Yeni Ekipman Sistemi

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ☼»Ŝ•Σ•R•F•R•İ•Ĉ«☼ tarafından 7 Eylül 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Yeni sistem olsun mu?

1. Evet

88,9%
  2. Hayır

11,1%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. -Lütfen Konuyu Anlamadan OY Vermeyelim-
    Oyunda en büyük sorunlarımızdan biri olan gemi dizme olayı için yeni bir fikir. Ayrıca bu fikirle ekipman kısmında bulunan kalabalıktan da kurtulacağız.

Ekipman kalabalığını azaltmak;
    • Resimde görüldüğü gibi aynı tür ve seviyede ekipmanlar toplu olarak görünmekte. Örnek olarak 16. seviye olan 5 tane LF4 diyelim, bunları tek tek göstermek yerine tek seferde adet olarak belirtecek.
    • Yerleştirme yapılırken kaç adet yerleştireceğimizi soran küçük bir bölüm açılacak. Tek kullanımlık veya tek slotlu yerlerde (cpu ve droit tasarımları gibi) adeti sormayacak. Ayrıca gemide 15 lazer slotu varsa soru ekranında direk 15 adet belirecek. (Biraz daha hız kazanırız)
    Sıkıcı gemi dizmeye son;
    • Örnek vererek açıklayım. Elinizde 15 LF4 var diyelim, her geminin envanterinde 15 tane LF4 olacak yani Goliath'a 15 LF4 dizdik diyelim farklı bir gemi olan Vengeance'de yine 15 LF4 görünecek ve onada 15 LF4 dizebilecez.
    • !!! Burada LF4 sayısı artmamış olacak yine her gemiye elinizdeki LF4 sayısı kadar yerleştirme yapılabilebilecek.
    • Yeni ekipmanlar topladıkça bu her geminin envanterine eklenecek.
    Bu sistem gelirse ek olarak;
    • En fazla 10 droitimiz olabiliyor. Bu sistemden sonra 10 droit tasarımından fazlası gereksiz olacaktır bu yüzden kazandığımız hecules, havoc gibi tasarımlardan elimizde 10 tane varsa sonraki kazandıklarımıza tasarım yerine belli miktar uri verebilir.
    • Aynı şekilde silah, kalkan, pet malezemeleri, cpu (Tamir robotu, mayın hızlandırıcı gibi tek alımlık olanlar) gibi ekipmanlarada sınır belirlenip (mesela 50 tane) fazlalıklar uriye dönüşebilir.
    • Bu sistem gelirse elimizdekiler çöpe mi gidecek? Hayır, elinizdeki fazlalıkları alıp karşılığında uri verilecek. Öncelikle geliştirmesiz ekipmanlardan başlanacak sonrada varsa geliştirilmiş ekipmanların geliştirme bedeli iade edilecek.
    • Sınıra ulaşmış dükkan eşyalarında satın alma kapanacak ve açık artırmadan da kaldırılacak.
    • Bu yenilik herkesin yararına olacak. Emek veya para verdim demek yok çünkü iade olacak bununla full olan bolca rsb alır.

Anlatım biraz karışık oldu anlayıpda düzenlemede bulunmak isteyenler varsa çekinmeden söylesin :)

Not: Anlaşılmayan yeri sorabilirsiniz.

Son düzenlenen: 11 Eylül 2016
    NasihaT, anakin5555 ve ÈrroR_™ bunu beğendi.
  2. iyi güzelde 1 tane lazım olunca nasıl ayırıp kullanacağız örneğin bende 70 tane kalkan var ve ben konfinin birini yarı hız yazrı kalkan yapacam nasıl olacak o durumda tabi hızlarda yaklaşık o kadar mevcut bu arada +1 olumlu düşünüyorum

3. Olabilir ama aynen geliştirilmeye ihtiyacı var. Sonuçta karışık yapıyoruz konfileri.

4. Bak şimdi 1 tane BO2 kazandın diyelim. Bu BO2 bütün gemilerin envanterinde belirecek ama mesela bigboya bu bo2'yi koyduysan diğer gemilerin envanterini etkilemeyecek yine onların envanterinde dizilebilecek durumda bo2 görünmeye devam edecek.

