Chat Cezası

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve CocктΔιℓ★ tarafından 6 Aralık 2019 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. -

Son düzenlenen: 26 Aralık 2019
  2. .Paradoks.

.Paradoks. Guest

Merhaba.

Pushing cezası sadece ve sadece pushing kuralını ihlal eden kişilere uygulanmaktadır. Ne yazik ki bu konuda forum takımı olarak bilgilerimiz sınırlı ve bu doğrultuda aldığınız ceza hakkında daha fazla yorum yapamayacağım.

Aldığınız chat cezası ile ilgili olarak GİŞ kuralları gereği hesabınızın güvenliğinden siz sorumlusunuz. Yani hesap bilgilerinizin 3. kişilerin eline geçmesinden Bigpoint sorumlu değildir. Yine Avrupta birliğinde geçerli olan GPDR yasaları gereği hesabınıza kullanıcı adı ve şifresi ile yapılan her bir giriş gerçek hesap sahibi giriş yapmış olarak kabul edilmektedir. Sz hesap bilgilerinizin 3. kişilerin eline geçmesi sonucu aldığınız chat cezasından şikayetçisiniz. Aldığınız ceza haklı bir nedenden ve kaldırlmayacağı support ekibi tarafından size bildirilmiştir.

İlaveten acaba bu bilgileir nasıl ve nereden elde ettiniz? Açıklayabilir misiniz?
    İyi forumlar.

Ataaa bunu beğendi.
  3. .Paradoks.

.Paradoks. Guest

Merhaba,

Hesabınızın giriş bilgileri olmadan başka birinin girdiğini Bigpoint dışında tespit etmenizin nasıl olduğunu gerçekten anlayamadım hala.

Ne yazik ki forum takımı olarak forum kuralları gereği chat kısmı üzerinde yetkimiz bulunmuyor.
    Bu konu ile ilgili bizlerin yapabileceği bir işlem bulunmuyor.
    Support ekibine durumu incelenmesi için tekrar iletebilirsiniz.

İyi forumlar.

4. zalim

zalim User

Ben çok saçma buluyoum vpn kullanan çok insan var açık kalmış olabilir,unutmuş olabilir ama destek ekinden hiçbir destek olmaması ama adı destek ekibi ne faydası var ben anlamadım ki ozaman gerçekten hiç bir oyuncunun sorunu acaba çözüldü mü?Yanlış anlamayın formda olsun oyunda olsun bizzat bende dahil bir faydalarını görmedim.Ctrl+c Ctrl+v bunun dışında birşey yaptıklarını görmedim ben nelerden bahsediyorum Destek ekibi bana 1 cümle ile cevap vermiş yazdıklarımı okumadığı okadar açıkki şaşırıyorum.

5. Bana da yazdığım hiç bir şey okumamış gibi bir cevap verdiler 2. mesajımda banı mı açtılar fakat çok karizmatik yazmıştım :)
    Kuralları tam bilmiyorum fakat bildiğim kadarıyla ceza hesaba geldiği için kimin küfür ettiğinin bir önemi yok o hesaptan edildiyse o hesap ban yer, kuzenim yazmış olaylarına yer yok yani
    Söylemek istediğim oyun içindeki birey o hesaptır o hesaba giren bir çok kişi değil.

6. Sahmeran

Sahmeran User

Hesabınıza 15 günlük pushing banı sırasında giriş yapıldığını nasıl tespit ettiniz? Cidden bende merak ettim.

7. Minerva

Minerva Guest

Merhaba,

Bahsetmiş olduğunuz durum GİŞ gereği yasaktır ve ihlali durumunda cezai karşılığı vardır.
    Bu nedenle açık kalmış olabilir, unutulmuş olabilir gibi mazeretler geçerli olmamaktadır. Çünkü bizzat bunların olmamasını sağlamak kullanıcının sorumluluğundadır. Sorununuzu açık ve anlaşılır bir biçimde iletmiş olmanız sonrasında Destek Ekibi'nin de size yeterince yardımcı olamaması gibi bir durum söz konusu değildir. Yetkileri dahilince yapabilecekleri her şeyi yaparak, gerekli yönlendirmelerle size yardımcı olacaklardır. Aynı şekilde forum üzerinden de bizler yetkilerimiz ve bilgilerimiz yettiğince sizlere yardımcı olmaktayız. İletişim iki taraflı gerçekleştirilir ve her iki tarafın da sorumluluğundadır.

Aynen öyle efenim, hatta belirtmiş olduğunuz durum mazaret sayılmamakla birlikte hesap paylaşımına girdiği için ayrıca yasaktır. :)
    İyi forumlar.

