni bir şeref salonu olacak burada ise bir aylık özellikler alınacak. Nasıl? derseniz:
    Mesela 1 ay boyunca en yüksek sayıda gemi kesenin üstünde dev siyah bir balta, 2. üzerinde orta yeşil, 3. üzerinde küçük mavi bir balta; en yüksek tecrübe puanı kazanın üstünde bir işaret, 2. 3. aynı rütbede ise yine başka bir işaret. Uzaylıda başka. En çok oynayanda başka vb. şeyler. Ve artık gemi kesmeden sadece gemi kesme puanı gelecek. Kapıların TP'leri yarıya indirilecek ve oyunun kendi otomatik oynatma ile kesilen uzaylılardan TP gelmeyecek.
    5) İndirmeli istemci gelecek. 3D güncellenecek ve daha güzel bir hale getirilecek.
    6) Support geliştirilmeli.
    7) DO ekibi yazılımcılar vs. geliştirilmeli/genişletilmeli.
    Sonuç:
    Darkorbit'in oyuncularının sayısı artar. Yeni başlayanlar çabucak gelişebilir. Sıralama kasmak isteyen oyuncular para yatırabilir. Oyuncular artar. Ve Darkorbit internet ortamında yayın yapan, video hazırlayan insanlara destek verip oyuncusunu arttırır ve daha da çok kazanır.
    Ve lütfen ankete katılın.
    Ekleme: Bu sayede oyuncuların artık illegal yollara başvurmayacağını tahmin ediyorum.

---Düzenleme 13/05/2017---
    Aklıma yeni fikirler geldi:
    1) Oyunda şeref ve tecrübe puanı oyuncular arası satılabilecek ama DO bundan %10 vergi alacak. Bunun karşılığında ise gemi kesmekten rütbe puanı gelmeyecek ve uzaylılardan otomatik oynatma sistemi ile kesilen yaratıktan gelen TP ve ŞP 1/10 gibi bir sayıya indirilecek. Kapılardan ise sadece şeref ve TP gelecek.
    2) Generaller şirketinin ismini değiştirebilecek ve reklam yapabilecek.
    3) 3 ayda bir mevsim festivalleri yapılacak. En iyi savaşan kişi kazanacak ve yüksek bir ödül havuzu oluşturulacak.
    Peki bu düzenleme ile ne olacak?
    Oyunda reklam yapmak isteyen şirket sahipleri oyunculardan TP ve ŞP satın alacak. DO ise bundan vergi ile para kazanacak. Bunun yanında oyuncularda yüksek miktarda para kazanıp kendi geçimlerini dahi sağlayabilecek düzeye gelecek. Ama bunun yanında daha fazla TP ŞP için GG alacaklar ve DO yine kazanacak. Savaşlar sayesinde oyuncular yine para kazanabilecek. Yani oyuncular oyun oynayarak para kazanabilecek.

Son düzenlenen: 13 May 2017
  2. Kardeş bu dediklerinin hepsini darkorbit kendiside düşünmüş zaten bir anket oluşturdu 1 ay önce falan herkese mail gitti yazdıklarının hepsi hakkında yakında güncellemeler gelicek ancak herkesi memnun etmek zor işte birisi kutular kalksın der birisi kalsın sıralamadaki adamlar şeref salonunun değişmesini istemice vs. bir sürü sorun olabilir hepsi üzerinde düşünülüyor bir kaç ay sonra bakalım neler olacak.

3. kadir7751

kadir7751 User

bence bigpoint Darkorbit Old Slient diye yeni bir oyun çıkarsın 2008 - 2011 arası (yani en eski istemci olmasa bile güncellenen altıgen temalı darkorbitin olduğu eski lazerlerin sıkıldığı istemci ) artık hangisi uygunsa çıkarsınlar bakalım tutucak mı (yıkıcı eleştiriler yapmayın sadece hayalim :))Bence şu anki darkorbitten daha fazla oyuncu olucağı kesin.(millet deli gibi private server kullanıyor neden ? çünkü şu anki darkorbit bıktırdı milleti büyük oyuncu kitlesi hala eskilerin özlemini duyuyor.)

4. yenioyuncu

yenioyuncu User

Umarım güzel bir şeyler gelir. Benim güçlü olduğum söylenemez. Oyunu hep bir hafta oynadım 1 ay bıraktım. Bazenleri bu ara 6 aya kadar çıktı. İçimde hala oynamak geçiyor ama oyun şuan çok zor ve vaktim neredeyse hiç yok.

