Konu İçeriğine Müdahil

Konusu 'Konuşmacı köşesi' forumundadır ve _KIYAMET_ tarafından 12 Haziran 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Böyle bir mesajla konu açılıyor.

Verilen cevap bu ;

- Eğer ortada bir pushing varsa haksız kazanç olmuyor mu ?
    - Açıklamadan/Mesajdan haksız kazanç olup olmadığına nerden karar verdiniz ?
    - Oyunun PvP / PvE üzerine kurulu olup olmaması ile ilgili bir durum yazmamış aslında

Oyuna yeni başladığını belirtip yüksek levelde ve güçlü gemilerin düşük levelde zayıf olan gemileri kesmesinin doğru olmadığını belirtmiş aslında.
    Bir çok Pvp tarzı oyunda belli bir levele kadar koruma oluyor. Zor bir şey değil.

- Oyunun PvP ayağında hangi oyuncuları tehdit etmiş bu arkadaş merak ettim. :)
    - Güçlü bir oyuncu ile savaşmak isteyip istememekle bir çoğu kurtulamıyor. Birisinden kaçıp kurtulsa başkasına yakalanabiliyor. Harita değiştirmek , ara vermek filan geçici çözümlerden. Ayrıca yeni başlamış düşük levelli oyuncular hangi kapıyı nasıl açacak ve kapıya girecek ? :D

- "Konunuzun genel konu bandında değeri bulunmamaktadır" ne demektir ?

Yani böyle bir cevap verip bir de " Uygun cevap verildiğinden dolayı kilitlenmesi uygundur." yazmak ? Bilemedim.

Forumun durumu iyice kötüye gidiyor anlaşılan.

2. lEfe

lEfe User

Nostalji olsun diye arkadaşlarımla tr1-5e başlamıştık 1-3 de saimon mordon kesip flax alırdık ve portaldan çıkartmazdı 50 arge full+full oyuncular. Bigpoint bu alanda bir şey yapacağını sanmam ama 50 arge oyuncular flaxlı oyuncu kesmeye utanmalı...
    Benim darkorbit eğlencem arkadaşlarımla sesli konuşup görev yapıp takılıp eğlenmek
    tr1-5de kasılamadık küresele başladık bi süre oynayıp heves alıp bırakmayı düşünüyoruz

Son düzenlenen: 12 Haziran 2021
  3. kaptan34

kaptan34 Board Administrator Team Darkorbit

Merhaba,

Pushing kriterlerini bildiğinizi pek sanmıyorum; savaş durumunda haksız kazanç olmaması durumunda buna pushing diyemeyiz.
    Mesaj içeriğinden.
    Açıklama tarafı benim tarafımca yapılmaktadır. Soru üzerine açıklama değil; detay üzerine belirtiyorum. Savaştan kaçmak veya savaşmamak isteyen oyuncuya yönelik çözüm. Oyuncu imha olması durumunda bunu "oyuncu tehditi" adı altında "pushing" ile sisteme yediremez :).
    Bu yönde PvE sunucusunda oyuncu oynayabilir. Normal sunucularda haksız olmadığı sürece oyun savaş oyunudur.
    "Az çoktur" grup halinde kasılmak ve diğer oyuncular ile yardımlaşmak mevcut oyun sisteminde ileriye atılmasını sağlayacaktır.
    :confused.: bu oyuncu kasılmıyor mu? haritada sadece savaş mı var??:confused.::confused.:
    İçerik Support ayağını bağlamaktadır.
    Konu içeriği genel ilerleyiş vs. üzerine değildir. Support Takımına iletilmelidir. İletilmesini de uygun bulmuyorum zaten.
    :confused.:

İyi Forumlar.