Ataaa, (E)(R)D(E)(M)34 ve .Paradoks. bunu beğendi.
  8. zalim

zalim User

Ben bir kaç oyun daha oynuyorum ama böyle saçmalık görmedim herşeye GİRİŞ kuralı deyip işin içinden sıyrılıyorsunuz gelişen teknoloji ile bir sürü cihazda yazılımda açıklar var bu oyunda bile sayısız açık var bunlarda biride bot.Ne yapmamı bekliyorsunuz yazılımmı geliştireyim antivürüs mü kullanayım belkide bigpoint kendi çaldırıyor bilgileri olamazmı koscoca şirketlerde bile açıklar olurken neden herşeyi oyunuculara atan bir sistem olabilir ki.

9. .Paradoks.

.Paradoks. Guest

Merhaba,

Elinizde eğer bir kanıt varsa buyrun paylaşın. Eğer yoksa bu şekilde asılsız ittihamlarda bulunamazsınız! Eğer Bigpoint kanyaklı bir güvenlik açığı nedeni ile hesap bilgilerinin sızması gibi bir durum olsa idi (böyle bir durum söz konusu değildir!) bu durumu zaten sizlerle derhal bildirir ve gerekli işlemler için prosedürler başlatılırdı! Lakin kişi 3. parti yazılım, 3. kişilere güvenerek hesap bilgilerini paylaşırsa bu durumdan asla Bigpoint sorumlu olamaz!

İyi forumlar.

10. zalim

zalim User

Siz benim ne demek istediğimi anlamadınız heralde internette bir sürü açık olabileceğini söylüyorum istemeden hesabın şifresini ele geçirebileceklerini bu durumda hangi şirket oyunun arkasında durmaz tüm güvenlik ile olabilecek herşeyi GiŞ e koyulmuş yani oyunculara atılmış siz sadece bu oyunumu oynadınız diğer oyunlarda eğer daha önce satın almış olduğun birşeyin faturası ile ıspat edersen sana tekarardan hesabını verebiliyorlar.Burda oyun ismi verirdim ama yasak olduğu için vermiyorum ve üstüne bu bir bilgisayar oyunu ben bu oyunu internet kafedede oynayabilirim belki hesabım orda çalındı sonuçta olabilecek olanları söyledim.bigpoint in tüm sorumluluğu oyunculara atmasını aklım almıyor.En basitinden form neye yarıyor bugün kod dağıtıldı chatten öğreniyorum forma oyuncular konu açıyor yani demek istediğim biz bize kalmışız kimsenin umrunda değiliz.

11. .Paradoks.

.Paradoks. Guest

Merhaba,

Hesabın çalınması durumunda iadesi işlemi 2019 yılının ilk aylarına kadar yapılıyordu. Ama sonradan bu işlem durduruldu. Peki neden?
    Cevap yasal zorunluluklar. Avrupa Birliğinde yürürlülüğe giren GPDR yasaları gereği, Bigpoint oyuncunun hesabı üzerinde, eğer çalınan hesabın giriş bilgileri ile giriş yapılmışsa ve e-posta adresinden yine normalde olması gereken prosedürler ile e-posta değişimi yapılmışsa iade işlemini yapamıyor. Çünkü az önce de vurguladığım gibi, hesabın giriş bilgileri ve normal prosedürler dahilinde e-postası değiştirilmiş. Yani Bigpoint sunucularından herhangi bir veri ihlali sonucu bu bilgilerin açığa çıkması veya değiştirilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Sanal ortamda bir çok yöntem ile kişisel verilerin çalınmasına yönelik adımlar mevcut, lakin küçük bir kaç adım ile verilerinizin çalınmasının önüne rahatlıkla geçebilirsiniz. Örneğin, e-posta adresinizin için 2 adımlı doğrulamayı aktifleştirmek gibi.

Yani anlayacağınız, yasal zorunluluklar nedeni ile hesap iadesi yapılamıyor. Bu durumda hesap güvenliğinin sağlanması (Bigpoint kaynaklı açıklar değilse) oyuncunun, hesap sahibinin kendi sorumluluğundadır.

İlaveten bonus kodu ile ilgili şu detayı paylaşmak isterim. DarkOrbit bir çok sosyal ağda resmi hesaplara sahip ve bu hesapların sık kullanılmasını istiyor. Bu nedenle Facebook sayfası gibi sosyal medya hesaplrını takip eden üyelere bazı küçük detayları daha önceden duyurmaktadır. Yani küçük bir taktik diyebiliriz.

İyi forumlar.

Minerva bunu beğendi.
  12. Minerva

Minerva Guest

Merhaba,

Lütfen görüşlerinizi belirtirken üslubunuza dikkat ediniz. Oyun içerisinde haksız kazanç sağlayan kimsenin korunması gibi bir durum söz konusu dahi değildir. Bununla ilgili spekülasyon yaratmayınız. Oyuna para harcamanız tamamen sizin kişisel tercihinizdir, hiçbir oyunda para harcıyorsunuz diye kurallardan muaf sayılmazsınız.

İyi forumlar.

Ataaa, Saldırı-Hattı ve .Paradoks. bunu beğendi.