Öneri Bazı Eksiklikler

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve cagdas12380 tarafından 27 Nisan 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Bu değişiklikler gerekli mi?

1. Ek Açık Arttırma seçenekleri gelmeli

57,9%
  2. Venom, sentinel gibi gemiler geliştirilmeli

47,4%
  3. Klan savaş istasyonları uzaylı kesebilmeli

36,8%
  4. Rütbe ve seviye ilişkisi yeniden düzenlenmeli

63,2%
  5. Görev ödülleri arttırılmalı

89,5%
  6. Arayüz yenilenmeli, düşman can/kalkan miktarı görülebilmeli

31,6%
  7. Scrap gjbi nadir maddelerin düşürülme şansı arttırılmalı

63,2%
  8. Hiçbiri olmasa da olur

15,8%
Birden fazla oy kullanılabilir.
  1. Öncelikle uzun bir konu olacak hepinize iyi okumalar, iyi forumlar ve iyi oyunlar... Bu konuda moderatörlerin de resmi değil gerçek fikirlerini istiyorum. Çünkü sizin forum moderatörü olarak oyun içi özelliklere pek erişiminizin olmadığını biliyorum. En azından gerçek fikirlerinizi bizimle paylaştığınızda yanımızda olduğunuzu bilmek yine iyi hissettiriyor (kendi açımdan).

Resimli ve Çok göz yormayacak bir anlatım için uğraşacağım.

İlk olarak bahsedeceğim şey bu üstteki olay. Açık arttırmada elit lazerin sadece 1000 adet olması. Gemimde zeus olmadığı için max 15+18+10 (pet) desek 43 lazerim var. Ben 43 lazerle 20 salvoda (saniyede) 860 lazer cephanesi harcıyorum. Açık arttırmadaki 1000 adet lazeri 1 saatin sonunda 20 saniye için mi kovalıyorum :D Bunu en kötü 10.000 yapmak lazım. Hiç olmazsa güçsüz ve güçlü oyuncuların arasında çekişme olmasın diye birebir aynı açık arttırmaya farklı bir sekme açılıp lazerlerin, mayınların 5-10 kat daha fazla sunulduğu bir kısım yapılmalı.

Ayrıca Venom Sentinel gibi gemilerin haftalık değil günlük kısımda, aegis, citadel gibi gemilerin de haftalık kısımda olması gerekli. Bu özel tasarımlar artık eskisi kadar güçlü değil. Venom' un değeri inanılmaz düştü sadece 180k hasar verebiliyor. 180k gövde hasarı demek Devolarium'u öldürüp üstüne 80k vurmak demektir. Ki elinde venom olan kişinin devolarium'u pek takacağını zannetmiyorum. Zaten bu yeteneğin abartılmadan tekrar geliştirilmesi normalde de venom'u rahatlıkla kesebilen düşman oyuncular için pek bir şey değiştirmeyecektir. Venom veya Cyborg ile çatışıyorsan EMA' yı hazırda tutacaksın tek taktik bu ;)

Hiçbir şey olmasa PVP' de 180k, PVE'de 300k gibi bir iyileştirme yapılabilir. Venom bana göre kasılma gemisidir çünkü.

Klan savaş istasyonları da ayrı bir dava :D Kuramadığım için bir resim atamıyorum, şimdiye kadar da kuramadım ama PET'e bile vuran savaş istasyonunun Uzaylı da kesmesi gerektiğini kesinlikle mantıklı buluyorum. Savaş istasyonunu kurmak ve korumak yeterince güç istiyor. Klandaki diğer güçsüz üyeler veya sadece kasılmak isteyenler savaş istasyonuna yaratık çekip kesebilmeli bence. Ayrıca böyle bir özellik 4-5 haritasında ciddi çatışmalara ve aksiyona sebep olacaktır. Son zamanlarda oyunda bu tür şeyler gittikçe azalmış durumda.

İki günde bir isim değiştirebilme özelliği... Asıl uridium ücreti getirmeniz gereken olay pet ismi değil buydu malesef. Rezillik çıkaracak, küfür edecek, ittifak kesecek yaratık çalacak oyuncular ignore edilebilse de ücretsiz ve hızlıca isim değiştirebilmeleri çok kötü. Ben mesela geçenlerde 5. sıradaki bir klandan adamın birini attırdım. İttifaklara saldırıyordu. Bu adam aynı gece isim değiştirseydi biz onu o klanda nasıl bulacaktık? Rütbeyi ezberlesen gemi değiştirir. Bu isim değişikliğine en kötü 10.000 uridium gibi bir ücret getirilmeli bence.

Rütbe kasmak server'daki oyuncu sayısına bağlı bir olay. Ama seviye atlamak bir yerden sonra epey zor. Ayrıca tüm haritaları açtıktan sonra oyundaki seviye hiçbir şeye yaramıyor. Tecrübe puanı da klanlara yarıyor ancak. Seviye başına 100 rütbe puanı da çok komik geldi bana. 19 seviyeyim ve seviyemden kazandığım rütbe puanı 1.900. Ama tek seferde zeta kapısı en azından 8,000 puan kazandırıyor :D Bence seviyenin rütbedeki rolü çok yüksek olmalı. Sonuçta seviye oyunda yaptığımız çoğu şeyin ve ustalığın bir nevi göstergesidir.

Görevler, görevler, görevler...