Son düzenlenen: 12 Haziran 2021
    .Mephistos. ve YARGU bunu beğendi.
  4. -333-

-333- User

yaptığın doğru değil kaptan 34 adam ne demiş sen ne anlamışsın kaldıki senin anladığını anlatmaya çalışmış olsa dahi senin işin fikir yürütmek değil gerekeni söylemek olmalı kaldıki senin asli görevin forum düzenini sağlamak..adam yeni oyuna döndüm diyor zayıfım diyor sen git gg kapısı yap diyorsun acaba kapısı varmı yada harita değiş diyorsun belki o haritada görevi vardır vs..

5. kaptan34

Mehraba,

Sorunun çözümü pushing değildir. "Şimdiye kadar bu şekilde beni 20 defa şu oyuncu kesti buna yönelik işlem yapınız." Diyenleri de gördük. Oyunu oynayan oyuncunun oynama hakkını kural istismarı ile kimsenin elinden alamazsınız. Bu durum hakkındaki hem benim hemde diğer moderatör arkadaşlarımızın görüşü aynıdır. Kaldı ki konunun çözümü burada yapılmamaktadır.

İyi Forumlar.

Son düzenlenen: 13 Haziran 2021
  6. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Zaten pek bir şey yaptıkları yok senelerdir. :) En son işte Küresel PvE server açtılar ama orada da durumlar pek farklı değil. Hatta illegal program-bot vs kullananlar için daha cazip oldu. Saldırı koruması olduğu ve oyuncuya saldırmadıkça kalmadığı için bota vs daha rahat atıyorlar. :D :)
    Merak etmeyin. Pushing ne , nedir , nasıldır , kriterleri nelerdir oldukça iyi biliyorum. Oldukça uzun bir zaman Darkorbit takımında görev yaptım.

Forumdaki yazılardan pushing var mı yok mu ve haksız kazanç var mı yok mu belli olmaz. Sistem kayıtlarındaki verilere bağlı olarak belli olur. Ayrıca bir oyuncu bir başka oyucuyu imha ettiğinde bir takım kazançları oluyor. TP , ŞP veya göreve işlemesi gibi şeyler. Bunlar kazanç değilse yorum yok. :D
    Yukarıda da belirttiğim gibi forumdaki yazılardan bu veriye ulaşılamaz. Sistem kayıtlarındaki verilerle anlaşılır.
    Açıklama hem soru üzerine hem detaya göre yapılır. Kaldı ki detayda oyuncu savaştan kaçıyorum/kaçmak istiyorum diye belirtmemiş aslında. Şimdi anlamadığınız kısım 15-25 vb seviyelerdeki oyuncuların 5-12 gibi seviyelerdeki güçsüz , zayıf ve geliştmekte olan oyuncuları imha etmesinin bu oyuncular üzerinde olumsuz etki yaptığı ile ilgili yazdığıdır. Bu durumda oyuncu kaybı yaşanacağını belirtiyor ki zaten durum bu şekilde. Güçlü oyuncuların güçsüz oyuncuları sürekli kesmesi ( ister pushing sayılsın ister sayılmasın ) oyuna zarar veriyor. Bunu senelerdir hadi merkez anlamıyor görevlilerin de çoğu anlamıyor görüldüğü üzere :) :D

Oyuncu imha olması durumunda "oyuncu tehditi" adı altında "pushing" ile ilgili sisteme yedirmeye çalışmıyor ki zaten çalışamaz. Sistemdeki verilere göre eğer pushing olarak tespit edilirse pushing'tir.
    PvE sunucusunda da belli durumlarda PvP etkin olabiliyor. Mevcut sunucularda level koruması gibi birşey getilmesi çok zor olmasa gerek. Ayrıca normal sunucularda haksız kazanç olup olmadığını yine sistemdeki verilere bağlı olarak belli olmaktadır. Forumda yazılan mesajlara göre değil.

