Destek Oyun Clienti Hakkında ;

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve DUMAN. tarafından 18 May 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. DUMAN.

DUMAN. User

Merhaba arkadaşlar bu yıl sizlerinde bildiğiniz gibi flash player desteği sona ermektedir oyun clienti ne zaman çıkacak ? , acaba clientle birlikte oyun performansı ve kalitesi artacak mı ?
    gibi sorular sürekli beynimde dolaşmaktadır bu konular hakkında bilgisi olan var mı yorumlarınızı bekliyorum .

2. Titan.

Titan. Guest

Merhabalar,

Darkorbit Unity istemciye sahip bir oyun olması planlanmaktadır. İlgili duyuruya buradan gidebilirsiniz. Ayrıca geçmiş günlerde Takım liderimiz ile yapılan bir röportajda 2020 yılının sonlarına doğru bu istemciye geçileceğini duyurmuştur. İlgili konuya buradan gidebilirsiniz.

İyi Forumlar.

3. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Şimdi bilmem kaç senelik PC , Kodlama , Tarayıcı , Online Flash Player + Web Unity player tabanlı oyun deneyimlerim gibi şeylere göre yazabilirim. Fakat %100 böyle diyemem. :D

Flash Player genel olarak daha fazla yük bindiriyor. Bazı tarayıcılarda aynı şekilde daha çok yük bindiriyor. İkisi birlikte oldukça yük bindiriyor bilgisayarlara ve bu nedenle performans sorunları yaşanıyor.

Bir çok kişi de işte bilmem kaç çekirdek işlemci , bilmem kaç gb ram , yok 4 gb ekran kartım vs var niye donuyor/kasıyor gibi şeyler diyor.

Darkorbit aslında Flash player Tek çekirdek kullanıyor. 4 çekirdekliyse 2 - 3 vb kullanmıyor.

Ayrıca sunucular Almanya'da olduğu için bizim ülkede bu lag/gecikmeler daha çok hissediliyor. Uzaklık özellikle ülke sınırları dışındaki bir yere bağlanmak oradan veri alışverişi yapmak çoğu zaman veri trafiğinde yavaşlama olarak bizlere yansıyor. :)

Kısacası sıkıntı yaşamak istemiyorsanız baya sağlam bir işlemci - ram - ekran kartı gibi donanımları olan PC lazım. Fakat bence şu aşamada maliyetli PC gereksiz. Çünkü 15 milyara da toplasanız yine bu tür sıkıntılar olacaktır diye düşünüyorum. :D :)

Web Unity Player daha az yük bindiriyor daha sade ve performans olarak Flash Player'dan daha iyi olduğunu deneyimledim. Çünkü bir çok oyun Web Unity çıkınca en kısa zamanda ona uyarlayıp güncelledi. Yeni çıkan oyunlar ona göre çıkartıldı.

Darkorbit için mutlaka performans olarak bir gelişmeye neden olacağını düşünmekteyim. Benden daha iyi bu konuda bilgisi olan varsa ve konu kapatılmazsa yazmak isterlerse yazabilirler. :)