5. Zaten oyun artık çok kolay 1 ay sürmeden lf3 ler irisler falan fulleniyor eskiden böyle değildi çok daha zordu umarım sizde bir an önce fullenirsiniz :)

6. kadir7751

kadir7751 User

irisi lf3 fullemek bir işe yaramıyor ki onlarla sadece kristallon kesersin zaten öyle bir gemiyle kesebileceğin güçte adamlar artık oynmıyor ki ,oyunda kalanlar fullendi ben 10 iris 15 lf4 le bile hala çoğu adamı kesemiyorum nadir yani ben 50k vursam bile x4 ile adamlar en aşağı 80 k vuruyor tek çare para yatırmak o da herkesin yapabilceği bir olay değil

7. Ben sadece arada bir katlayıcı veya vip alarak Fullendim iris lf4 havoc arge falan hercules hariç herşeyi fulledim katlayıcı alınca günde 4-5 saat toplayabildiğim kadar kutu topladım geri kalan zamanlarda 5-2 de palladium kastım fazla oturamıyordum zaten pc ye her hafta 1 zeta açmaya bakıyordum uri harcamadan kutu+pala gg si ile. Böyle böyle giderek bi kaç ayda fullendim geçen hafta 3 mil uri vardı hesapta 1 hafta indirim paketi aldım geliştirmelere harcadım 1 mile yakın kaldı uri bu hafta yine bi katlayıcı aldım 1.5 mil oldu şimdi kappa yapıyorum biraz hercules eksik arge lf4 falan ful geliştirme içinde çok az eksik var düşün sadece bi kaç ayda böyle oluyorsa biraz vakti olan ve ayda en fazla 10 lira vererek çok güzel gemi yapılır. 10 lirayıda bir ay 2 hafta katlayıcı çek sonraki ayda biriken urilerini 10 lira daha atıp 1 hafta inidrim alarak harca 1 haftada gene katlayıcı alırsın bu kadar basit. Hızlı fullenmeden kastım bu yani eskiden full+full gemi yapmak sene alıyordu şimdi x2 gg günleri sayesinde havoc falan fullemek acayip kolaylaştı herşey çok kolaylaştı yeni oyuncular baya bi avantajlı :)

8. fikirlerinin cogu diger cakma darkorbit serverlarinda var ama sua oto kesme olayi haric onuda cesitli programlarla yapiyorlar ben saniyorumki bazi forum yazicilari oteki serverlarda oynayip orda gorduklerini orjinal darkorbitte yenilik oalrak gormek istiyorlar ama tuhaf gecekten en azindan bazilari gibi susmyorsunuz yaziyorsunuz taktir ediyorum ne diyeyim
    kararim evet ama olmuyacagini biliyorum ve oto kesmenin gelmesini istemiyorum sahsen

9. ben size oyunu savunmadim ama yazdikalrinizin cogu oyun sistemine aykiri ve imkansiz seyler elbetteki oyun yetersiz dogru durust odul veren bi gorev sistemi yok . level sistemi desen formaliteden koyulmus gibi haritalardan atlamak disinda tabi oyunun cok eksigi var bu gibi konularda ama bigpoint habire yeni gemi cikarsin yeni lf4 cikarsin durum bu.
    dedigim gibi siz birseyler yazip bi caba icerisinde olan insanlardansiniz benim suanlik bi fikrim yok birtakim yeni oyunlar var cikicak onlarin cikmasini bekliyorum o suredede darkorbit oynuyorum oyun ismi yazamam siliyorlar ama darkorbite benzer bir oyun kalite bakimindan darkorbitin yerini tutacak bi oyun yapamazlarda firma isleri satin alinir hemen tek elden yurutulur boyle isler yani siz yazin yazin belki birsey degisir,.

10. Paraların geri verilmesi kesinlikle imkansız ama diğer söyledikleriniz zaten düşünülmüş ve şuan üzerinde çalışmalar olduğunu twitch yayınında da söylendi ama biraz daha sürecek herşey bir anda oturmuyor hatta darkorbit RELOADED isminin hakkını verecek falan denildi yenilikler hakkında bakalım ne olacak :)

11. Valla bugüne kadar oyuna verilen paranın alındığını hiç görmedim :) oyun kapansa bile darkorbit eski paraları vermeme hakkına sahip sadece şuan devam eden diyelim 1 yıllık vip in varsa onu veriyor eskiden yatırıp kullandığını vermiyor kurallar gereği :)