Bu arada zaten bir çok kişi Darkorbit'in uzay savaş oyunu olduğunu biliyordur. :) Satranç , futbol veya araba yarışı diye başlayan var mı bilmiyorum. :D :)
    Grup halinde kasılmak , görev yapmak , diğer oyuncular ile yardımlaşmak vs mi kaldı ? Oyun çok uzun zamandır bireysel hale geldi. Oyundaki yenilikler belli bir güce sahip hesaplar için tek başına oynamayı getirdi. Eskisi gibi grupla kasılmak , görev yapmak , diğer oyuncularla yardımlaşmak filan kalmadı. Oyundaki klan mantığı bile kalmadı. :)
    Yeni başlamış , zayıf ve gelişmekte olan oyuncular kasılmaya , görev yapmaya vs uğraşıyor. Tabi yüksek seviyeli , güçlü ve gelişmiş oyunculardan fırsat bulduklarıda. :)

Boş vaktinizde sıfırdan bir hesap açıp 1 ay oynamayı,kasılmayı,görev yapmayı vs deneyin bakalım kasılıp kasılamıyorlar mı tecrübe etmiş olursunuz. Ayrıca bu önerim oyun yapımcıları , teknik ekip vb kişiler içinde geçerli ama iletemiyorum kendilerine :D :) Zahmet olmazsa onlara da iletirseniz sevinirim. :D

Haritalarda illegal program ( tutucu , bot vb ) kullananlar çoğunlukta geriye 3-5 hakkıyla el emeği ile oynayanlar var. :D :) Bu illegal programcılar pc'de olmadıklarında otomatik kastırıyorlar sonra pc'ye oturduklarında baskına vs gidiyorlar. Özellikle düşük seviyedeki oyuncuları imha ediyorlar. :) :D
    O zaman "Forumda yapabileceğimiz bir şey yok. Bahsettiğiniz durum için supportla iletişime geçebilirsiniz" tarzında yazmak varken "Konunuzun genel konu bandında değeri bulunmamaktadır" yazmak ne bileyim. :confused.::eek:o_O
    Hadi diyelim ki genel ilerleyiş vs üzerine değil. Peki yazdığınız ve konuyu kapattığınız mesajda support'a yönlendirdiğiniz kısmı ben mi göremedim ? Support'a iletebilirsiniz vb yazı yok. Ayrıca bazı durumlarda kişisel görüş veya düşüncelerinizi yazabilirsiniz belki ama bazı durumlarda olması gereken standart prosedürü uygulamanız gerekir. :)
    Anlamayacağınızı tahmin etmiştim. :) O zaman açıklık getireyim. :)

Eskiden görevliler bu tarz fevri veya kişisel mesaj yazmamaya dikkat ederdi. Fakat mesajların çoğu artık bu şekilde olmaya başlamış olduğu için o şekilde yazmıştım. :) :D
    Kural istismarı derken ? :D Oyun hakkındaki GİŞ kurallarını pek uygulamayan şirket mi yoksa oyuncular mı ? :) :D

GİŞ kurallarında illegal program ( Bot , otomatik tutucu vs oyuna dışardan müdahale eden yazılımlar ) yasak ve ayrıca oyunda oluşan bug yani oyun açığının bilerek isteyerek haksız kazanç elde etmek için kullanmak yasak. Fakat gel gelelim illegal program kullanlar senelerdir kullanmaya devam ediyor. Ceza diye 1 hafta hadi diyelim 2 hafta gemi kapatma ile bir kaç şeyi geri almakla mı oluyor ? Oyun açıklarını kullanıp sömürenler içinde durumlar aynı maalesef. 1-2 hafta hesap kapatma sonra bir iki şeyi geri alma filan. Uridium bugu vardı bu uridium ile bir çok şey yapılır. Bol bol kapı açılır TP , ŞP vs kasılır. Cephane vs artık alınabilen ne varsa alınır.