Daha açık yazmak gerekirse 15 BO2 varsa bu kadar BO2'yi aynı anda her gemiye dizebilecek. Goliyede 15 BO2, vegayada 15 BO2 vs. Tabiki isteğe göre dizilir goliye 4 bo2 - 10 hız, vegaya 9 bo2 - 1 hız gibi değişik dizilimler yapılabilecek orada sıkıntı yok.

Gerçekten bu konuyu anlatmak çok zor. Görsel olarak anlatmakta imkansız bunun için sıfırdan program oluşturup video hazırlamak gerekir ki buda uzun zaman alacak iş.

Ek olarak eksi veren arkadaş nedeninide belirtse iyi olurdu. Burada herkesin yararına bir fikir sundum.

5. +1 ve geliştirilebilir toplu olarak gorunen ekıpmanlar ayrılabilr istenildiği kadar diye not düş :)

ÈrroR_™ bunu beğendi.
  6. Bence çok iyi bir sistem ayırma sistemi yapmaz çok zor birşey değil. 10 yıllık bir oyun yönetimi bunu hallede bilir sanırım ?

7. Ayırma olayını anlamadım? Hepsi topluca görünecek elinde kaç tane varsa kenarındada adeti yazacak.

Diğer bir olayda bütün gemilerde aynı sayıda aynı ekipmanlar görünecek ve bi gemiye dizdiğinde diğer gemideki ekipman azalmayacak. Yani bütün gemilerde ekipman birbirinden bağımsız dizilecek.

8. soyle dusun adam 10 hız 5 kalkan koyucak bunu ayırmadan nasıl koyucak

9. Galiba sorunu anladım.

Bak şimdi resimde gördüğün 16. seviye 5 LF4 var. Tutup gemiye attığın zaman 1 tane yerleşip envanter kısmındaki adeti 4 olarak görünecek.

Umarım doğru yeri anlamışımdır.

10. pekı soyle bır sey olsa üstüne tıklayıp sürükledıgın yerde kac tane koymak ıstedıgını sorsa mesela tek tek koymak yerıne ?

11. Biraz önce aynısını ekleyimmi diye düşündüm :eek: Şimdi sürekli adet sayısını sorması biraz can sıkabilir. Ctrl ile bütün slotları doldurabiliyoruz bunuda bilmeyen olunca konuya kötü bakabilir. Bu konuda kararsız kaldım.

12. burda yanılma ınsan irislere 10 kalkan 10 lf4 atıcak sımdı benım dedıgımlemı kolay senın dedıklerınlemı :) adam ırıse suruklucek yazı cıkacak 10 lf4 koy enter and 10 bo2 koy enter bıttı bu kadar basıt :)

13. İlk mesajda turuncu yazılı olarak ekledim ama irislere sürükleyipte 10 lazeri aynı anda koyması pek uygun olmaz 2 şer 2 şer eklerler.

14. lafın gelışı oyle dedım :) maksat konun tam olsun

15. Katkılarından dolayı teşekkür ederim. Konuda başka ekleme veya düzenleme fikrin olursa değerlendiririm.

****YOLDAŞ****[CH€] bunu beğendi.
  16. elımden geldıgınce yardımcı olurum bı uzerıne bıraz bakım aklıma fıkır gelırse beyan ederım :)

17. Sanırım arkadaşlar aynı fikirdeydiler ama ben anlayamamışım.

****YOLDAŞ****[CH€] bunu beğendi.
  18. aynen :)

ÈrroR_™ bunu beğendi.
  19. anakin5555

anakin5555 User

+1 kesinlikle :)

ÈrroR_™ bunu beğendi.
  20. 14/1 bu kadar oy yeterli. Yetkili arkadaşlar konuyu hemen merkeze iletsin.

anakin5555 bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.