Zeta havoc sorunsalı

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve 55_TYLIO_55 tarafından 1 Nisan 2019 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Modum artık gerçekten sıkıldım gemimde 4 havoc eksigim vardı uzun suredir zeta yapmıyordum. 2 pazardır zeta yapıyorum 4 havoc eksiğimi tamamlamak için 20 kere zeta yaptım dün itibari ile sadece 1 kere çıkarabildim %33 lük şans sunuluyor 20 kapıda 1 kere çıkması inanin sıkıldım bu havoc ve herculesi mavi kırmızı kutulardan çıkarabilir miyim?

2. BETERBÖCEK

BETERBÖCEK Guest

Merhabalar,

Sizi anlıyorum, bizzat ben zamanında 8 Havoc için tam 48 Zeta yapmıştım. Dediğim gibi bu şans, şans kesinlik içermiyor. Umarım bundan sonra şansınız bol olur.

Ayrıca; Havoc & Hercules sadece Apocalypse sandıklarında var ama alma ihtimali oldukça düşük, tavsiyem G.K. Özel Ödülü Günü Harika Droitler paketi Kuiper kapsındaysa onu yapın, oradan da elde edebilirsiniz. Tabi Zeta yapmayı da ihmal etmeyin.

İyi forumlar dilerim...

3. Viraaa

Viraaa User

güve + x3 cephanesi. baska bisey kullanma.

4. 1Zackho

1Zackho User

Nasip kısmet hocam ben dün 21 tane yaptım 14 tane aldım

5. hocam bak simdi bunun sebebi %45 şans olması senle aynı anda yapan bir sürü insan var ilk yaptında almadıysan buyuk ihitmal diğerindede vermez cunku herkes yakın sürede yapıyor kapıyı ben yapıyorm eger vermzse 20 25 dakka beklıyorm diğerini yapmaya baslıyom veriyor, sebebi herkes birbirine yaklasık surede yapıyor kapıyı ve %50 %50 gibi oldugu için sen yaptın vermedi adam yaptı verdi sen yaptın vermedi adam yaptı verdi oluyor ama sen yapmazsan 1 tane adam geçiyor vermeme olasılıgı bu sayede sonrakini sen alıyorsun seri tutturmusken devam edersen sana cıkar havoclar

KELP7784 bunu beğendi.
  6. Lyngvia

Lyngvia Guest

Merhaba,

Kapılardaki sistem öyle değildir. Tüm oyuncuların girdikleri kapılarda kendilerine özel %33'tür. Diğer oyuncuların yaptığı veya yapmakta olduğu kapılar sizin oranınızı etkilememektedir.

İyi forumlar.

7. emin misiniz adminim ben böyle olduğunu biliyorum hatta eminim denebilir bunu arkadaslarla bir çok kez denedik yüksek oranla tutuyor çünkü

8. Lyngvia

Lyngvia Guest

Merhaba,

Evet, dediğim gibi oranlar kişiye özeldir.

İyi forumlar.

9. Bu iş biraz programlama mantığı ile alakalı bir durum. Şöyle ki ihtimaller için rastgele sayı üretilmesi gerekiyor. İnsan için rastgele bir sayı sallamak kolay olsa da bilgisayarlarda rastgelelik diye bir şey yoktur. Yani bilgisayar size gerçekten rastgele bir sayı üretemez. Ürettiği şeyler genel olarak bir değişkene bağlı olarak üretilir. Örneğin en kaba tabirle basit bir rastgele sayı üreteci sistemin veya işlemcinin zaman durumunu bir fonksiyona koyup rastgele sayı üretir. Mesela saatin mili saniyesi 4564 ise buradan 4'ü alıp al sana sayı ürettim diyor. Eğer aynı milisaniyede bir işlem daha yapmak isterseniz yine 4 sonucunu alırsınız. Yani rastgelelik diye bir şey yok sadece sayı üretmek için kullanılan bir giriş var ve bu girişe göre sayı belirlenir.

Gelelim oyunumuza, oyunda da durum böyle mesela %33'lük şans ile bir item kazanacağız. Oyun şöyle yapar 0-100 arası rastgele bir sayı üretir ve sonra programcının seçimiyle eğer sayı 0-33 arasındaysa itemi ver değilse verme. Şimdi daha demin dedik ki eğer sayı üretmek için zamanı kullanırsak aynı zaman diliminde yapılan şeylerde aynı sayı üretilir. Oyunun online bir oyun ve savaş oyunu olduğunu varsayarsak aynı anda işlemlerin yapılması olası veya eskiden bir itemi satın alma işlemini çok hızlı tekrarlarsanız uriniz eksiye girip o itemden tekrarladığınız kadar alıyordunuz. Aynı durumu iris geliştirmesi için düşünün aynı anda bir çok deneme yaparsanız ve sayı üretiminiz zamana bağlı ise tüm irisler ya aynı anda gelişir ya da aynı anda gelişmez.