Neyse sizleri de anlıyorum fakat bazı durumlarda cevaplar çok saçma oluyor maalesef. :confused.::eek:

-UZMAN_ADAM- bunu beğendi.
  7. can123can

can123can User

acıklamayı yapan admın herhalde oyunu oynamıyor yada arkadasın bot kulandıgını varsaydıgı ıcın oyle konusmus cunku darkorbitte kapı acmak botsuz hıc kolay deıl yenı baslayanlar icin: 1 saat oyuna gırıp 10-20 krıstalın/krıstalon kestıgınız zmn hemen hop fulenmıyosunuz +eskıden kacma olanagı falan vardı ama şimdi kalkan delmelı avcı bı gemı yenı baslayan bırını porta atlama tusuna bastıgı halde kesebılır hasarlar cok yulsek cunku admınımız kaçın dıerek ayrıca guldurmustur allah da onu guldursun
    ama uslubu hıc hosuma gıtmedı

8. Adam dogru soylemis ve pushing cezasinin varligini bilmeden pushinge ornek vermis, verdiginiz 20 kesim ornegi de pushing. Oyuna yeni baslayan gucsuz adam kotu biri oldugu icin citadel alip zorla kendini iyi kalpli guclu beyefendiye kestiriyor guclu oyuncu ne yapsin derseniz pushing yapmamak icin sizin tavsiyenizi dinleyip harita degistirip oyunu birakabilir.

Puşing Nedir ?

PUSHING hangi yöntemle kullanılırsa kullanılsın oyun içinde haksız biçimde puan yükseltme ,avantaj elde etme işlemine denilir.
    Başka bir oyuncuyu sistem artık ödül vermediği halde sürekli kesmeye devam etmek pushing cezası almanıza neden olur. Sistem, oyuncuyu fazla kesmemeniz için konulmuştur. Ödül vermeyen bir oyuncuyu kesmeye devam etmek ceza almanıza neden olur.

9. kaptan34

Merhaba,

Anlaşılan bilginiz eksik kalmış. Oyuncunun yazımından ne demek istediğini anlayabilmeniz gerekiyor. Bulunduğunuz dönemin pushing kuralları ile mevcut dönemi de kıyaslamanız ilginç bir durum. :)
    Şimdik:
    Forum; oyuncu kullanım paneli gözükmemektedır.
    Pushing için hesap içi kullanım bilgisi "log kaydı" gerekiyor.
    Oyuncu imha sınırına ulaşılması durumunda görev işlemeye devam etmeyecektir. TP-ŞF kazandırmayacaktır. Ancak bu durum etkinlik içeriklerinde değişiklik göstermektedir. İstismar dediğimiz durum burada başlıyor. Takım kazancı da olmuyor. :D
    Evet evet, bunu bilmeyen kalmamıştır. Ancak bazı şeyler de kontrol edilebiliniyor. :).
    Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Ne tür bir konu içeriğine müdahil olduğunuzu; "ESKİ" görevli kimliğinize sığınarak bakmayı kesin. ;)
    Ne :D hahaha buna güldüm ya. Oyunu ne kadar süredir oynuyorsunuz sorabilir miyim?
    Şimdi bunuda açıklayayım; oyuncular oyuncuyu haritadan çıkarma tabirini kullanır. Bilmiyorsanız konu açın detaylı bir şekilde anlatayım. :cool:
    Oyuncu isteği ile.
    Gelişen oyuncular görev içeriğini nasıl yerine getirecek?
    Şikayet edilmediği sürece bunu bilemezsiniz :).
    Aynı şey dönüp dolaşıyor.
    -Madı mı? pardon bu oyunu oynuyor musunuz? veya neden oynuyorsunuz. :D
    Gelen içerikler bireysel oyuncuları da güçlendirmeye yönelik olduğu doğru. Ancak sunucuya bağlı olarak değişiklik gösterecektir.
    Görmedim, duymadım ve bilmiyorum :). Harita gücü önemlidir.
    Topluluk güçtür. Bireysel düşünmeniz sizin suçunuzdur. Düşünce yükümlülüğünü kabul etmiyorum. :)
    Bu da oyun yapımcılarının sorunu. Müdahil olduğum bölüm ile ilgili işlemler yapıyorum.
    ;)
    Bende bir oyuncuyum; yetkiliyim; kişisel görüşlerim ile birlikte açıklama yaparım. Robot değilim. :)
    Belirttiğiniz emojide sorunsal bir durum sorulmuştur.
    Bu durumda bizi alakadar etmiyor. Biz görevimizi yerine getirmekle yükümlüyüz.
    Öncelikle oyuncuyu 3. parti kullanımına teşvik ediyorsunuz. 2 günde bir oyuncu hesabını arkadaşları ile birlikte uygun bir düzeye getirmesi mümkündür. Oyuncu kaçamıyorsa; çözüm yöntemleri de sunulmuştur.

