zaman

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve KISA tarafından 28 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. KISA

    KISA User

    merhaba beyler hanımlar gelelim şimdi bunu okuyanların %90 ın sevmiyeceğini düşündüğüm bir yazıya karşınızdayım zaten kapatılacağını düşündüğüm bir konudur. Bu oyunu neden oynuyorum? Diye hiç düşündünüz mü? Genellikle cevaplar ''çok zevkli,sıkılıyorum'' falan filan olacaktır. Ama aslında bu oyun(bu oyun derken bütün online oyunları kast ediyorum) sizin zamanınızı çok fazla harcıyor ve bu zamanı birde alabilecek misin?
    gençlerden bahsedeyim. 15 yaşlarında bir genç günde bu oyunu bir saat oynasana haftada 7 ,ayda 30, yılda 365 saatini alır. Bu saate eğer genç şişmansa spor yapsa zayıflar.Müziği çok seviyorsa bir müzik enstrümana başlasa bayağı ilerler artık adam gibi gerçekten adam gibi çalabilecek hale gelir.(1 yıldan bahsediyorum ki onda dahi her duyduğunu çalamaz örn:gitar bitmeyen bir enstrüman dır).Futbolcu olmak isteyen bir çocuğun bile dersleri iyi olmalı(mazALLAH bir gün ayağı kırılabilir).Bu süreyi ders ve spor yerine darkorbitte geçirse yazık olur. Azıcık anlatabilmişimdir derdimi herhalde. farklı açılardan bakarsak yani biraz daha ciddi açıdan ''hesabım çalındı'' diye ağlayan çocuklar var. ''bügün 3 saat oynamalıyım ki spaceball da iyi oluyum ama müzik? mi spor mu? ders mi? onu yarında yaparım şimdi bu fırsat kaçmaz''diye düşünen çocuklar hatta yetişkinler var ve şunu farkında değiller. bu oyunda süper olursan gerçek hayata yine aynı kişi olucaksın kimse sana daha fazla maaş ya da oyuncak vermiyicek ya da yeteneklerin artmıyıcak. Şu bilinci kapmanız lazım darkorbittin güzel insanları.Bu oyunda forumda takılan coğu kişinin de böyle olduğunu biliyorum. şöyle düşünenler olabilir '' bunu diyorsun da sende bu forma yazmışsın ehuehuehu diye düşünenler olabilir.onlara da şöyle diyorum ben bu oyunu bırakalı 2 yıl oldu.geçen arkadaşım bu böyle oldu lf4 cıktı kutudan diye hevesli hevesli anlatırken aklıma geldi de yeni bir hesap açıp buraya yazdım ve şimdi konumu kapatıyorum inşALLAH kendimi ifade edebilmişimdir faydalı vakit geçirmeniz dileğiyle...
     
  2. Dediklerin oldukça anlamlı ve manidar. Bende açıkçası bütün bir yazı neden hep böyle şeylerle ilgilenerek geçirdiğimi düşünerek geçirdim. Ama yapacak bir şeyde bulamadım. Ama nedense bir suçluluk duygusu da hissettim ki, onu da bir türlü atamadım. İnsanların gerçekten böyle şeylerle ilgilenip vakit öldürmelerini istemem. Seni destekliyorum.
     
  3. Merhaba ,

    Eğer herşeyi bu kadar incelersek hiç yaşamayalım daha iyi derim. Çünkü düz mantıkla bu dünyanın hiç bir önemi yok. Zamanı gelince herkes bu dünyadan gidecek. Bu zamana kadar kimse kalmamış sanırım kimse de kalmaz.

    Fakat insanlar yapmaktan hoşlandıkları şeyleri yaparlar bu insan doğasında vardır.

    Mesela sahilde yada yürüyüş yolunda bir kaç arkadaş ile dolaşmakta boşa zaman geçirmektir. Cafe'de yada kahvehane'de v.b. yerlerde oturup çay veya kahve birşeyler içmekte boşa geçen bir zamandır.

    Dokunmatik telefonlar ile sürekli oynamakta boşa geçen bir zamandır. Daha inceleyip sayacak olursak bir sürü şey çıkar.

    İnsanlar dondurmayı seviyorsa yer , yüzmeyi seviyorsa yüzer , gezmeyi seviyorsa gezer , spor yapmayı seviyorsa yapar yada oyun oynamayı seviyorsa oynar. Fakat bu genel yaşamı olumsuz yönde etkileyecek şekilde olmamalıdır.

    Mesela kendi genel ortam ve zamanına göre planlama yaparak kendine uygun bir oyun zamanı belirleyip o zamanlarda oynayabilir. Diğer şeyler ( Spor , yüzme , gezme v.b ) için belirlediği zamanda onları yapabilir.

    İyi forumlar.
     