12. Tanesi 500 Uridium olan EE nin mantığını bulamıyorum. 100 Uridium gayet uygunken bunu dengesizleştirmek niye?

13. kadir7751

kadir7751 User

o benzer oyunu bana bir tarif etsene ismini kodlayarak:) ya da özelden mesaj atarak bana söyler misin bildiğin darkorbit tarzı oyunları

14. adam e-pin diyor sen ısrarla para diyorsun :D :D

15. yenioyuncu

yenioyuncu User

Evet ama şimdilik uygun. Şimdi şöyle düşünelim eğer bir gemiyi sıfırdan saatte 10 bin uridium kasabilecek seviyeye getirmek 1 ay alır. 1 ay sonra saatte 10 binden günde 240 bin. Bu uridium ile durmadan kapı dönebiliriz ve para yatırmayan oyuncular çok rahat bir şekilde sıralama kasabilir. Bunu da DO kabul etmez bu sebep ile uygulamaya geçirmezler. Ama eğer 1 GG 500 uri olursa daha fazla oyuncu para yatırma yönetmine başvurur. Bu sayede hem sıralamadakiler sıralama kasabilir hem biz gelişebiliriz ve savaşabiliriz.

---Düzenleme 13/05/2017---
    Aklıma yeni fikirler geldi:
    1) Oyunda şeref ve tecrübe puanı oyuncular arası satılabilecek ama DO bundan %10 vergi alacak. Bunun karşılığında ise gemi kesmekten rütbe puanı gelmeyecek ve uzaylılardan otomatik oynatma sistemi ile kesilen yaratıktan gelen TP ve ŞP 1/10 gibi bir sayıya indirilecek. Kapılardan ise sadece şeref ve TP gelecek.
    2) Generaller şirketinin ismini değiştirebilecek ve reklam yapabilecek.
    3) 3 ayda bir mevsim festivalleri yapılacak. En iyi savaşan kişi kazanacak ve yüksek bir ödül havuzu oluşturulacak.
    Peki bu düzenleme ile ne olacak?
    Oyunda reklam yapmak isteyen şirket sahipleri oyunculardan TP ve ŞP satın alacak. DO ise bundan vergi ile para kazanacak. Bunun yanında oyuncularda yüksek miktarda para kazanıp kendi geçimlerini dahi sağlayabilecek düzeye gelecek. Ama bunun yanında daha fazla TP ŞP için GG alacaklar ve DO yine kazanacak. Savaşlar sayesinde oyuncular yine para kazanabilecek. Yani oyuncular oyun oynayarak para kazanabilecek.​

Son düzenlenen: 13 May 2017
  16. Üzgünüm buna karşı olacağım. DO yönetiminin kazancı beni alakadar etmez. Beni alakadar eden şey bu oyundan alabileceğim hazdır. Zaten dengesiz olan bir hal varken bi de bunun olması katiyen kabul edilemez.

sportlive24 bunu beğendi.
  17. ARZEN

ARZEN User

Merhaba.
    Sıraladığınız tüm yeni fikirler aniden gerçekleştirilirse de, uyum problemleri yaratabilir oyuncunun bünyesinde.
    Çoğu fikriniz kayda değer ancak böylesi köklü bir değişiklik zaman içerisinde adım adım olmalıdır.
    Kaldı ki bigpoint şirketi de bu politikayla beraber bunu ciddi anlamda yıllardır uygulamaktadır.
    Emeğiniz için teşekkür ederim. Benim oyumla beraber naçizane görüşlerim bu kadardır.

18. Okumadım ama bu oyun gelişmez :p hangi oyu verem?

19. e-pin ne oluyor kardeşim o para değil mi ? sadece oyunda geçerli bir kod onuda parayla alıyorsun ancak sen diyelim daha önceden vip aldın 1 sene kullandın tadını çıkardın oyunda yada e-pinle katlayıcı falan aldın kullandın adam bunları sana neden geri versin bu mantıklı bir şey değil zaten :) ancak dediğim gibi şuan oyun kapansa elinde vip katlayıcı kalsa geminde veya e-pin kodun olsa onları geri verebiliyorlar :)

20. yenioyuncu

yenioyuncu User

Arkadaşlar konu hakkında çok fazla soru işareti oluştu. Yarın tekrar bütün fikirlerimi düzenleyeceğim. Yeni bir konu gibi açmayı düşünüyorum. Bundan çok farklı yeni bir fikir. Umarım o daha fazla hoşunuza gider. İyi oyunlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.