İyi Forumlar.

10. yahya.43

yahya.43 User

Daha türkçeyi düzgün kullanamıyor. Diyer nedir ? Doğrusunu söyleyelim de kulağına küpe olsun bali, ''diyer'' değil ''diğer'' diye yazılır forum modaratörü.

11. kaptan34

Merhaba,

Sevgili oyuncu. Soru işareti ayrı yazılmaz. Önce kendi söküğünüzü dikin. Sonra yargıtaya geçebilirsiniz. 10 parmak 10 maharet :). Unutmayın bende insanım karşılık veririm. Kirinizi temizlemeden temizliği sorgulamayın. "-bali" aynı yola çıktınız doğrusu "bari" ;)

Uyarınız için teşekkür ederim. Mesajda gerekli düzenleme olmuştur.

İyi Forumlar.

Son düzenlenen: 13 Haziran 2021
  12. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Size göre öyle anlaşılan. :) Oyuncunun yazdığından benim anladığım oyuna tekrar başlayıp yeni bir hesap açmış ve o hesapla bir şeyler yaparak oynamaya çalışıyor. Fakat kendisinden güçlü bir gemi musallat olmuş patlatıp durmuş ve bunun normal olmadığını söylüyor. Oyuncunun yazdıklarından nasıl bir anlam çıkardınız orası ayrı bir durum zaten. Sanırım illegal program kullandığını bu nedenle 15-20 kere imha edildiğini filan çıkardınız. :) Bu şekildeyse bile forumda siz buna karar vererek yaklaşımda bulunamazsınız. Çünkü oyunucunun hesabını inceleyip ne yapmış ne etmiş vb bilgilere ulaşma imkanınız yok. Yetkisi olanda foruma her böyle mesaj yazanın hesabını mı inceliyor ? :D :) Benim dönemimdeki pushing ile şimdi olan pushing arasında pek fark yok. Şimdi sadece belli sayıda imha edilince TP , ŞP vs gibi şeyler gelmiyor. Fakat temelde pushing'in tanımı değişmiyor. ;)
    Bunu zaten ben söyledim. Belli kişiler hesap inceleyebiliyor. Bu nedenle forumda yazılanlardan pushing var mı yok mu kesin bir sonuca ulaşılamaz. Size göre pushing yoktur bana göre vardır. Fakat gerçek olan bir şey varsa o da sistemdeki verilere göre olup olmadığıdır.