    Ancasin bunu beğendi.
  4. Ancasin

    Ancasin User

    Bireyler online oyunlar oynar, online oyunlar bireyleri değil; bunu sağlaması gereken de bireylerdir. Sonuçta hiçbirimize darkorbit "gelin bize üye olun, hayatınızı ekran karşısında geçirin" demedi, kendi özgür irademizle oynuyoruz, her ne kadar bazen kızsak da keyfini alıyoruz. Online oyunların çok fazla zamanını aldığını düşünenler varsa oynamamaları veya daha az süreyle kendilerini ayarlamaları gerekir. Çünkü oynadığı oyuna harcadığı süreyi bile planlayamayanların gelecekte mesleğinde de başarısız olması kaçınılmazdır.

    Örneğin; ben 15 yaşında lisedeyken de oyunlar oynadım, şuan 27 yaşında meslek sahibiyim hala oynuyorum. Mesleğimi de lisede çalıştığım derslere borçluyum herkes gibi. Ancak oyunum hiçbir zaman buna engel olmadı, küçüklükten beri hayalini kurduğum mesleği yapıyorum. Beni herkesden ayıran doğaüstü güçlerim olmadığına göre başkaları da yapabilir bunu.

    Özetle; oyunlar benim için hep keyif alma, kafa dağıtma, zihnimi boşaltma yerleri olmuştur. Bundan da memnunum kendi adıma.
     
  5. KISA

    KISA User

    sahilde yürüyüş kahvehane deki arkadaşlıklar hep insanı sosyalleşitirir. tabi bunları da fazla yapıp günlük hayattaki işlerinizi harcamak kanımca zaman öldürmeye girer.tabiki her insanın eğlenmesi lazım ve her insan bu dünyadan gidecek demenize kesinlikle katılıyorum ama benim tanıdığım coğu (nerdeyse hepsi) online oyunları 2 dk girip çıkamıyor.(mecaz anlamda)

    ancasin tebrikler gerçekten zor bir iş başardığını düşünüyorum çoğu insan hayal ettiği işte çalışamazken sen ikisini birlikte yapmışsın.ama ben bu cok zor bir iş ikisini aynı anda yapmak gerçekten zor ve üstüne faydalı bir hobi gerçekten zor ama başarmışsın tebrikler demekten başka bir şey diyemem ben sadece yazdım istiyen yapar istemiyen yapmaz.
     
    Moderatör tarafından en son değiştirilen: 28 Ağustos 2014
    Ancasin bunu beğendi.
  6. Ancasin

    Ancasin User

    İnsan sosyalleşmek isterse oyunlarla da sosyalleşir. Buna da bir örneğim var.

    Oynadığım başka bir online oyunda 18 yaşında bir arkadaş vardı, oyunda tanıştım ve muhabbetimiz sırf o oyundu, başka hiçbir şey konuşmazdık birbirimizi tanımadığımız için. Derken bu çocuk İzmir'de üniversite kazandı geldi, karşı dairemde oturuyor şuan, üniversiteye de beraber gider geliriz :) Yani oyunlarla da sosyalleşilir, gerçek arkadaşlıklar kurulabilir.

    Hergün kaç sayfa araştırma yazısı okuyoruz Türkçe ve İngilizce; bir de buna arazi çalışmasını ekle. Akşam eve gelince kafamın nasıl kazan gibi olduğunu tahmin ediyorsundur diye umuyorum. Darkorbit ve diğer oyunum şahsen benim için terapi merkezidir. Önemli olan oyun olduğunu bilmek, keyfini almaktır :)
     
  7. Ama anladığım kadarıyla arkadaşın dediği gençlere hitaben. Yani küçük olanlar için. Boş boş vakit harcamayın çalışın diyor. Senin dediğin doğru olabilir. Ama küçük çocuklar için bunlarla vakit harcamaları çok kötü. Yani senin gibi ders çalışabilecek bi üniversite bile kazanamayabilirler. Sırf oyunlarla büyüdükleri için.. Bugün internet kafelerin neredeyse hepsi çocuk dolu. Biri oyunda bir şey kazansa sanki çocuğu olmuş gibi sevinir. Bir şey kaybetse sanki çocuğu ölmüş gibi ağlar.. Anlatılmak istenen bu. Yani kendini geliştirmek.
     
  8. KISA

    KISA User

    ancasin dediğimi anlamışsın bende sana şu yünden katılıyorum insanlarda online dan sosyalleşebilir ama internette çok iyi insan olduğu gibi çok dolandırcı da var
     
  9. Ancasin

    Ancasin User

    Orda da iş ailede bitiyor o zaman. Aileleri öğretmeleri lazım ders zamanı ders, oyun zamanı oyun diye. Öğreten öğretiyordur zaten, öğretmeyen veya öğretemeyenlerin çocuklarının da KISA arkadaşı dinleyeceklerini sanmıyorum :)
     
  10. Nefes

    Nefes User

    Merhaba

    Bir oyuncu olarak yazıyorum...