Mesela böyle bir uğraşa 2000 uridium. Ehh yani, diyebiliyorum ancak. Lakin bazı görevler var 35 boss tallon, 10 uber tallon. Verdiği ödül 3000 uridium :D görev için öldürdüğümüz yaratıklar bunun belki 5-6 katını kazandırıyor. Verdiği tecrübe puanına lafım yok, seviyelere göre yeterli ama kazançlar cidden düşük. En azından bol bol şeref puanı da vermeli.

En çok eklemek istediğim özellik. Düşmanın can-kalkan miktarının ne kadar olduğunu neden göremiyorum. En büyük hakkımız muhtemelen ve 11 yıldır Darkorbit'in eklemesi gereken şey. Gizlilik deseniz, pvp de kalkan miktarını göremezsiniz deseniz anlarım. Peki uzaylılar? Can ve kalkanın asla bilinmemesi sırrı grup sistemiyle kalktı zaten neden gemi panelimizin hemen köşesinde saldırdığımız yaratığın canını göremiyoruz. Basit kasılma mantığı değil mi bu, saldıracak adam ben bunu kesebilir miyim diye düşünecek işte. Oyundaki görünmesi gereken ama gösterilmeyen her şeye wiki sayfalarından ve forumlardan erişiyoruz.

son olarak ekleyeceğim şey SCRAP. Bir ara bakmıştım mucosum, scrap, prismatium gibi parçaların düşme ihtimalleri söylenmiyordu ve tamamen şans diye geçiyordu. Ama 10 adet mucosum düşüyorsa ancak bir tane scrap düşürebiliyoruz. Bu durum arkadaşlarımda da aynı. Kapı yaparken de kendi kendime defalarca kanıtladım bunu. 80 saimondan düşen sadece 3-4 scrap oluyor. ama Lordakialar kargo atar gibi mucosum atıyor. Bir ara 3-5 haritasına gidin de çevrede bir süre dolaşın en az 10 adet mucosum'u yaratık kesmeden bulacağınıza eminim.

İşin kötüsü en önemli birleştirmeler hep scrap istiyor. Mesela 1 obsidyen, apocalypse veya mavi kutu anahtarı 20 scrap istiyor. Bunu geçtim zaten, diğer hardware parçaları için scrap toplamak ölüm... Düşürdüğümüz scrapların da yarısından fazlasını göremiyoruz. Ya kargonun altında kalıyor çok belli olmuyor. Ya öldükten 2 saniye sonra görünür hale geliyor. PET de toplamıyor zaten ona da kıl oluyorum. Yani ya tek tek saimonları öldürüp kargoları inceleyerek uğraşacaksınız ya da seri seri kesip çoğunu göremeyeceksiniz. Her türlü scrap kasmak azap gibi.

Anlatacaklarım bu kadar üşenmeyip yazdım belki şu lagdan, pingten canı sıkılan forumda takılanlar vardır okurlar sohbete katılırlar iyi olur benim için de.

Tekrardan hepinize iyi oyunlar, moderatör ve adminlerimize de kolay gelsin.

DÜZENLEME:

Eklemeyi unuttum burda bahsetmek yasak olabilir tam bilmiyorum yasaksa düzenlenir zaten. Halen haberi olmayan var ise Uridium kısmından kupon kodu olarak "stayhome" yazdığınızda 6 günlük %50 Şeref ve Tecrübe puanı booster alıyorsunuz. İyi oyunlar :D

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 27 Nisan 2020
  2. Themis.

Themis. Guest

Merhaba,

Öncelikle eklediğiniz resimler link içermekteydi, forum içerisinde link paylaşmak yasak olduğundan bu linkleri kaldırdığımı ve konu başlığınızıda foruma daha uygun olacak bir şekilde değiştirdiğimi belirtmek istiyorum.

Emeğiniz için teşekkür ediyorum. Lakin bu gibi fikirleri Güncelleme Ve Fikir Havuzunda açarsanız bizlerde destek aldığı sürece raporlarımıza ekleyebiliriz. Bahsetmiş olduğum bölümünde kende has kuralları mevcuttur. Bölüm Kurallarına Buradan ulaşabilirsiniz.

Önerilerinizin bir çoğuna kesinlikle katılıyorum. Özellikle görevlerin düşük getiri getirmesi konusunda, çünkü zaten yüksek seviyeli gemilerin her hangi bir şekilde Uridium'a ihtiyaçları yok, düşük seviyedeki kullanıcıların yaptığı görevlere kesinlikle bir güncelleme getirilmeli..

İsim değişikliği konusuna pek katılmıyorum. Darkorbiti diğer oyunlardan ayıran en önemli özelliklerinden biri bence, çünkü bir süre sonra ister istemez kullandığımız isimlerden sıkılabiliyoruz yada ufak oynamalar yapmak istiyoruz, bunun için bir ücret ödemek bana hiç bir zaman mantıklı gelmemiştir. Fakat genede fikirinize saygı duyuyorum, olacaksada Kredi ile olabilir. :)

Ayrıca bahsetmiş olduğunuz konuların bir çoğu Güncelleme Ve Fikir Havuzunda paylaşılmıştı, bu konularıda aşağıya bırakıyorum. Dilerseniz paylaştığım konuları destekleyerek raporlarımıza eklememizi sağlayabilirsiniz. :)

Açık arttırmadaki cephane birimleri arttırılsın
    Görev ödülleri yenilensin
    Yeni Oyuncular İçin Görevler Düzenlenmeli
    Yeni Görev Türleri
    Montaj Parçaları(Scrap, Mucosum, Plazmid vb.) Oranlarında Değişiklik
    Madenler X2 Katlayıcısından etkilensin
    Maden Yaratıkları

İyi forumlar.