Oyuncu imha sınırına ulaşmadığı durumda göreve işlemeyecek mi ? :) Yanlış biliyor olmayasınız ? Tamam belli bir sayıda imha edilince imha edene TP , ŞP gibi şeyler gitmiyor. Fakat X gemi , X tasarım imha et vb görevlere işliyor. :) Hadi diyelim ki ben bilmiyorum yani dediğiniz gibi göreve filan işlemiyor. Peki bu TP , ŞP vb şeyler gelmediği halde imha etmeye devam edenlerin amacı ne ? TP , ŞP gelmiyor , göreve işlemiyor yani ortada bir kazancı yok. Zevkine imha ediyor diyebilirsiniz , bu savaş oyunu diyebilirsiniz vs ama o zaman bu pushing kavramı niye var ? Ayrıca son güncelleme ile neden belli sayıda imha edince TP , ŞP gelmemeye başlıyor ? :D :)
    Bilmeyenler varmış demek ki. :D Neyse detaya girmeyeceğim. :) Bazı şeylerin kontrol edilebildiğini biliyorum. Belli kişilerde panel ve kontrol yetkisi var. Fakat bu bahsi geçen üyeden forumda yazdığından şüphelendiniz gidip şu hesabı kontrol eder misiniz filan mı dediniz ? Derken bu kişinin hesabı incelendi ve pushing kesin gibi bir sonuç mu çıktı ? Dönüp dolaşıp forumda yazılanlarla %100 kesin bir sonuca ulaşamazsınız.
    Olayı birisinin çok yanlış anladığı kesin fakat o ben değilim maalesef. :) Konuya "ESKİ" görevli kimliğimle müdahil olmadım sıradan bir oyuncu ve forum kullanıcısı olarak yazdığınız mesajı uygun bulmadığım için müdahil oldum. Kusura bakmayın fakat yazdığınız mesaj ortada sizin inatla ortaya attığınızla alakası yok. Tekrar belirteyim ; " Forumda yapabileceğimiz bir şey yok fakat eğer bildirmek isterseniz support'a bildirebilirsiniz. " tarzında yazmış olsaydınız çok farklıydı. :)
    Ne kadar güzel. :) :D Oyunu epey uzun bir süre oynadım merak etmeyin. Ayrıca istemci daha stabil ve oyun daha adil olsa GİŞ kuralları gerçekten uygulansa oynamaya da devam edebilirdim. Fakat maalesef istemci stabil değil oyunda da adalet yok GİŞ kuralları gerçekten uygulanmıyor.
    Açıklık getirdiğiniz kısma gelince "haritadan çıkarma" belki şimdi kullanılıyordur. :) Çünkü doğru dürüst oyuncu kalmadı. Ben daha çok "harita boşaltma" tabirinin kullanıldığı dönemler zevk alarak oynuyordum. Düşman şirket haritasına baskına gider "haritayı boşaltırdık" diyeyim. :) :D Merak etmeyin biliyorum. :D
    Doğrudur. Zira adı üzerinde "Kürsel PvE server. :D Sonuç itibari ile şu anda mevcut olan server'larda da bir takım düzenlemeler yapılabilir. Biraz kodlamaya bakar. :) :D
    Şirket o zaman görevleri ona göre ayarlayacak. Ayrıca görevlerde 20 seviye oyuncu için git 1-10 seviye vs oyuncuyu imha et gibi bir görev açıklaması görmedim. Belli gemi ve tasarımlarla ilgili görevler var. Düşman imha etme görevleri var. Fakat bir level koruması olmadığı için görev yapıcam diye 20 seviye bilmem kaç arge vs oyuncu gidiyor x-2 , x-3 haritalarında görev yapmaya vs çalışan düşük seviyedeki zayıf oyuncuları imha ediyorlar. Ondan sonra o oyuncular ne kadar oyuna devam edebilir ki!
    Forumdaki yazıdan siz anlayabiliyorsunuz. :D Ayrıca Pushing sistemi şikayet üzerine mi çalışıyor ? Benim bildiğim genel olarak sistemsel olarak çalışıyor. İlave olarak şikayet üzerine belli kişiler panelden girip o hesabı inceliyor. Temel olarak oyun sistemine bağlı olarak çalışıyor. :)
    Oyuncuların derdini anlatabileceği tek kanal forumdur ve doğal olarak aynı şeyler yazılabilir. Bu arada ben bu yazdığımı oyunucun forumda yazdığı mesaja göre değil olması gerekenin yazılması gerektiğini belirtmek için yazmıştım. :D :)
    Evet -Madı yani kalmadı. Ben bu oyunu uzun zaman oynadım merak etmeyin. Sürekli bunu soruyorsunuz fakat tekrar tekrar sormanıza gerek yok. Hemde hakkıyla oynayanların ve oyuncunun çok olduğu dönemlerde de oynadım. Son zamanlarda oynamıyorum/oynayamıyorum çünkü bize itelenen istemci stabil değil. Yazıların bir çoğu gözükmüyor. Sorun yaşadığım için oynamıyorum fakat bu server'lardan veya oyuncuların durumlarından haberdar olmadığım anlamına gelmiyor.