Kısacası oyundaki şans faktörü zamana bağlı olamaz. Bu durumu yenmek için bir çok parametre var örneğin kişinin bulunduğu kordinatı kullanabilirsiniz, gemi türünü, cephane sayısını, kullandığı lazeri vs vs. İşte bu aşamada oyunda x3 + güve ile yap kesin alırsın diyenler oluyordu ya hani eskiden işte bu buradan geliyor. Sayı üretimi gemi etkenlerine bağlı bu da aynı şeyleri yaptığınızda ödül almanızı sağlıyor. Eskiden kardeşim bir taktik bulup 10/10 almıştı zetadan ama benim gemi kesince eksi yemeyen bir gemim vardı 4 yıl önce onda 60 zetada hiç havoc çıkmadı. Başka bir örnek ise x-7 haritasında hibrit düşürdüğümüz yaratıklardan hepsinden düştüğü oldu mu? Ben eksi şeref iken (geminin o anki tüm özellikleri önemli) her kestiğimden aldım.

Toparlayacak olursak oyunda şans faktörü gemiye bağlı, donanıma, cephaneye vs bir çok şeye bağlı olarak veriliyor. Umarım açıklayıcı olmuştur.

10. şöyle bir anı anlatayım bunun üstüne şehirlerarsı otobüslerin ortak tv den film yayını yaptığı yıllar, daha koltuk arkası tv ler yok. otobüsün tv si random çalması gerekirken durmadan aynı filmi oynatıyormuş. buna kulak misafiri olunca bende müdahele edip, filmlerden bir tanesi sildim. hop random mekanizması tekrar çalışmaya başladı. random ihtimalini tükettiği anda kod, yeni bir random sallayamamaya başlıyor. bu da aslında bilgisayarın gerçek bir random gerçekleştiremediğini gösteriyor.

11. bilgisayarda rastgele diye birşey olmadığını biliyorum tamamen algoritma üzerinden yürüyen birşey bizde bunu, kendi deneyimlerimizden yapılış sırasına bağlamıştık yukarıda anlattıgım durumdan dolayı örnek olarak bir arkadasımla beraber aynı anda zetaya basladık ben biraz erken bitiriyordum ve vermiyordu 2 tanesinde o aldı bana boş cıktı sonrakine :D ben devoyu beklettim o kesti benden önce ve ona vermedi ardından ise ben kestim ve aldım, ayrıca herküllerimi 50 kapıda fulleyebilmiştim (o zamanlar çift ödül yoktu arkadaslar) bunların 4 tanesini 10 kapıda almıstım daha sonra alamamaya başlayınca, eskiden ne yaptığımı düşünmüştüm ve kapıyı saat 10. - 10.30 gibi sabah bitirdiğimi hatırladım ve daha yüksek olasılıklı elde etmeye basladım

12. Dediğim gibi bir çok faktöre bağlı olabilir bu süreç. Zaten sistem tam anlamıyla %33 ihtimalle olsaydı 100'lerce kapı yapan gemilerin içinde ortalama %33 havoc olmalıydı ama kapı sayısı ile havoc sayısı arasında böyle bir dağılım yok. Gemilere göre çok büyük farklar var.

13. anlamadığım şey gemimizne kadar ezikse o kadar mı alma ihtimalimiz artıyor demek istiyosun

14. Karatorpil

Karatorpil User

Gercektende çok mantıklı bu x1 haritasında plutus kapısına girenlerin %65 %70 ıi hetaceyi aldılar .ama x5te olanlar %10 u dahi almadı.recep baran çetin adlı kanala baktığınızda 1 günde hetace aldık diyorlar .ezik gemi ile girdikleri için çabuk almışlar

15. o zaman zetanın son bölüme nostromo ya da lenov tarzı bir gemi ile girip x3 güve mantıklı gibi geldi
    şöyle düşüyorum yanlışsam düzeltin ne kadar düşük gemi düşük lazer ve negatifi bol olan uçuş düzeni alma olasılığını artırmalı değil mi

16. Ne yazık ki bu tam olarak bilinmez. Belki haritada kalma sürenize bağlı, belki gemi tipine de bağlı belki de tüm bunların bir birleşimine bağlı. Sadece düşük gemilere verir diye bir algı ne yazık ki doğru değil.

17. Karatorpil

Karatorpil User

Ben bu taktığı deniyecem zetada

Söylede olabilir ganimet açarken sayboeg ve goliath tasarımları yerine leonov citadel düşünülebilir.genellikle ganimet açarken spearhadi kullannlar varya ganiemtten fazla birey almıyorlar çünkü biliyorlardı herkes spearhad olup ganimet açacak .normal uçuş duzeninde citadel olup açmak

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 4 Nisan 2019
  18. Viraaa

Viraaa User

size taktigi soluyorum dinleyen yok.güve + x3 cephanesi.baska hicbisey kullanmayin...

19. deneyince bana da haber verirsen sevinirim
    onu tuttum deneyeceğim. tabi bu taktikte tek iki sorum olacak kamikaze kullanmak ya da kullanmamak konusunda ne diyorsun bir de venom ekillik yeteneği kullanıp kullanmama etkisi sence nedir

20. Viraaa

Viraaa User

dedigim gayet acik güve+x3 cephanesi roketler acik olabilir.pet kullanmak yok.yetenek yok.he bide avci konfi girin.kalkansiz.full hiz full lazer.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.