    Birazda ben yazayım ben hayatımı dolu dolu yaşayan birisi değilim iş ve ev hayatımdan başka arada sırada keyifli zamanları sevdiklerim ile geçirmeyi seviyorum bu hayatımın sadece 4/1 olan kısmını kaplıyor bu da bir gerçek ben de küçükken hayallerimde olan bir mesleği icra ediyorum yalnız bir tek fark var ben kendimin olmasını istiyordum ama kısmet olmadı ama sevdiğim bir meslek diyebilirim,insanlar çok farklıdır dediğiniz gibi bazıları dolu dolu yaşamayı sever bazıları maalesef ki hayat şartlarından dolayı dolu dolu olmasa da yaşar ama kimse yaşadığı hayattan çok farklı bir kısıma geçmez oyunlar şu nedenden çok fazla oynanır arkadaşların da dediği gibi kafa dağıtma ve günün stres ve yorgunluğunu atma aracı olarak görürler tabiki başka şeylerde vardır ama kendini bilen insan o başka değerli şeylere de oyunlarda olduğu gibi zaman bulabilir ben şahsen şu aralar iş yoğunluğumdan dolayı bulamasam da bulduğum ve değerlendirdiğim çok zamanlarım olmuştur ben her kişinin bunu değerlendirdiğine inanıyorum bu açılan konu çok tartışılır ve inanınki hiç bir yere varmaz konulardandır çünki hayat ve hayatta herkez kendinden sorumludur bizlere düşen tek şey ise çevremizdeki insanlara bir şeyleri anlatarak özellikle genç insanlara neyin doğru ve yanlış neyin az yada çok olması gerektiğini anımsatmamızdır başka da bir şey yapmamız mümkün değildir çünkü bazı şeyleri zorlama engelleme her zaman kötü sonuçlar ortaya çıkaracaktır ve çıkarmıştır.
     
  11. Ancasin

    Ancasin User

    Evet, hem bu sadece çocuklar için değil herkes için bir tehdit unsuru. Hem bu açıdan bakacak olursak, dışarda da bir sürü eli kanlı adamlar, çocuk tacirleri var napalım? Bu açıdan bakınca da internet güvenli diyecem konu iyice çıkmaza gidecek :D
     
  12. KISA

    KISA User

    Neyse inşALLAH insanlar kendilerini bilir ve kendisi için en iyisini yapar kısmet
     
  13. Merhaba ,

    Benim yazdığım mesajı iyi okuyup anlarsanız zaten herşeyi dozunda ve planlı olarak yaparsa sorun olmayacağıdır.

    Ayrıca online oyunlarda tanışıp arkadaşlık kuran çok kişi var. Darkorbit oyunuda belli aralıklarla sosyal etkinlikler düzenliyor. En son yapılan Ramazan'da iftar yemeği ve internet cafe'deki etkinliktir. Oyunu oynayan bir çok insan gidebildiyse orada tanıştı. Aynı server'da oynayanlar veya aynı yerde oturanlar bile tanışmış oldu.

    Son olarak yine diyeceğim yaşamınızı planlarsanız yani oyun , eğlence , iş , eğitim ve ders çalışma gibi zamanlarınıza göre uygun sürelerde istediğinizi yapabilirsiniz.

    Boşuna derinlemesine düşünüp kafanızı yormayın. :) Planlı yaşayın olsun bitsin. :D

    İyi forumlar.
     
    Nefes bunu beğendi.
  14. Ancasin

    Ancasin User

    İzmir'de hiç yapılmadığı için protesto ediyorum ben :D Kim gidecek İstanbul'a? :D
     
  15. Merhaba ,

    Şehir ve mekan konuları neye göre belirleniyor bilgim yok fakat etkinlikler uzun zamana yayıldığından dolayı sanırım daha çok ortak nokta görüldüğü için İstanbul seçiliyor olabilir.

    İyi forumlar.
     
    Ancasin bunu beğendi.
  16. KISA arkadaşa kesinlikle katılıyorum, ama bu sadece DarkOrbit için geçerli değil, internette oyun oynayarak boşa vakit geçiriyoruz, ha eğer internette bir işin varsa, eğer yararlı bir iş yapıyorsan, bir oyunda mesleğin, görevin varsa o iyidir. Ama sürekli oynayıp para çekip sürekli aynı şeyleri yapıyorsan bu beyni aptallaştırır.

    Tabii ki oyunda da arkadaşlıklar kurulabilir, ama oyunda bir saat geçirmektense dışarıda arkadaşlarınla geçirdiğin bir saatin değeri daha farklıdır, daha önemlidir.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.