Eskisi gibi 3-5 kişi klansız vs grup olup kasılan , görev yapan , baskına giden pek yok. Çoğu kişi atıyor bota gemiler otomatik oradan oraya uçup kamuflajlı halde bonus kutusu topluyor , bazıların npc imha ediyor vs fakat öyle eskisi gibi kasılan-görev yapan pek yok.
    Yanlışınız var. Gelen içerikle bireysel oyuncuları güçlendirmeye yönelik değildi fakat getirdikleri yenilikler oyuncuları bireyselliğe yönlendirdi. Çünkü belli bir düzeyde olan gemiler tek başına kasılma , görev yapma ve baskına gitme gibi özellikler getirdi. Sizin dediğiniz o grup halinde kasılmalar , görev yapmalar veya baskınlara gitmeler epey geride kaldı. Eskiler bilir haritalarda millet bir birine grup atardı. Klanlı veye klansız 3-5 vs sayıda kişi grup halinde kasılır veya görev yapardı. Klanlar veya belli arkadaş grubu olanlar 15-20 hatta daha eski dönemlerde 40-50 gemi baskına giderdi. Şimdi böyle şeylerin olduğunda ısrar ediyorsanız o zaman sizin oynadığınız server harika diyebilirim. :) :D Her server böyle değil. :)
    Gerçekten çok ilginç , hayret verici ve inanamıyorum. :D :) Harita gücü önemlidir tabi ki fakat bir çok hesap nerdeyse 20 saat kesintisiz oyunda kalabiliyor. :) Kalan 4 saat uyumak , yemek , iş vb şeyler için çok fazla gerçekten :D :)
    Benim yazdığımla bu nasıl bir bağlantı pek çözemedim.

Ben " Boş vaktinizde sıfırdan bir hesap açıp 1 ay oynamayı,kasılmayı,görev yapmayı vs deneyin bakalım kasılıp kasılamıyorlar mı tecrübe etmiş olursunuz. " yazmıştım.

Oyuna yeni başlamış 3-5-8-10 vs seviyelerdeki oyuncularla gelişmiş 15-16-18-20 vs seviyelerdeki oyuncuların arasında bir topluluk durumu yok genel olarak. Eğer oyuna alttan yeni oyuncular gelip kalıcı olsaydı server'larda oyuncu sayıları bu kadar az olmazdı. Ben bireysel düşünmüyorum aksine ben grup/klan vs olarak oynama taraftarıyım. Zaten oyunda grup kurma özelliği var isteyen grupla oynasın diye ve ayrıca klan gibi bir sistem var. Fakat yine diyorum bunların hiç birisi eskisi gibi değil.

Ortada bir düşünce yok ki yükümlüğünüz olsun. Ben sadece oyuna yeni başlamış oyuncuların durumunu anlamanız için sıfırdan bir hesap açıp 1 ay oynayıp görev vs yapmaya çalışın diye bir öneride bulundum. :)
    Ben zaten forum , chat vs görevlilerinin sorunu diye bir şey yazmadım. Sadece bir durum tespiti yaptım. Zaten oyunla ilgili yaptırım vs yetkisi merkezde bunu bir çok kişi biliyor. :) Peki madem o zaman müdahil olduğunuz bölüm ile ilgili işlemler yapmaya devam ediniz. :D :)
    Daha önceden belirttiğim gibi bende zamanında görev yaptım. FM , SMOD , eskiden Forum Admin'i vardı FA , Board Admin'lik BA'lıkta yaptım. Gittim geldim FM , SMOD derken gittim geldim FM'lik ve en son dönmemek üzere bıraktım.
    Fakat kişisel görüşlerinizi katarak açıklama yapabileceğiniz durumlar varken kişisel görüşlerinizi katmadan açıklama/mesaj yazmanız gereken durumlarda var. Kişisel görüş katmamanız gereken durumlarda robot olmuyorsunuz merak etmeyin. :) :D
    Bazılarına göre sorunsal bi durumdur. :D
    Sizi nasıl alakadar etmiyor ? O zaman siz Bigpoint/Darkorbit adına burada görev yapmıyorsunuz. Bireysel olarak gönüllü oldunuz ve gelip bireysel olarak görev yapıyorsunuz. :) Bu bildirimleri,geri dönüşleri , şikayetleri rapor etmek sizi alakadar ediyor. Burada Bigpoint/Darkorbit adına aracı olarak görev yapıyorsunuz. :D

O zaman bazı durumlarda kişisel görüş katmak yerine olması gerektiği gibi mesaj yazıp davranılması gerektiği gibi rapor edilmesi gereken bir durum varsa rapor etmekte sizin görevleriniz arasında. :) ;)
    --------------------------------
    Arkadaşın yazdığı sitem/şikayet içeren mesajdan 3. parti "Yazılım" kullanıma teşvik anlamını "darkorbitte kapı acmak botsuz hıc kolay deıl yenı baslayanlar icin" yazdı diye mi çıkardınız ? :) Eğer öyle ise sitem/şikayet nedir bilinmesi gerekiyor. :D

2 günde bir oyuncu hesabını arkaşları ile uygun bir düzeye getirmesi mümkün derken ? Oyuna her yeni başlayanın belli bir düzeyde 3-5 arkadaşı mı oluyor oyunda ? :D

Gerçekten oyuna yeni başlayanlar hakkında bir fikriniz yok.
    Neyse ben daha da bir şey demiyorum. :D :)

-UZMAN_ADAM- bunu beğendi.
  13. hayaligenc

hayaligenc User

Selamlar herkese,

biraz ortam gerilmiş sanırım. Hiç gerginliğe gerek yok arkadaşlar :) Bazı mesajlar sanırım farklı anlamlara kaymış, sizlerden istirhamım bu tarz durumlarda 2'li münakaşalara girmemenizdir. Moderatörlerin hataları var ise de bunu bize güzel üslupla bildirebilirsiniz :) Her daim olumsuz eleştirilere açığım.

İlgili moderatör arkadaşımızı uyaracağım :) Bu tartışmanın uzamasını istemiyorum. Anlayışınız için sonsuz teşekkürler :)

Gelelim sizin yazılarınıza.

Sizinle beraber yıllarca çalıştık, bir zamanlar admininizdim belli ki sizi iyi yetiştirememişim. Zira bu tarz tartışmaların forum üzerinden yapılmadığını bilmenize rağmen hala yapmanız açıkcası traji komiklikten başka bir şey değil. Zira geçmişte bu tarz durumlar olması durumunda supporta yönlendirdiğimizi pekala biliyorsunuz.

Dünden bu yana ne değişti bilmek istemiyorum açıkcası :) Kurallar yine aynı kurallar (forum kurallarından kastediyorum). Zira moderatörlerimizin muhakkak yanlışları olabilir. Tabii ki bu yanlışları düzeltmek biz adminlerin en öncelikli görevlerinden biridir. Kıdemli olmanıza rağmen (sürekli eskiyim diyorsunuz) moderatörlere güzel nasihatlarda bulunacağınıza aksine durumu daha da çok alevlendirmişsiniz. Demek ki burada iyi bir niyet yok...

BP şirketinin aldığı kararları beğenmeyebilirsiniz, yapılan uygulamalara olumsuz mesajınızı yazabilirsiniz (kurallar çerçevesinde) ama şirketin aldığı aksiyon ve kararlar üzerinden moderatörlere karşı yüklenmeye asla ama asla müdahale etmem!

Son olarak zat-i alilerinize nacizane tavsiyem "Eşek derviş olmaz odun çekmekle tekkeye, Deve hacı olmaz gidip gelmekle Mekke'ye!"

Bilgiyi ve tecrübeyi bulunduğunuz ortamlarda gösteremedikten sonra isterseniz 300 sene bir yerde çalışın nafile...

İyi günler

kaptan34 ve YARGU bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.